Nädalavahetusel toimub Narvas kolmas Narva keskaja festival

Foto: Facebook

Narva Muuseum kutsub kõiki ajaloohuvilisi 30. juunil ja 1. juulil Narva linnusesse, kus koostöös Teutooni orduga Sankt-Peterburist elustatakse III Narva Keskaja Festivalil kaheks päevaks keskaeg.

Narva linnuse hoovil minnakse tagasi aastasse 1346, mil kirjutati alla linnuse müügileping Taani kuninga ja Saksa Ordu vahel. Kõik külalised saavad kaasa elada rüütliturniiridele, mõõga- ja vibulaskmisvõistlustele. Esinevad keskaegsed muusikud ehk menestrelid ja rändveiderdajad ehk skoromohhid, tehakse teatrit ning pakutakse mitmekesist ajastule omast meelelahutust nii suurtele kui väikestele.

Iga soovija saab end panna proovile vibulaskjana, rüütlina, käsitöölisena või ka lihtsa linnakodanikuna tollest kaugest ajast. Õpetatakse keskaegseid tantse ning viiakse läbi meistrikursusi. Lastel on võimalus võidelda pehmete mängurelvadega ja proovida kätt täpsusvisetes.

Festivali tipphetk saabub õhtul tuletantsijate esinemisega. Festivalil on üles seatud telklinnak, mis demonstreerib sõjakäigul olevate rüütlite elu-olu. Kindlatel aegadel viiakse linnakus läbi ekskursioone, mille ajal tutvutakse sõjatelkide sisustusega ning rüütlite ning nende kaasasolevate pereliikmete eluga.

Pühapäeval 1. juulil kell 17:00 annab festivali raames kontserdi Hortus Musicus.

Ajakava on mõlemal festivalipäeval alljärgnev:
11:00 Pidulik festivali rongkäik linnas
11:30 Menestrelid. Esineb ansambel Drolls
12:00 Rüütliturniir.
13:00 Keskaja teater
13:30 Ratsarüütlite turniir
15:30 Jalaväelaste lahing
16:30 Hiiglaste karkudel käimine
17:00 Menestrelid. Esineb ansambel Drolls
17:00 Keskaegsed tantsud. Meistriklassid keskaja tantsudes
17:40 Tuletantsijate esinemine
18:00 Festivalipäeva lõpetamine

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.