Ratas: hoidkem ja väärtustagem Eesti erakordset ning ainulaadset looduskeskkonda

Vargamäe. Foto Jüri Ratase Facebook

Meist kõigist sõltub, millise kodumaa ja keskkonna pärivad meie järeltulijad, ütles peaminister Jüri Ratas oma avasõnavõtus täna Vargamäel Tammsaare majamuuseumis Eesti looduse päeva väljakuulutamisel ning lisas, et meil kõigil tuleb hoida ja väärtustada Eesti erakordset ning ainulaadset looduskeskkonda.

Eesti looduse päev on sündmus EV100 suvisest peonädalast, mis ühendab endas ligemale pooltsadat võimalust külastada looduskeskusi, muuseume, ühinguid ja seltse ning Eesti loodust paremini tundma õppida, seda väärtustada ja hoida. Sellel päeval toimuvad parimate giidide juhendamisel üle Eesti kümned matkad, töötoad ja loodusvaatlused.

„Soovin väga, et täna saadud positiivne emotsioon ja huvi looduse vastu saadaks meie inimesi terve aasta. Sest loodus meie ümber on võrratu ning avastamist väärt aastaringselt,“ ütles Ratas ning toonitas, et meist kõigist sõltub, millise kodumaa ja keskkonna pärivad meie järeltulijad.

„Loodan südamest, et saja aasta pärast, kui me tähistame järgmist Eesti suurt juubelit ja Eesti looduse päeva, saavad inimesed ka siis Eestimaa kaunist loodusest rõõmu tunda,“ lõpetas oma sõnavõtu peaminister Jüri Ratas.

Täna kuulutab peaminister välja ka Eesti parima metsamajandaja. Sündmus toimub Eesti looduse päeva raames ning algab kell 15 Haapsalu külje all Uuemõisa metsapargis.

Konkurss Eesti parimate metsamajandajate väljaselgitamiseks toimub tänavu 25. korda ning seda korraldab Eesti Erametsaliit koostöös Erametsakeskusega.

Kesknädal.ee

10 kommentaari
  1. Mets 6 aastat ago
    Reply

    tuleb igalt poolt maha saagida, muidu pole meie ainulaadne looduskeskkond näha. Juba Liiva Juss teadis seda.

  2. Peatagem peale sunnitud linnastumine !
    Selleks on palju lahendusi.
    Paukgaasi aparaat annab tiivad !

  3. Eestile annab tiivad :

    1)Tasuta elekter : elektritsaab tasuta.blogspot.co m
    2) Tasuta arstiabi :
    Janika Veski pakutava imeravimi MMS-i olemuseks tegelikult on ravi aluselise vee ja aluseliste toitainete abil,kohalike metsaandide abil.
    3) Majade ehitamine ilma pangalaenuta talgute abil :
    ww w.juured.e e
    ww w.savimaja.e e
    4) Transport poolmuidu :
    htt p://m.stins.biz/auto/
    5) Tasuta toasoojus : htt p:/ /m.stins.biz/auto/

    6) Eesti oma raha ,vaata otsingust Eesti Veksel ja Seto Kroon.
    7) Maa harimine ilma raskete traktoriteta sest need tapavad toidu kvaliteedi ja inimeste tervise. Nende asemel kasutada elektrilisi vintse,Lembit Merila elektritraktorit,roboteid a la ww w.farmbot.i o
    8) Erapangad tuleb sulgeda ja moodustada riigipank. Riigipanka tuleb valida inimesi valimiste abil.
    Rahaloome peab kuuluma rahvale aga mitte anonyymsetele isikutele.
    Praegu on rahaloome kuritegelik sest pankadel pole rahale tagatist.
    Kuna Eesti Pank esindab Euroopa Keskpanga huve siis ta tuleb likvideerida.
    Tuleb annulleerida isikud kes erastasid vabaduse ja rahalaenamise.
    Rahvas peab saama otsustada raha laenamist ja loomist.

  4. KOllane liblikas -viimane pääsenud niidukist 6 aastat ago
    Reply

    Jutt õige.
    Jätke siis need TSELLUKOMBINAADID tegemata ja nn. “majandamised” ära.
    Ära keelata jahimeestel teiste loomatapjate kutsumine ja orgiad raha eest. Lasku plekkloomi märklaudu. Tapaiha annab vaigistada kanepiga? muude rahustitega. Võtku oopiumitilku kui tapahimu sügeleb kusagil. orgais.Mingu poksiringi.
    Metsatööstus, loodushoiuks, ei ole tõsiseltvõetav. Intensiivpõllundus laastab niigi küllalt.
    Eestil on vaja MUID SKP tootmise vahendeid, Kindlasti mitte metsandust, jahti, põllundust mitte rohkem kui oma rahva toiduks ja permakultuurina kasvatet köögivilju, seeni,marju,seemneid, pähkleid,puuvilju – KODUMAISEID,puhtaid, PLAANI ALUSEL TOODET.(Mitte teravilju müügiks Hiina, mitte rapsi, mitte loomakasvatust) Piisab hästipeetud kanade munadest ja seentest absol. kõigi aminohapete ja valkude saamiseks.
    Tuleb MÕELDA MILLIST TÖÖSTUST SUUDAME EKSPORDIKS ARENDADA- TEADUS, ELEKTROTEHNIKA (vähe nõuab metalle)invatarbed uued ka kodumaistele vanuritele kättesaadavad, /toota ja leiutada, mitte kerjata ja varastada) põllurobotikesed.Pisimajad (mitte puidust) imeodavad üksikutele, pensionäridele, noortele, vaestele.
    Kunstid /tarbekunst, tõeline kunst, mitte umbluu /, muusika, ehk kirjandus olgu ekspordiart. Targad juhid mõelgu veel, mis mina nüüd tean. + vajalikud TEENUSED eakatele, kättesaadavad.
    LOODUS ON PRIMAARNE, SELLETA EI SAA , EI SUUDA. PUUISTANDUS JA TALLAT PARK POLE LOODUS.

  5. u. 6 aastat ago
    Reply

    Elektri börsihind Venemaal on ca 1,29 senti kWh. Eestis vastavalt 5,78 senti kWh. Elektri hinda Eestis hinnatakse põhjamaadega võrreldes madalaks. Hinna viivat alla venemaalt sisseostetav odav elekter. Vene elektrivõrgust lahtiühendamisel kallineb elektrihind Eestimaal umbes kaks korda. Siis selle asemel, et kallist elektrit sisse osta hakkavad kohalikud elektritootjad aktiivselt Eestimaa metsa elektrijaamade kateldesse ajama, seset see tagab suurima kasumi ja korvab energia puudujäägi. Kuidas selline majanduspoliitika saab hoida ja väärtustada Eesti looduskeskkonda?

    • Paistab 6 aastat ago

      et U. ei tunne tšuktšide eluviisi. Miks kannab tšuktš karujahile minnes õlal telefoniposti? Ikka selleks, et seda minema visates jõuab ta kiiremini joosta. Nii ka meie valime endale võimalikult kallima lahendi, sest siis saab ainult paremaks minna.

  6. Ära solva kodanikke sigu 6 aastat ago
    Reply

    Jälle üks vandenõuteoreetik külvab siin valet. Eesti ei saa osta Venemaa “odavat” elektrit, sel lihtsal põhjusel, et Venemaa ei müü seda meile. Meil tuleb seda osta ikka Põhjamaade elektribörsilt. Venemaaga seob meid vaid see, et 50-55hz sageduse saavutamiseks on vaja palju suuremat elektrivõrku kui Baltikum kokku. Hetkel aitab seda meil tagada Venemaa, aga see on julgeoleku risk. Kui Venemaa lülitab meid oma võrgust välja, ei ole ka võimalik elektrisagedust tagada. Kindlam on kui me oleme lülitatud Euroopa sagedusalasse ja ühtsesse elektrivõrku.

    • u. 6 aastat ago

      Venemaa siiski müüb Eestile elektrit läbi Eesti Energia, samuti Inter RAO Eesti OÜ kaudu.
      Vene võrgust lahtiühendamine hirmuteooriatele toetudes on väga kulukas, tõstab elektri hinda. Kui euroopa aga ükskord ühineb Vene võrguga, siis taasühendamine tõstab jälle hindu. Võiksid sõltumatute energeetikutega konsulteerida – siis ei peaks kommentaariumis mõttetult ruigama.

  7. to Ära solva 6 aastat ago
    Reply

    Kuidas see sagedus siis ENSV aal sobiv oli???

  8. to peaminister 6 aastat ago
    Reply

    PEALE KEVADIST SKANDAALI LINDUDE TAPMISEL “SPORTLIKEL EESMÄRKIDEL” st. JAHTI PEETAKSE SPORDIKS JA KAITSETUT LOOMA TAPPES, IKKA TAPPES JA VIGASTADES , PEETAKSE ENNAST “KANGELASEKS” ja NAISTEST JAHIMEHED VIST PEAVAD END “SEKSIKAKS ” TAPATÖÖ LÄBI.
    Identiteediprobleemid täiskasvanueas viitavad psüühikahäiretele.
    NÜÜÜD SIIS SÜGISEKS, NAGU IGAL AASTAL JA AASTAAJAL , TULEVAD EESTI LOODUSESSE , MIDA PEAMINISTER KUTSUB ÜLES HOIDMA JA MAJANDAMA , TAASKORD LOOMATAPJAD -JAHIMEHED. ET KEVADEL SKANDAAL OLI MASSIMÕRVADE OSAS, ON NEIL NÜÜD HEADE TAVADE INSTRUKTORID MÄÄRATUD . KUIDASMOODI KÄIB TAPMINE HEADE TAVADE KOHASELT, KUIDAS TA TOIMUS VAREM SIIS VEEL?! KAS TAPMINE=JAHT SAAB ÜLDSE HEA TAVA OLLA???!!! MISMOODI? Eriti kuna nad nälgas pole ju, need jahimehed väljamaalt või kodumaalt. NAD LÕBUTSEVAD TAPPES, SEST ELAV EESMÄRK JA VERE LÕHN ON VAHVA … TORE! OSTETUD LÕBU. Kas MEIE RIIK ON TÕESTI NII VAENE , ET PEAB SEL VIISIL SISSETULEKUID TEENIMA. VÕI TEENIVAD NEID HOOPIS JAHIMEHED, KES ON NII TUGEVA LOBBYGA JA SELTSINGUTEGA JÜSKU VABAMÜÜRLASED JMS. MA EI NIMETAKS SEDA KA MAJANDAMISEKS, VAID KÕIGE MADALAMATE KIRGEDE VÄLJAELAMISE SOODUSTAMIST EESTIS.
    Linnud tulevad kaugelt, et armastada, luua kodupesa, saada pojad, õpetada ja kasvatada neid. See pole robotite toiming. Sellega kaasneb rohkem ehedaid emotsioone kui inimesetel. Siis lähevad nad taas- tähtede järele. Nende teekond on raske, väga raske ja ohtlik. Tuhanded surmalõksud ja verejanu varitsevad neid nende teekonnal. Ja siin, kodupõldude ,metsade rüpes, varitseb äraostetud inimene taas. Põllumehed plaksutavad muidugi käsi, neile ei ole iial küllalt, ikka on neile kahju tekitatud, kuigi riik rahadega kinni taob need kahjud. Selmet tekitada nn.söödapõllud pärispõldude ümber mittekvaliteetsetest seemnejäälidest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.