Tarmo Tamm: Baruto on Eesti toidu trumpkaart Jaapanis

Olustveres peeti Eesti künnimeistrivõistlusi, ELMO RIIG/SCANPIX

Maaeluminister Tarmo Tamm tervitas endise sumomaadleja Kaido Höövelsoni liitumist Keskerakonnaga ning sõnas, et Höövelsoni ideed maaelu ja ekspordi valdkonnas on oodatud.

Tamm sõnas, et tal on väga hea meel, et Keskerakonnaga liitus tubli inimene, kes armastab sporti ja maaelu ning soovib ühiskonnas olulistel teemadel kaasa rääkida. „Olen kohtunud Kaidoga Jaapanis Eesti toidu promotsiooniüritusel, kus tajusin, kui populaarne ta Jaapanis on ja kui suurt tööd on ta Jaapani turul teinud Eesti toidu tutvustamisel,“ rääkis maaeluminister.

Ta lisas, et suuresti tänu Kaidole on Eesti täna Jaapani turul kala- ja piimatoodetega. „Aasia-suunaline eksport nõuab pikaajalist tööd kaubandussuhete edendamisel ja kohapealseid kontakte,  selles suunas on Kaido teinud suurepärast tööd. Ta on tõeline Eesti esindaja Jaapanis,“ leidis Tamm, pidades just Barutot Eesti toidu ja ettevõtete trumpkaardiks Jaapanis ja mujalgi Aasias.

Samuti teeb maaeluministri sõnul rõõmu see, et ettevõtjana on Höövelson investeerinud  veisekasvatusesse ja näeb selles perspektiivi. „Tema mõtted ja ideed maaelu ja põllumajanduse valdkonnas on kindlasti uuenduslikud ja värskendavad ning ootan temaga kohtumist, et rääkida lähemalt ka Keskerakonna valimisplatvormist ja ideedest põllumajanduse arenguks,“ ütles Tamm.

Täna liitus Kaido Höövelson, kes tuntud ka kui Baruto, Eesti Keskerakonnaga. Üheks olulise põhjuse erakonna valikul tõi Höövelson välja maaelu toetamise. „Piltlikult öeldes seisab Keskerakond ainsana selle eest, et Eestis saaks ka edaspidi kodumaist kartulit ja porgandit ning seda oma külapoest. Sarnaseid väärtuseid kannan ka mina,“ märkis Höövelson.

Kesknädal.ee

2 kommentaari
 1. Kujutan 2 aastat ago
  Reply

  ette kuidas suured kaubalaevad kamalastiga Eestist Jaapanisse seilavad. Nii ilus pilt!

 2. Buratino 2 aastat ago
  Reply

  Minu arust pole LOOMAKASVATUS SUGUGI ÕIGE TEGU. EGA SUUND EESTILE.
  Porgand ka nii suur sul käes -sellist poest küll ei osta – väetisi täis või kui ka sõnniku peal, siis nitraate ikkagi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.