Keskerakond: Tallinn teeniks ka minimaalse turistimaksu abil miljoneid

Foto: Konstantin Sednev/Scanpix

Keskerakond jagab sotsiaalmeedias Tallinna linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti seisukohta, et isegi kui kehtestada majutusasutuses 1-eurone turismimaks ühe öö eest, tooks see pealinnale kuni 1,8 miljonit lisaeurot aastas.

“Turismimaks tooks lisatulu,” kirjutab Keskerakond sotsiaalmeedias. “Tallinna linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti hinnangul peaks Tallinn kaaluma sarnaselt teiste Euroopa piirkondadega turismimaksu. Isegi üheainsa euro puhul võiks see linnakassasse tuua mitu lisamiljonit.”

Kõlvart ütles volikogu sügishooaja avaistungil, et Tallinnal kui turismisihtkohal läheb hästi – seda näitab kasvõi turistide arv, mis eelmisel aastal oli 4,5 miljonit. Tallinn on populaarsuselt teine Läänemere kruiisisadam. Kümne aastaga on kruiisireisijate arv kahekordistunud, olles tänavu kerkinud 570 000-ni. Majutusettevõtetes on ööbimiste arv kümne aastaga kasvanud poole võrra ehk 1,8 miljonilt 2,7 miljonini. Lisaks toimus möödunud aastal linnas üle 3700 konverentsiürituse.

“Tallinn kuulub Euroopa kümne targa turismilinna hulka, mis tähendab, et Tallinn paistab silma ligipääsetavuse, kestliku ja jätkusuutliku arengu, digitaliseerumise ning kultuuripärandi ja loovuse kaasamises turismimajanduses osas,” refereeris väljaanne Kesknädal Kõlvarti kõnet sügishooaja avaistungil.

“Mina ei mõista, kuidas on võimalik olla turismimaksu vastu,” kirjutas Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva sotsiaalmeedias. “Tegemist on ju igati loomuliku ja loogilise maksuga. Tallinn on Eesti turismipealinn, siin käivad uudistamas ja lõbustamas tuhanded inimesed. Suurem osa neist tuleb mõneks päevaks ega ela siin kaua. Üks euro inimese pealt ühe öö eest on täiesti õigustatud.”

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo on öelnud, et turismimaksu sisseseadmine peaks olema omavalitsuste endi otsustada.

“Seda saaks teha koostöös ettevõtjate ja omavalitsustega, sest kui sellist maksu koguda, peaks ettevõtjatel olema selge, mida selle maksu eest ikkagi tehakse kõnealuses piirkonnas, et turismi edendada,” ütles Palo augustis.

Augustis kirjutas Saarte Hääl, et Kuressaare linnapea Madis Kallase sõnul võiks turismimaks Saaremaa kassasse juurde tuua aastas kuni 1,5 miljonit eurot. Mais teatas Pärnu linnavalitsus, et Pärnu lennujaama tegevuskulud oleks võimalik katta turismimaksuga, kui maksustada turistide ööbimist 1 euroga.

BNS/Kesknädal.ee

1 Kommentaar
  1. Huvitav 4 aastat ago
    Reply

    et korraliku majandamise asemel on keskbandiitidel peas ainult maksud, kuidas aga saaks kuskilt röövida. Kui nii edasi mõtiskleda, et siit natuke ja sealt natuke, siis loomulikult jõuaks ka hingamise eest maksuni. Muidugi pole 1€ iseenesest suur hind, kuid sisimas jõledalt tobe. Kui teised ahnurid sama ees teevadki, siis meil peaks ikkagi mõistus perse asemel peas olema.
    Soovitus: pekske need uute maksude väljamõtlejad oma soojadelt kohtadelt ja bandest minema!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.