Trump: tippkohtumine Putiniga oli NATO omast parem

President of Russia Vladimir Putin and President of the United Helsinki, Finland on July 16, 2018. "KREMLIN PRESS/OFFICE/SIPA/SCANPIX

WASHINGTON, 17. juuli, AFP-BNS – USA president Donald Trump ütles teisipäeval, et tema esimene tippkohtumine Vene presidendi Vladimir Putiniga oli parem, kui läinudnädalane kokkusaamine USA traditsiooniliste liitlastega NATO-s.

“Kuigi mul oli suurepärane kohtumine NATO-ga, kus sai juurde suure hulga raha, oli mul veelgi parem kohtumine Vene (presidendi) Vladimir Putiniga. Kahjuks seda nõnda ei kajastatud — Libauudised lähevad Hulluks!,” kirjutas Trump Twitteris.

Trumpi kohtumises NATO partneritega, kus ta neid madalate kaitsekulutuste pärast teravalt kritiseeris, nähti rängalt kahjustatud Atlandi-üleseid suhteid.

Õhkkond alliansi kohtumisel erines oluliselt sõbralikust atmosfäärist, mis iseloomustas kokkusaamist Putiniga.

Ühisel pressikonverentsil näis Trump toetavat Vene riigipead, kes eitas kategooriliselt USA luure süüdistusi sekkumises 2016. aasta valimistesse. Kodumaal on Trumpi suhtumine pälvinud ulatuslikku pahameelt.

4 kommentaari
 1. Arvo Adelbert 3 aastat ago
  Reply

  Kust tuli korraldus meie veebimeedias korraldus lõpetada pressikonverentsil Putini avaesitus ning anda kõik järgnev tõlkide tõlgenduste esitamisele eesti keeles? Kui see ei ole meie vastuluure operatiivtegevus, siis mis see on?
  Ei, see ei ole vastuluure, see on propaganda teenistus , kes ei keeranud kohe kinni “vene propaganda toru” sest oodati ju Ameerikamaa “tõekuulutust”. Paraku – seda ei tulnud ja nüüd, takkajärgi, ikka needsamad meie tuntud agitaatorid-tõerääkijad on leidnud lombitagused vallandatud ametnikud meile Helsingis toimunust tõtt kuulutama seada. Mida arvab aga sm von Eggert, see on nii hinnaline, et Postimees seda rahvale “niisama” ei ütle, ikka raha eest. spetsialisti seisukohti propaganda tegemiseks, aeda aga järgnevas.

  • Vello 3 aastat ago

   Kui keegi otsib meie meediast veel tõde, siis on ta küll täiesti eksiteele sattunud. See, mis meil praegu kirjutatakse on isegi hullem neljakümnendatel saksa okupatsiooni ajal avaldatust.

 2. maali maalt 3 aastat ago
  Reply

  Vaatasin pressikonverentsi otseülekannet Venemaa TV-s, sest meie ETV seda ju ei näidanud. Pressikonverents ise oli dramaatiline, sest seal astus Trump otseselt vastu USA establishmendile. Trump tunnetab, et tal võib olla sama saatus Kennedyga, kes astus samuti välja globaalse impeeriumi vastu, sõjalis-finatseliidi vastu. Putin mitu korda päästis Trumpi USA oma tigedate ajakirjanike küsimustele vastates. Kummaline oli hiljem kuulda Kongressi senaatorite tigedaid ütlusi, et venelaste poolt kingitud jalgpalli tuleks üle vaadata, et äkki on seal pealtkuulamisseadmed.

 3. Jan 3 aastat ago
  Reply

  Peavoolumeedia valetab ja vassib, sealt juba tõde teada ei saa. See Venemaa-vastane hoiak on naeruväärne ja alatu. Aga miks seda mitte teha kui osa inimesi usuvad neid ja Reformi tagatoa tegelased saavad neilt hääli ilma töötulemusteta. Peavoolumeedia kajastab ju keskerakondlaste suurepäraseid tegemisi meie rahva heaks ka valetades ja vassides püüdes leida vaid vigu. Ega sealt pole loota ka tõepärast teavet USA Ja Venemaa riigipeade kohtumisest. Aga tundub, et jää hakkab sulama USA Ja Venemaa suhetes, mis ei meeldi nii mõnelegi. Aga suurriigid peaksidki hästi läbi saama rahu huvides. Koomiline on ühe väikeriigi nagu meie oma pidev sekkumine teiste riikide siseasjadesse ja pugemine USA ees. Meist ei olene midagi ja võiksime parem tegeleda oma rahva elatustaseme tõstmisega, mille eelmised valitsused viisid viimaste hulka.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.