Alternatiivravi uus purse

Aivo Oina

Tallinna TV saade alternatiivravimist olevat toonud juurde 1500 uut kummardajat.  Sotsiaalmeedias on nii kiitjaid kui ka laitjaid. Teaduspõhine meditsiin ei tunnista kontrollimatuid ravimeid, ravitehnikaid ega -seadmeid.

Alternatiivse imerohuna esitletava naatriumkloriti ehk MMSi austajate Facebooki-grupis keeb elu. Kasutajad jagavad kogemusi ja kiidavad üksteisele takka. Selles pole midagi uut.

Meenub mõned kuud tagasi lahkunud meditsiiniteaduse doktor Ivan Neumõvakin, kes sündis 1928. aastal Kirgiisias ja 1951. aastal lõpetas meditsiiniinstituudi. Alates 1959. aastast oli NSVL lennundus- ja kosmosemeditsiini instituudi professor ning seda kolmkümmend aastat. Peakonstruktor Sergei Koroljovi lähima abilisena töötas ta välja metoodika kosmonautidele orbiidil meditsiinilise abi osutamiseks pikkadel lendudel ja väljumisel  teistele planeetidele. Selle uurimistööga kaitses ta doktoriväitekirja. 1989 läks pensionile ja asutas rahvatervistajana omanimelised tervise- ja profülaktika keskused Moskvas ja Kirovi oblastis. Eelmise aasta sügisel avati tema ravikeskus ka Krimmis.

Milline oli tema ravimetoodika? Vähki ja AIDS-i polevat olemas. On vaid tervislik seisund, mis võimaldab haigestumisi. Kõik pidavat saama alguse just inimese enda suhtumisest ja haigestumiste peamine põhjus tulevat meie maost. Toitumine on äärmiselt vale, pole õiget vahekorda taimse toidu ja happelisust põhjustava liha vahel. Liha nimetas ta suureks vaenlaseks, sest see polevat värske, on transportimiseks külmutatud. Professor nimetas äärmiselt suureks veaks pärast sööki ükskõik millise vedeliku joomist. See lahjendavat maomahla ja seeläbi pärssivat loomulikku seedimist.

Samas olevat väga tervistav puhta vee joomine pool tundi enne söömist ja ka suuremas koguses.

Täiskasvanud inimene pidavat jooma vähemalt kaks liitrit vett ja kohv ega muu jook ei asendavat seda vajadust, sest inimese keharakud vajavat kasvamiseks just puhast happevaba vett.

Teiseks väga oluliseks mõjuriks pidas tervistaja õiget hingamist ning hapniku ja süsihappegaasi tasakaalu organismis. Astmaatikutele ja südamehaigetele õpetas ta hinge kinnipidamist ja plastikkotti hingamist, mis mõne minutiga parandab enesetunde ja võtab ära hingeldamise. Seda harjutust pidi tegema mitmeid kordi päevas. Oma õpetustes ei kasutanud Neumõvakin kunagi MMS-i.

Eks tehke siit oma järeldus.

6 kommentaari
  1. kõva vana oli 6 aastat ago
    Reply

    See mees oli oma teleloenguis kõikidest arstidest ees. Ja arste nimetas ta rahapumpadeks haigete arvelt. Tema ravis vesinik-ülihapendiga.
    Surejad tõusid püsti. Kosmonaudid olid ka kõik terved.
    Elu lõpp oli kurb kui tütar ta paljaks varastas.

  2. Kui 6 aastat ago
    Reply

    miski pole tavaline, siis ei pea ta kohe olema RAVI. Nii et enne millegi tõestamist ei saa rämpsu raviks nimetada.

  3. Elagu riigi meditsetiin 6 aastat ago
    Reply

    Kuni ravitseja on aus ja oskab ära tunda, millal tema oskustest abi ei ole, on kõik korras. Arstid näiteks on selles suhtes ausad: iial ei anta kindlaid lubadusi ja tunnistatakse oma jõuetust looduse ees, aktsepteeritakse meditsiini piiratust,
    Kõige enam kahjustab selline tegevus patsienti. Ekslikult tekitatakse arvamus, et arstid üritavad midagi pahatahtlikult varjata ja leidub siis üks “revolutsionäär”, kes ennast ohtu seades inimesi aidata püüab. Tegelikkuses läheb patsiendi heaolu meedikutele vägagi korda, alati püütakse leida parim ja turvalisim lahendus, mis inimesele tema hädades suurimat leevendust annab.
    Tagajärgedega tegelemisel tuleb kõige enam ette seda, et inimene jõuab arsti juurde liiga hilja. Arstid teevad oma tööd ikka ühtemoodi – patsienti püütakse aidata sõltumata sellest, miks tema probleemid tekkinud on. Kõige enam tuleb ette seda, et inimene jõuab arsti juurde liiga hilja. On olnud väga jõuetuks tegevaid juhtumeid.
    Nüüd on vaja vaid valitsuse abi.

  4. See 6 aastat ago
    Reply

    ju uus Lõssenko.

  5. Paukgaasi aparaat 6 aastat ago
    Reply

    Nad tsipake blufivad.
    Aluseline vesi ja aluseline toit hoiab tervise korras. paukgaasi aparaadi abil saab valmistada aluselist vett.paukgaasi aparaati on ehitada lihtne.

  6. Vello 6 aastat ago
    Reply

    Ka lollus on inimõigus ja selles osas ei ole meil midagi häbeneda. Oleme oma peamise liitlase USA-ga täiesti võrreldaval tasemel.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.