Lääne-Virumaa keskerakondlased koguvad tasuta ühistranspordi toetuseks allkirju

Lääne-Virumaa keskerakondlased alustasid täna allkirjade kogumise kampaaniaga, millega väljendatakse toetust tasuta ühistranspordile. 11 maakonda üle Eesti on juba otsustanud piletita sõidu kasuks ning keskerakondlaste hinnangul tuleb seesugune otsus langetada ka Lääne-Virumaal.

„Me alustasime täna allkirjade kogumisega Rakvere bussijaama ümbruses, kus liigub kõige enam neid inimesi, kes piletita sõidust kasu saaksid. Kuid allkirju tasuta ühistranspordi toetuseks oleme saanud loomulikult ka inimestelt, kes võib-olla igapäevaselt maakondlike busse ei kasuta, kuid neid liine siiski vajalikuks peavad,“ rääkis Virumaa keskerakondlaste juht Siret Kotka-Repinski.

Riigikogulase sõnul on selge, et tasuta sõit ei ole ainus tegur, mis paneb inimesed autost bussi kolima. Vaja on ka liine tihendada ning graafikuid arendada. Kuid ka selle jaoks on riik vahendid taganud. Olemasolevate vahendite valguses on väga kummaline lihtsalt poliitilistel põhjustel tasuta sõidu vastu võidelda.

„Tasuta maakondlik bussiliiklus on mõeldud maapiirkondade inimestele liikumisvõimaluste parandamiseks, et tagada neile ligipääs igapäevaseks toimetulekuks vajalikele muudele teenustele. Lisaks aitab see tuua tööturule inimesi, kes hetkel tööturult kõrvale hoiavad. Mina olen veendunud, et Lääne-Virumaa inimesed tahavad tasuta ühistransporti ja loodan, et allkirjade kogumise kampaania aitab meil seda tõestada. See annab ka lootuse, et Lääne-Virumaa saab siiski tasuta maakondliku bussisõidu,“ lõpetas Kotka-Repinski.

Lisaks Rakveres allkirjade kogumisele plaanivad keskerakondlased toetusavaldusi koguda ka Tapal ning nädalavahetusel loodetakse jõuda ka muudesse maakonna suurematesse keskustesse.

Kesknädal

4 kommentaari
  1. Tõnis Viilol 6 aastat ago
    Reply

    Oli aeg kui isamaalased. sotsid ja oravad karjusid ja mõnitasid Keskerakonda tasuta sõdu eest Tallinnas. Nüüd sama. Ikka kaikaid kodaratesse.
    Lõpuks tahaks teada mis on need erakonnad siiski rahvale andnud peale murede ja lootuste kaotamist. Pidima saama väga jõukaks ja ka viiele tabelis. Tabel aga tagurpidi. Oleme viimaste hulgas ja paljad. Pidevalt on laimatud Keskerakonda. Erakonda, kes on alati kergemat elu üritanud inimestele anda nii Tallinnas kui mujal Eestis.
    Siiani Keskerakonnas kedagi üles ei pooda ega maa sisse taota erakonnas teisite mõtlejaid Vaidlustest tuleb ju tõde.
    Keskerakond tegi näiliselt halvasti, et haaras võimu. Kas see aga halb oligi? Kas oleks pidanud laskma riigi põhja. See oleks juhtunud kindlasti. Sellest ei oleks aga enam suutnud välja vedada keegi. Nüüd oravad halvustavad. Meid on juhtinud terve rida andekaid, ansiplased, kallaslased ja lõpuks koomik Rõivas. Meist aga headus, õiglus ja ausus nihkusid pidevalt kaugemale – kuid see ei seganud neil oma naba imetlemist.
    Vastaste mõnitamiste, halvustamiste järgi oleks pidanud Tallinn olema haisev tiik. Lennutati tehnikat, värviti tänavatel augud, mõõdeti sü´gavust ja käidi ka (vastu seadust) auke täitmas. Ei häbi ega otsa. Tallinnat aga imetlevad nii omad kui ka võõrad. Pärl, millele oleme uhked ja ei punasta.
    Tallinn toetas ja toetab siiani vanureid ja lapsi rahaliselt. Nüüd kogu rahvale tasuta bussisõit. Paremat asja tegelikult ei olegi aidates sellega inimeste kokku hoida inimeste kulutusi.. Kui aga praegune juhterakond rahvale midagi annab, siis see on laostamine ja kuritegu. Kuritegu on aga see, kui rahvalt kooriti elasast peast nahk.
    Neil raske seedida, et rahvas võtab keskerakonna omaseks ja on jälle millegile loota.
    Keskerakond, ärge põnnage, ikka edasi ja rahvas on meie erakonnaga.
    Muidugi on ka meie erakonnas vaidlused ja arusaamatused. Need lahenevad iseenesest ja varsti on erakond rusikas, millega väänatakse rahva vaenlatele ja nii, et lugedes kaheksani nad ennast sirgu ei aja.

  2. kriibu 6 aastat ago
    Reply

    Oh taevas küll, minu arvates on hoopiski väga kummaline see, et ministri poliitiline tahe sunnib meile selle tasuta ühistranspordi peale.

  3. tegelikult 6 aastat ago
    Reply

    oleks vaja sellist allkirjade kogumise aktsiooni ka Raplamaal vaja. Minu arvates tegi ka Raplamaa Omavalitsuste Liit vale otsuse kui jättis inimesed tasuta ühistranspordist ilma. Ei erine see Rapla maakond sugugi teistest maakondadest, mis siis et siin liiguvad rongid, aga ka nendele on vaja saada ja eelnevalt maksta. Nagu aru olen saanud, siis üks tasuta ühistranspordi eesmärkidest peaks ju olema ka maanteedel vuravate autode vähendamine ja siin ongi oluline tasuvus. Kui näiteks Raplamaa elanik käib igapäevaselt tööl Tallinnas, siis sõidaks ta võib-olla isegi rongiga kui ta ei peaks maksma raudteejaama saamise eest ja Tallinnas omakorda ühistranspordi eest. Kui erinevad omavalitsused teeksid omavahel ka rohkem koostööd, siis minu arvates oleks võimalik inimesi rongidega sõitma tuua küll.
    Ühistransport peaks olema korraldatud nii, et maakonnasisestel liinidel peaks olema peatus ka raudteejaamas ja sõidugraafik ühildatud rongide graafikuga. See on ainult tahtmise ja ära tegemise küsimus. Ma pole kursis kui palju makstakse KOV-ide poolt Põhja Ühistranspordikeskusele maksumaksjate raha, aga mulle isiklikult tundub, et lihtsam on maakonda võtta paar inimest tööle ja see töö kohapeal ära teha ja reaalselt pingutada selle nimel, et reisijad sellest ka võidaks. Ei ole normaalne, et igal hommikul ja õhtul vurab Tallinna-Rapla suunal suurel hulgal autosid, kus sees ainult üks inimene. Usun et ka Raplamaal on piletita sõidu toetajaid rohkem kui selle vastaseid. Nii näitas ka üks FB küsitlus, mis mõni aeg tagasi tehti ja seal oli seis selline et pooldajaid oli 2 korda rohkem kui vastaseid.

  4. Irene 6 aastat ago
    Reply

    LOOMULIKULT soovib ka Raplamaal palju inimesi tasuta liiklust. A näedsa, kohalikud “härrased” mõisnikud ei taha jälle. Kardan,kas nende sulased ja sulaste sugulased julgevad allkirjugi anda. Peale Mahtra sõda peksti igasugune
    protestivaim ja iseseisev mõtlemine, tahteavaldus nii välja, et geeniviga annab siiani tunda.
    Tea kas Raplamaa on nii VAENE, et isegi pensionäridele ja invaliididele saa tasuta lubada. Kadr võiks siia Riigikontrolli saata…tööle…mõneks ajaks.
    Ega neil pole muidugi vaja, kel omal auto ja raha selle parandamiseks ja bensuks. Aga teiste peale ei ole harjutud mõtlema, vaid ülbelt üle trampima. Lääne-Virus said allkirjad kogutud, sest seal on keskerakondlaste pisike rühmitus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.