Yana Toom Keskerakonna esimeheks ei kandideeri

Pildil vasakult Yana Toom, Jüri Ratas. tl/Foto Tairo Lutter/SCANPIX

TALLINN, 27. juuli, BNS – Keskerakonna kongress valib 13. oktoobril esimehe ja uue juhatuse ning hetkel on ainsa kandidaadina üles seatud praeguse esimehe, peaminister Jüri Ratase kandidatuur, teatas reedel ETV uudistesaade “Aktuaalne kaamera”.

Eelmine kord kandideeris esimehe kohale ka Euroopa Parlamendi liige Yana Toom, kes nüüd ise juhiks ei pürgi ning toetab Ratase tagasivalimist.

“Ei ole vajadust, meil on erakonna esimees täitsa olemas,” ütles Toom, kes on erakonna Narva piirkonna esimees.

Toom leiab, et Ratas peaks esimehena jätkama ning tema hinnangul oleks rumal vahetada pool aastat enne valimisi juht välja.

Narva piirkond ei kiirusta esimehe kandidaadi esitamisega, ütles Toom. Tema sõnul on pakilisemaid küsimusi. Toom ise soovib pääseda juhatusse. Erakonna kongress on 13. oktoobril Pärnus ning esimehe ja juhatuse kandidaate saab esitada 15. septembrini.

8 kommentaari
 1. vaagijale 4 aastat ago
  Reply

  kuidas siis nüüd nii, vaagija jääb ju õnnetuks. demokraatia ja värgid, ainult reformierakonnas pidid ju olema sellised valimised. palun leidke keegi! soovitatavalt keegi karilaid, kellel suvel ikka absoluutselt suu kinni ei püsi. ärge lihtsalt tehke seda vaagijale, tema on ju kõige demokraatlikum!

 2. Vello 4 aastat ago
  Reply

  Õnn ja õnnetus on vennad: igale ühele oma!

 3. Mõneti 4 aastat ago
  Reply

  isegi kahju. Oleks kohe näinud kuidas tiblad oleks suure ülekaaluga Jaanat eelistanud. Aga paistab et Jaana ja Jurka on jõudnud kokkuleppele, et ainult eestlase ja ainult venemeelsed ei vea keskbandet välja. Vaja on koostööd, et petta ära kummagi poole hääletajad.

 4. Aivar 4 aastat ago
  Reply

  “uuenenud” Kesknädala kommentaarium on kahjuks viinud siit ära Eesti huumori tipptegijad maalid-vaakujad-stenid ja muud säravad komödiandid. see on järjekordne korvamatu kaotus meie huumorimaastikul!
  Tsernogoorova-toomi kohta niipalju, et Savisaare tegemistest(kes andis sellele sovdeebile kodakondsuse) ei saa me veel kaua üle ega ümber.
  Mina isiklikult pean VENELASTEKS neid, kelle esivanemad on siin elanud enne 40 aastat, ülejäänud on okupandid, kes siia eestlaste pudrukausse tühjaks sööma ronisid ja meie tualetid peldikuteks muutsid!

  • heh 4 aastat ago

   Aivar moonutab fakte, Toomile andis kodakondsuse sm Ansip. Nii tähtsas faktis ei ole vaja eksida.
   Hoopis kummalisem on minu jaoks asjaolu, miks kodanik Aivar, kelle enda pudrukauss ei asu kaugeltki uuenenud Kesknädalas, tuleb siinset pudrukaussi ilmtingimata täis s*ttuma. Kas selline ongi õige EESTLANE, kes arvab et võib siin näpuga näidata, kes on venelane, kes okupant?

 5. maali maalt 4 aastat ago
  Reply

  Aivar tundis mu järel nii suurt igatsust, et ma ei saanud kohe kirjutamata jätta. Mul on muidugi kahju, et venelased on teie pudrukausi tühjaks söönud. Kui vaadelda rahvusvahelisi 1989a.majandusandmeid, siis NSVLiidus maksis Moskva kõige rohkem peale Liiduvabariikidest Gruusiale -3,5x rohkem, kui ta ise tootis. Järgmine oli Eesti, kellele maksti peale 3,0x rohkem, kui ta ise tootis, siis oli Armeenia, siis Läti ja Leedu jne. Kõige vähem sai Vene Föderatsioon, ta tootis ise rohkem, kui abi sai. 2015a. andmetel Kazahstani majandus tõusis 5x, Venemaa majandus 2,5x, Eestis 1,22x, Leedus 1,14x võrreldes 1990a. Kõikides Balti riikides on kadunud tööstus, mis on majanduse alus ja ainus ekspordi artikkel. Meie valitsus peab hakkama tõsiselt mõtlema 2020a. peale, kui lõpevad abirahad. Põllumajandus kiratseb. Olime perega sel suvel mitu päeva Saaremaal. Kõik talud tegelevad majutuse ja turismiga. Tänu sellele ei ole vaja enam tegeleda põllumajandusega, selle raskelt saadud põllumehe raha saavad talud kätte kergemini turismindusega suvitajatelt, millest elatutakse aasta läbi. Sama lugu on ka mandril. Selliste plaanidega meie etnos järgmisse sajandisse küll enam ei jõua.

 6. kõik mokas 4 aastat ago
  Reply

  Nii kurb on maalita ja jumala jussita.
  Uus kujundus on jama. See peletas lugejad minema Sputnikusse. Nii palju kommentaare on seal nüüd! Eks partei sai omad vitsad kätte.

 7. Jane 4 aastat ago
  Reply

  Kui ebameeldivad on inimesed, kes nii vastikult kirjutavad venelastest. Ise nad on alaväärtuslikud. Meil on üle saja rahvuse ja kõik nad peavad Eestimaad oma kodumaaks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.