Tartumaa piirkond pidas taas oma suvepäevi

Kui enamikus 27 Keskerakonna piirkonnast omi suvepäevi ei peeta, siis Tartumaa piirkond tegi seda juba kolmat korda.

Kui esimesel korral üürisime Tartu kõige suurema jõelaeva ja sõitsime sellega tormilaineid trotsides Piirissaarele, siis mullu  toimusid suvepäevad mere ääres – Pärnumaa lõunaosas Krapil.

Läinud laupäeval tulime kokku Alatskivi lähistel Lahepera järve kaldal. Suur buss kogus  rahva varahommikul Tartumaa eri nurkadest kokku ja viis paljude jaoks eksootilistesse Peipsi-äärsetesse sibulaküladesse.

Hakatuseks võttis meid Varnjas vastu Pjotr Mihhailov, kes on ühtaegu nii kalur kui ka papp.  Mõne aasta eest ehitas Mihhailov Eesti kõige uuema ja ühtlasi ka väikseima  kiriku. See on puust ja mahutab  kõige enam poolsada inimest. Varahommikul käis Pjotr järvel, seejärel pani kirikurüü selga ja avas tutvumiseks pühakoja ukse. Meie lahkumise järel asus aga taas kaluritöid tegema.

Seejärel sõitsime läbi maaliliste Kolkja ja Kasepää külade Nina külla. Nina majaka juures imetlesime Peipsi järve ja ujusime soojas vees. Kolkja külas tutvusime Peipsiääre külastuskeskuses sigurikasvatamise peensustega ja maiustasime soojade sibulapirukatega, seejärel külastasime lumivalget Alatskivi lossi.

Suvepäevad  ise toimusid Peipsiääre osakonna esimehe Paul Moora  avaras koduõues. Pauli ja Svetlana kodu asub kauni Lahepera järve kaldal. Kunagi oli Lahepera järv üks Peipsi lahtedest; tänaseks on ta suurest järvest aga eraldatud.

Sõime Kallaste kalurite püütud ja  suitsutatud  imemaitsvaid ahvenaid ja latikaid, värskeltsoolatud kohalikke kurke, grillisime liha, käisime saunas ning  rääkisime põhjalikult elust ja poliitikast.

Andsin edasi tervitussõnad parasjagu Jõgeva haiglas viibivalt Edgar Savisaarelt, kes oleks tahtnud ise korraks hüppesse tulla ja Tartumaa rahvast tervitada, kuid sellele kavatsusele tõmbasid tohtrid kriipsu peale. Omapoolse kõne pidas Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid.

Kohal oli ligi 80 inimest maakonna erinevatest nurkadest. Ilm oli soe ja ilus  ning kõik jäid väga rahule.

Peeter Ernits, Tartumaa piirkonna esimees

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.