Ministrite juhitud piirkonnad soovivad Jüri Ratase jätkamist

FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni juhitav Keskerakonna Pärnu piirkond ning maaeluminister Tarmo Tamme juhitud Põlvamaa piirkond esitasid Jüri Ratase esimehe kandidaadiks oktoobris toimuvaks kongressiks. Oma valiku on ära teinud ka Pärnumaa.

Pärnu linna piirkonna juht Kadri Simson sõnas, et Jüri Ratase juhitud valitsus on ellu viinud mitu Keskerakonna kauaaegset eesmärki, näiteks madalat ja keskmist palka teenivate inimeste sissetulekute tõusu, tasuta ühistranspordi rakendamise maakonnaliinidel ja senisest enam panustatakse regionaalarengusse. „Keskerakonna valimisplatvormis on mitu Eesti arengule olulist punkti, mida oleme valmis valijate usalduse pälvides 2019. aastast ellu viima peaministriga, kes on end lühikese ajaga erakonnakaaslaste ja suure osa Eesti inimeste silmis tõestanud,“ põhjendas Simson.

Põlvamaa piirkonna juhatus tõdes, et Riigikogu valimiste võiduks on vaja tugevat erakonda ja liidrit. Põlvamaa piirkonna esimees Tarmo Tamm leidis, et Ratas on suure töövõimega meeskonna juht, kes oskab leida kompromisse. „Ma ei kujuta ette, kes sobiks praegusel ajal tema rasket tööd üle võtma. Peaminister on oma südameasjaks võtnud Põlvamaa inimeste mured ja rõõmud, tõstetud on omavalitsuste rahastamist ja mis kõige tähtsam – toetused põllumajandusele on kasvanud,” rõhutas Tamm.

Esimehe kandidaadi ja juhatuse liikmed kinnitas ka Marko Šorini juhitud Pärnumaa piirkond. Kui esimehena soovitakse Pärnumaal näha Jüri Ratast, siis piirkonna usalduse juhatusse pälvisid Kadri Simson, Aadu Must, Enn Eesmaa, Mailis Reps, Toomas Vitsut, Erki Savisaar, Jaanus Karilaid, Kersti Sarapuu, Raimond Kaljulaid.

Pärnu linna esitatud kandidaadid juhatusse on Kadri Simson, Enn Eesmaa, Mailis Reps, Aadu Must, Anneli Ott, Kersti Sarapuu, Siret Kotka-Repinski, Jaak Aab, Janek Mäggi, Aivar Riisalu ja Taavi Aas. Aukohtu esimehena näevad piirkonnad Kalle Klandorfit. Põlvamaa kandidaate juhatusse ei esitanud. Keskerakonna kongress toimub 13. oktoobril Pärnus.

Kesknädal.ee

3 kommentaari
 1. Kui 3 aastat ago
  Reply

  pink on lühike ehk rääkida saab vaid toolist, siis muidugi. Imelik vaid, et isegi ussitaja Katariina püünele ei roni.

 2. HHO aparaadi kasutamine toob riigile sisse miljardeid eurosid mida senini naftamagnaadid Eestist varastasid.

 3. Selleks 3 aastat ago
  Reply

  nad ju ministriks sokutatigi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.