Erki Savisaar: Sõerd püüab eksitada ja pahandab sissetulekute kasvuga

Erki Savisaar

Riigikogu majanduskomisjoni liige, keskerakondlane Erki Savisaar leidis, et reformierakondlane Aivar Sõerd katsub inimesi eksitades teha teed Reformierakonna põhilubadusele, mis toob raha eelkõige jõukamatele.

Savisaar sõnas, et Aivar Sõerd toob ise oma loos välja, et 75% Eesti inimestest on maksureformist eelmise aasta tuludeklaratsioone vaadeldes tegelikult võitnud. „Kuigi Sõerd toob eraldi välja, et 58% võisid saada maksimumsumma ning 17% said igal kuul lisaraha, jäävad need numbrid maha tema sõnul numbritest, mida on Keskerakond varasemalt rõhutanud. Paraku jätab tubli poliitikust majandusekspert kaks numbrit kokku liitmata,“ selgitas Savisaar, et lugejat püütakse ilmselgelt eksitada. Ta lisas, et kui peaminister Jüri Ratase valitsuse ajal on palgad kasvanud sedavõrd, et seis on parem kui varasemad maksureformi osas tehtud prognoosid, on see igal juhul vaid positiivne.

Sõerdi 1500-eurosest õpetaja palga näitest rääkides tõi Savisaar välja, et iga inimene saab internetis näiteks vastavat kalkulaatorit kasutades teada, kas 1500 eurost võttis riik vähem makse Reformierakonna või Keskerakonna valitsuse ajal. „Eelmisel aastal sai inimene, kel palk 1500 eurot, kätte 1192 eurot. Tänu maksureformile on see number täna 30 euro võrra suurem ehk 1223.47 eurot,“ rääkis Savisaar. Ta kinnitas, et madalat ja keskmist palka teenivate inimeste maksuvabastus oli vajalik ning õiglane nendes suhtes, kes maksid varasemalt tulumaksu isegi miinimumpalgalt ja väikeselt sissetulekult, millega raske ära elada.

Keskerakondlane tõdes, et Sõerdi artiklit võib mõista kahte moodi: Reformierakonna kahetsus, et  75% Eesti inimestest saab täna rohkem raha kätte kui varem või püütakse leida toetust erakonna ideele, mis jätab 2100 ja enam eurot teenivatele inimestele kätte igal kuul 100 eurot. „Reformierakond on paraku jäänud uskuma iseenda loosungit, et elame viie rikkaima riigi seas. Paraku on Eestis mediaanpalk, millest pooled teenivad vähem ja pooled rohkem, 1000 euro lähedal,“ ütles Savisaar.

Kesknädal.ee

5 kommentaari
  1. Taas 6 aastat ago
    Reply

    kena lugu, mis tõestab, et Erki pole oma papat väärt. Muidugi kasutas ka Edgar ajusogamiseks valesid ära, kuid mitte nii labaseid. Erki ju peaks teadma, et Jurka 7,6% pole mitte tema teene, vaid eelnevate aastate tulemus, pealegi ajutine. Võib ette kindel olla, et see aasta, mis osalt Jurka arvele juba läheb, enam 7,6% välja ei vea. 3-4% kõige rohkem. Huvitav, mida siis keskbandiidid eesotsas Erkiga välja mõtlevad?

    • Mets 6 aastat ago

      Ajab sind kohe hirmsasti vihale, eks? Pole viga, veebis saad ennast maandada. Palju õnne ja edu!

    • Vihale 6 aastat ago

      ajab iga lollus ja alatus. Eriti kui irvitatakse alatult vaeseksjäetutele näkku ega liigutata lillegi majandusaluste muutmiseks. Pärast aga lärmatakse, miks teised ei tee.

  2. Eestile annab tiivad :

    1)Tasuta elekter : elektrits aabtasuta.blogspot.com
    2) Tasuta arstiabi :
    Janika Veski pakutava MMS-i olemuseks tegelikult on ravi aluseliste toitaine abil.
    3) Majade ehitamine ilma pangalaenuta talgute abil :
    w ww.juured.ee
    ww w.savimaja.ee
    4) Transport poolmuidu :
    ht tp://m.stins.biz/auto/
    5) Tasuta toasoojus : ht tp : / / m. stins. biz/ auto/

    6) Eesti oma raha ,vaata otsingust Eesti Veksel.

  3. valgust ja veest koosneme kõik 6 aastat ago
    Reply

    Räägite siin palkadest 1200 ja 1500 eurot. Huvitav, kuidas pensionär peab elama 300 eurost – kas tema valgust ja veest ei koosnegi ? Külmumistemperatuur on ka enam-vähem ühesugune …
    Seega temal pole ega saagi olla asja tulumaksuga,
    See 100 /õigemini 70 euri tulevikus, mida vanadel sageli pole -tulevikku nimelt / teda küll viletsusest välja ei aita, kui targad koalitsioonikaaslased on tohtinud tekitada neile lisaks niigi viletsatele oludele, KOORMISI, /KÜ
    renoveerimised, kommunaalid/ ja SUNNISMAISUSE / eluasemete kiirmüügihinnad 3 kuud jätavad kätte nii vähe raha, et mujale uut eluaset ei saagi / siis tuleb kerjata pind barakki või sotsiaalmajja veel suuremate kommunaalidega./omanikutulu/, kasarmukorra ja agressiivsete naabritega.Ning iga paari aasta tagant otsustavad kohalikud hallparunid, kas tohid seal edasi elada.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.