Eha Võrk: Põhja-Tallinna söötis mereäärel on elupaigana potentsiaali

Tallinna abilinnapea Eha Võrk. FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Tallinna abilinnapea Eha Võrk tõdes pärast linnaosas paiknevate linnale kuuluvate objektidega tutvumist, et Põhja-Tallinna söötis mereäärsetel aladel on tohutult suur potentsiaal saada kõrgelt hinnatud elupiirkonnaks.

“Kopli liinide maa-ala moodsaks elupiirkonnaks kujundamisega on juba algust tehtud, ent väga palju arenguruumi on ka naabruses asuvatel linna omanduses olevatel aladel, millele tuleb leida väärikas rakendus,” vahendas linnavalitsuse pressiteenistus Võrgu sõnu. “Elupaik Paljasaare poolsaarel liivaranna ääres vaatega merele ja linna siluetile oleks ju lausa luksus.”

Võrk lisas, et samasse piirkonda, rohelusse ja mere lähedusse, aadressile Maleva 18 on linnal plaanis rajada seenioride maja – toetavate teenustega korterelamu eakatele.

“Sellesse sotsiaalmajja planeerime 80 korterit ning lisaks ühiskondlikud ruumid. Neis korterites peaksid ka ratastoolis elanikud saama iseseisvalt või minimaalse kõrvalise abiga toime tulla,” selgitas Võrk.

Lisaks ehitatavatele ja renoveeritavatele sotsiaalobjektidele tutvuti ringsõidul ka kultuuriväärtusliku endise Kopli Rahvamaja hoonega. Võrgu kinnitusel on tegemist arhitektuuriliselt tähelepanuväärse ning üsnagi hästi ja autentselt säilinud hoonega. Kaaluti ka aadressil Kari 13 asuva endise koolimaja asemele niinimetatud põlvkondade maja rajamise võimalusi.

“Oleme seadnud eesmärgiks rajada linnaosadesse erinevaid põlvkondi ühendavad ja elanikkonnale kultuurselt ja harivalt vaba aega veeta võimaldavad niinimetatud kogukonnakeskused,” lisas Võrk.

BNS

3 kommentaari
  1. inimkonnale 6 aastat ago
    Reply

    Õpetussõnad Saalomoni tarkus
    221 Aus nimi on kallim kui suur rikkus,
    hea kuulsus on parem kui hõbe ja kuld.
    4 Alandlikkuse ja Issanda kartuse tasu
    on rikkus, au ja elu.
    5 Okkad ja paelad on valeliku teel:
    kes jääb neist eemale, hoiab oma hinge.

  2. Väga 6 aastat ago
    Reply

    õige! Ka need rohealad saaks rikkuritele maha parseldada. Kuid rohealasid ja looduskeskkonda kohe kindlasti mitte lubada. Kõik müügiks!

  3. Hävita ära jah Rohepealinna nimi 6 aastat ago
    Reply

    Kivid, klaas ja rikka inimese pale on ikka need kõikse kaunimad.
    Soovitan vaadata dok. filmi Pariisi loomadest jm.elustikust. Nimi meelest ETV-s “Pariisi …”
    Tõeliselt sõbralik, loodusega järjest rohkem arvestav, normaalne linnakeskkond.
    Ikka sealsete inimeste taset väljendav. Inimeste taset väljendab elukeskkond kustahes.
    Tegemist ei ole mitte majand.tasemega, vaid eelkõige emotsionaalse intelligentsusega.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.