Saaremaa piirkond esitas Keskerakonna juhi kandidaadi kongressiks

Kohtumine Saaremaa omavalitsusjuhtidega. Foto: Jüri Ratase Facebooki leht

Saaremaa piirkond esitab oktoobris Pärnus toimuval Keskerakonna  kongressil esimehe kandidaadiks Jüri Ratase. Lisaks esimehele andis  piirkond teada ka oma toetusest erakonna juhatusse kandideerijatele.

Saaremaa on teine piirkond, mille reedel, 27. juulil kogunenud juhatus  tegi otsuse esitada sügisel Keskerakonna kongressil esimehe kandidaadiks  praeguse esimehe, peaminister Jüri Ratase. Piirkonna juht Mihkel Undrest  põhjendas, et tänane valitsus on Jüri Ratase juhtimisel tähelepanu  pööranud kogu Eestile ning võtnud väga tõsiselt saareelanike murekohti.

„On väga positiivne, et riigieelarvestrateegias on ette nähtud parema lennuühenduse tagamine ning Virtsu-Kuivastu vahele lisatakse tippnõudlusega perioodil järgmisel aastal lisalaev, samuti pööratakse  senisest enam tähelepanu väikesaartele, “ tõi Undrest välja.

Ta lisas, et peaminister on korduvalt rõhutanud, et kogu riigi huvides  on, et elu Eesti saartel kestaks. „Kasuks on kindlasti seegi, et Jüri Ratase isa- ja emapoolsed juured ulatuvad Saaremaale ning omasid tuleb  ikka hoida,“ naljatas Saaremaa piirkonna juht.

Ta lisas aga, et kõige  olulisem on siiski tehtu ja ideed, millega minna edasi.

„Keskerakonna Saaremaa piirkond on minu hinnangul väga tublisti jõudu kogunud. Erakonnale on lisandunud uusi toetajaid ja seda suuresti põhjusel, et meie peaminister on tubli, igati väärikas ning tehtud on õigeid otsuseid. Soovime, et Keskerakonna valitud kurss Eestis jätkuks ning selleks on Jüri Ratas tüüril kahtlemata õige valik,“ ütles ta.

Saaremaa piirkond esitas ka kandidaadid erakonna juhatusse. Kandidaatidena esitati Mihkel Undrest, Enn Eesmaa, Jaanus Karilaid,  Kadri Simson, Mailis Reps, Kersti Sarapuu, Anneli Ott ja Aadu Must.

„Kõik esitatud juhatuse liikme kandidaadid on panustanud tugevalt Saaremaale ja meie piirkonna arengusse. Kadri Simson on seisnud kvaliteetse praami ja lennuühenduse eest, Mailis Reps on haridus- ja teadusministrina seisnud riigigümnaasiumi rajamise eest Saaremaale. Kersti Sarapuu, Anneli Ott ja Aadu Must on toetanud aga Saaremaa piirkonna uut juhatust ja aidanud kohalikel valimistel,“ rääkis Undrest, kes on ka üks, kes koos Eesmaa ja Karilaiuga kandideerimas Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa ringkonnas Riigikogu valimistel.

Keskerakonna kongress toimub 13. oktoobril Pärnus ja esimehe ning erakonna juhatuse kandidaate saab esitada 15. septembrini.

Kesknädal.ee

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.