Kõlvart: patriotism ei ole mõõdetav riigilipu suurusega

Foto: Tallinna Linnavolikogu kantselei

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni soov paigutada linnavolikogu istungitesaali riigilipp leidis linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti vastuses tunnustust, kuid esimehe sõnul saab riigilipu linnavolikogu saalis panna vaid väärikale kohale.

Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart märkis, et volikogu istungitesaali on paigutatud Eesti riigilipp, Euroopa Liidu lipp ja Tallinna linnalipp ruumikitsikuse tõttu laualippudena. „Laualipp on vaatamata väiksemale mõõdule riigisümbol, millesse suhtume lugupidamise ning austusega. Laualippe kasutatakse ka paljudes teistes esinduskogude koosolekute saalides,“ ütles Kõlvart, et patriotism ei ole mõõdetav riigilipu suurusega.

Volikogu esimees tõdes, et volikogu saalis võiks olla lisaks laualippudele ka suur riigilipp, kuid istungite saalis on keeruline leida riigilipule väärikas koht ilma, et keegi seda möödudes riivaks või et lipp ei varjaks koosolekul osalevaid inimesi. „Kristen Michali näited Pärnu ja Tartu volikogu saalidest ei ole paraku võrreldavad Tallinna volikogu saaliga, kus 180-ruutmeetrisel pinnal osaleb koosolekul keskmiselt 100 inimest,“ lisas linnavolikogu esimees, kes kinnitas, et ootab opositsioonilt konstruktiivseid ettepanekuid lipu võimalikuks asukohaks.

Eilsel istungil kõlanud Michali pakkumine: „Kui paremat kohta ei leia, siis me võime Yoko Alendriga selle võtta kahe vahele ja istuda selle ümber“ ei ole rakendatav ning ei näita lugupidamist Eesti riigi sümbolitesse. „Sisenedes volikogu hoonesse astume me kõik suure Eesti riigilipu ja Tallinna linnalipu alt läbi, mis igal korral peavad volinikele meede tuletama meie sõnade kui ka tegude kaalu,“ lisas Kõlvart.

Kesknädal.ee

 

2 kommentaari
  1. Olen 2 aastat ago
    Reply

    Kimmiga selles ühel nõul, et Tallinna linnavolikogu küll mingi väärikas asutis pole ning sinna sobiks kõige paremini Põhja-Korea lipp.

    • Mets 2 aastat ago

      Noh kas nii ikka sobib öelda sellise väärika persooni nagu Michali kohta. Ja see teine, kes pidid lippu teiselt poolt toetama. Ja oposid on seal palju, nad kõik on väärikad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.