Türi kohvikute päeval vesteldi piruka kõrval poliitikast

Kersti Sarapuu, Keskerakonna Järvamaa piirkonna esimees

Türi sünnipäeval, 2. juulil toimunud Aedlinna kohvikute päev tõi toreda vahelduse argipäeva. Et maitsvate kookide ja pirukate kõrval saaks Türi elanike ja külalistega rääkida ka poliitikast, oli Keskerakond väljas oma telkidega.

Pakkusime Raivo Matsina poolt pirukaid, suppi ja kohvi, lapsed said joonistada, jagasime auhindu ning kogusime allkirju pensionitõusuks. Mul on hea meel, et väga paljud inimesed mõistsid erakorralise pensionitõusu vajalikkust. Ajal, mil elu muutub kallimaks ja palgad kasvavad, tuleb meil meeles pidada ka neid, kes oma töö ja laste kasvatamisega meie tänasesse on panustanud. Loodetavasti aitavad kogutud allkirjad üle Eesti anda märku ka teistele erakondadele, et meie eakad peavad olema järgmiste valimiste põhiküsimus. Hetkel on Keskerakond selles paraku üksi, kuid teeme tööd selle nimel, et aastaks 2020 oleks pension 100 euro võrra suurem.

Inimesi oli palju ning küsimusi jätkus nii juba mainitud pensionitõusust kui ka muust, näiteks tasuta ühistranspordist, tervishoiu lisarahastusest ja maksureformist. Kuigi tulumaksuvaba tõus 500 euroni kuus tõi suurele osale kuni 64 lisaeurot kuus, on palju segadusse ajavat informatsiooni ning loomulikult vajab uus süsteem ka harjumist. Soovitan kõigil vaadata maksuametist oma hetkeseisu ja kasutada vajadusel maksukalkulaatorit, mis üleval näiteks lehel kalkulaator.ee. Tuletan meelde, et tulumaksureformiga võidavad kõik töötajad, kelle sissetulek kuus ei ületa 1776 eurot ja need töötavad pensionärid, kelle sissetulek on kuus kuni 1352 eurot.

Vesteldi aga sellestki, mida teeme suvel. Järvamaa piirkonna arendusjuht Ille Laal-Hinrikus ning raamatupidaja Siiri Roos tutvustasid rahvale mitmeid erakonnaga seotud üritusi ning ettevõtmisi. Ühtlasi tuletasime meelde, et jätkub ka „101 rahvakohtumist“, kus on üle Eesti osalenud pea 2000 inimest. Kohtume kindlasti mõnel vahval üritusel taaskord!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.