Juurimaal anti suurepärane avapauk avatud talude päevale

Jaan Viska

Raplamaal Loodna külas olevas Juurimaa Tallis toimus 21. juulil avatud talude päeva meeleolukas avaüritus, millega juhatati sisse neljas üle-eestiline avatud talude päev. Üritust juhtis Rohke Debelakk, kohal olid mitmed telekanalid. Üritusele lisas kaalu maaeluminister Tarmo Tamme kohalesõit hoburakendiga.

Ministri öeldu kinnitas: Eesti maaelu on väga mitmekesine ja rikkalik ning maal elavad töökad ja ettevõtlikud inimesed ning Eesti maaettevõtjaid panustavad Eesti elu edasiviimisse.

Kõlama jäi ka mõte: avatud talude päev võiks kesta kaks päeva.

Eestimaa Talupidajate Keskliidu nõukogu esimees Kalle Hamburg märkis, et kuna agroturism kogub populaarsust, on loota, et huvilisi jõuab taludesse muul ajal, kui avatud talude päeval.

Rapla Põllumeeste juhatuse poolt tänas Erki Uustalu talunikke maaelu eripära ja mitmekesisust hoidmast. Krista Kõiv Põllumajandusuuringute Keskusest rõhutas, et avatud taludel on põnevad programmid, pakutakse erinevaid töötubasid.

Juurimaa Talli perenaine Kristiina Raudnagel tänas kõiki abilisi ja vabatahtlikke, kelle abiga korraldati meeldejääv ja nauditav üritus. Ju

urimaa Tall meelitab nii lapsi kui ka lapsi kui ka täiskasvanuid hobuseid ja muid loomi uudistama. Avatud talude päev on rohkem kujunemas perede ürituseks, siis on kohal palju lapsi koos oma vanematega. Seda on meeldiv tõdeda, kui mõtleme tulevikule. Juurimaast rääkides ei saa mööda minna Eve ja Maie Raudnagelite ettevõtmistest Raplamaa suurima ratsakompleksi loomisel.

Päevale andsid täiendavat värvingut mitmekesised leivatooted pagarifirmalt Päts. Huvitatutel oli võimalik veenduda rukkileiva headuses. Firma tegutseb Rakveres, kuid jõuab kaugemale oma sortimenti tutvustama.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.