Riigihalduse ministriks saab Janek Mäggi

Keskerakonna juhatus kinnitas esmaspäeval erakonna esimehe Jüri Ratase ettepanekul riigihalduse ministri kandidaadiks ettevõtja Janek Mäggi. Vastava ettepanekuga läheb peaminister kolmapäeval presidendi juurde. Mäggi, kellest sai ka erakonna liige, sõnas juhatusele, et on valmis ministriametisse asuma ning panustama valitsuses, et igas Eesti nurgas oleks võimalik elada.

„Erinevate töökohustuste tõttu olen aastate jooksul külastanud väga erinevaid Eestimaa paiku. Olen teadlik kitsaskohtadest, mis on Tallinnast väljaspool, ja soovin seniseid kogemusi kasutades anda oma osa sellesse, et neid muresid lahendada,“ tõi Valgamaa juurtega Mäggi välja. Ta kinnitas, et kandideerib ka valimistel. „Olen valmis kõvasti tööd tegema, et pälvida inimeste usaldus ja valmistada pettumus kriitikutele. Soovin mitte sõnades, vaid tegudega ministriametis paluda Eesti inimestelt mandaati järgmistel Riigikogu valimistel,“ sõnas Mäggi.

Ettepaneku asuda riigihalduse ministriks tegi Mäggile Ratas, silmas pidades tema kogemusi erinevate organisatsioonide juhtimisel ja laialdast ühiskondlikku tegevust, mille käigus on ta panustanud Eesti kodanikuühiskonda, inimeste tervisesse, spordi edendamisse ja Eesti rahvusvahelisse mainesse. „Riigireformi elluviimine, ühtlasema regionaalarengu tagamine ja sealjuures ka avaliku sektori töökohtade loomine maakondadesse nõuab tasakaalukat ja analüütilist lähenemist ning paljude osapooltega läbirääkimist. Olen kindel, et Janek Mäggi mitmekülgsed kogemused, avatud mõttemaailm ning Tartu Ülikoolis omandatud õigusharidus tulevad kasuks nii ministriametis kui ka poliitikas laiemalt,“ tõi Ratas välja.

Mäggi on kommunikatsiooniettevõtte Powerhouse asutaja. Ta on muu hulgas vähiravifondi „Kingitud Elu“ üks asutajatest, Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nõukogu esimees, Maailma Kabeföderatsiooni president ning on kirjutanud mitmeid luulekogusid. Mäggil on magistrikraad õigusteaduses.

Kesknädal

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.