London: ilma kaubandusleppeta ei maksa me ka EL-ist lahkumise eest

Britain's Secretary of State for Exiting the European Union Dominic Raab. Jeff Overs/BBC/Handout via REUTERS/Scanpix

LONDON, 22. juuli, AP-BNS – Briti uus Brexiti-minister Dominic Raab ütles pühapäeval ajaleheusutluses, et Suurbritannia ei pruugi maksta oma 39 miljardi naela suurust lahutusarvet, kui Euroopa Liiduga ei saavutata kaubanduskokkulepet.

Raab ütles Sunday Telegraphile, et peab olema “tingimuslikkus” Suurbritannia lahkumisarve maksmise ja võime vahel luua uus suhe EL-iga.

“Ei saa olla nii, et üks osapool täidab oma osa kokkuleppest ja teine mitte, või teeb seda aeglaselt või ei suuda omalt poolt panustada,” ütles Raab ja lisas, et ähvardus makset kinni hoida võib juhtida Brexiti-kõnelused taas õigetele rööbastele.

Suurbritannia ja Euroopa Liit on endiselt erimeelt uue kaubanduskorra tingimustes. Briti peaministri Theresa May konservatiivne partei on samuti sügavalt lõhestunud selle üle, millist Brexiti-poliitikat toetada. Raab vahetas välja David Davise, kes lahkus kaks nädalat tagasi ametist protestiks May “pehme” Brexiti-plaani vastu.

AP – Baltic News Service/Kesknädal

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.