Meedia lõi kaasa Keskerakonna büroo avamisel

Keskerakond avas kesknädalal, 8. augustil Tallinnas ametlikult oma uue büroo uksed aadressil Narva mnt 31. Avamisele olid tulnud nii erakonna juhid ja valitsuse liikmed kui ka rohkesti ajakirjanikke.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles avamisel, et uues büroos nii nagu erakonnaski hakatakse hoidma avatud uste poliitikat. „Selles büroos on valgust rohkem ning siin hakatakse ette valmistama uusi Riigikogu valimisi, mille eesmärgiks erakonnal on valimised võita,“ märkis ta.

Ratas kutsus kohaletulnud ajakirjanikke üles kaasa lööma mõttetalgutel, mida Keskerakond on läbi aasta ajanud 101 rahvakohtumise raames. Mitte ükski neilt tulnud idee pole olnud üleliigne ning oodatud on ka meediainimeste ettepanekud.

Nende ettepanekute esitamiseks ja arutamiseks moodustati kaks laudkonda, kuhu poliitikuid ja ajakirjanikke jagunes enam-vähem võrdselt. Esimest laudkonda, kus räägiti riigi ja Euroopa Liidu asjadest, juhtis Jüri Ratas. Selles osalesid poliitikutest Europarlamendi saadik Yana Toom, Riigikogu aseesimees Enn Eesmaa, minister Mailis Reps ja peaministri büroo juht Tanel Kiik, ajakirjanikest aga Jaan Väljaots Õhtulehest ja Toomas Sildam ERR-ist. Välja koorus idee, et parlamenditöös võiks olla kasu näiteks Riigikogu liikmete abidest. Mõtteid tuli ka nii tervishoiukorralduse kui ka keeleõppe parema korraldamise kohta. Toetust leidis idee elektriaktsiisi langetamisest.

Teist laudkonda vedas majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Talle sekundeerisid valitsuse liikmed Janek Mäggi ja Tarmo Tamm ning Tallinna linnapea Taavi Aas. Ajakirjanikest tulid oma ideede ja mõtetega aktiivsemalt välja ERR-ist Uku Toom, TV3-st Sven Soiver ning Maalehest Argo Ideon. Ettepanekuid laekus alates maksu- ja ettevõtluspoliitika muutmisest kuni üksikute pealinna jalgteede remondini. Sulesepad kutsusid ka valitsust rohkem üles mitte liiga kergelt järele andma kõiksuguste populistide ja vastaliste nõudmistele, mis riigi majandust ning ettevõtlust piiraksid, olgu selleks siis Rail Baltic või tselluloositehas.

Enam kui tunni kestnud arutelud andsid poliitikutele väärt tagasisidet oma tegemiste suhtes ning värskeid mõtteid edaspidiseks. Kõlama jäi ajakirjanike tunnustus, kelle väitel Keskerakonna esimehe ning Tallinna linnapea kättesaadavus meediale on võrreldes kolme aasta taguse ajaga läinud tunduvalt paremaks.

Aivar Jarne

Indrek Veiserik

2 kommentaari
  1. ? 6 aastat ago
    Reply

    Ah et SULESEPAD siis SOOVITASID ikkagi TSELLULOOSITEHAST ja R -B kui ARENGUT ?

  2. to elektritsaab 6 aastat ago
    Reply

    Mistarvis üldse RAHA ? kui sa juba nii edasijõudnud oled. Raha kadumine peab kunagi ka sündima.
    Aint savimajas pidi võimau elada olema. Kole lämma.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.