Mart Helme ja GRU salaagendid

Mart Helme

EKRE juht Mart Helme hõiskas Päevalehes, et tema  on see mees, kes juba ammu teadis,  kuidas tegutsevad siinmaal Vene agendid. Oma teadmist põhjendas ta pikema töötamisega Venemaal ja sellega, et tema kehas voolab 20% vene verd. Seega väidab ta, et Eestis tegutseb Venemaa hästiorganiseeritud viies kolonn. „Nad on siinsamas, meie kõrval, meie keskel.”

Kõige naeruväärsem on see, et kogu see Helme paskvill ilmus peavoolumeedia lipulaevas Päevaleht! Ja seda vanavanemate päeval! Oma propagandakõnedes on Mart Helme püüdnud palju rääkida perekonnast, aga siin millegipärast nii tähtsal päeval pööras ta ümber ja hakkas meie riiki reenama.

„Ka täna, Anno Domini 2018, pärast seda, kui (tõenäoliselt liitlastelt saadud informatsiooni põhjal) tabati Eesti julgeoleku südamest ehk kaitsejõududest pool kümnendit idanaabrit teeninud venelasest agent, keelduvad meie võimurid reaalsuse ees silmi avamast. Sest meil on vaja ju kõigi ees pugeda. Pugeda Brüsseli ees, pugeda Moskva ees, pugeda siinsete venelaste ees.”

Ja justkui kartes, et teda ei usuta küllaldaselt, lisab: „Kust ma seda kõike tean? Sest ma olen ajaloolane. Sest ma tean, kuidas suurriigid toimetavad. Sest ma tunnen Venemaad. Sest ma käin ringi lahtiste silmadega. Sest ma ei ole lasknud liberaaldemokraatia sekti jutlustajatel oma ajusid ära pesta.”

Millest selline raev meie riigi vastu? Ometi on Kaitsepolitsei agendid kinni pidanud, neid eelnevalt pikalt ja veenvalt jälginud. Nende poolt tekitatud kahju suurust me küll ei tea, aga selle määratleb kohus kinnisel istungil ja otsustab ka vastavad karistused mõlemale.

Pole mõtet Helmel heietada, et varsti peetakse kinni mõni eesti luuraja Venemaal, ja siis, nagu ta lubab –Putin päästab need kaks siit oma „tõelisele kodumaale”. Ja miks peaks kahel Eesti kodanikul olema kõrval mingi tõeline kodumaa? Küllap siin  on ikkagi mängus suur raha, mida vaenupool neile maksis ja muidugi ka isikliku moraali äärmine langus. Kindel on see, et minna siin vene rahvust solvama, on Mart Helme poolt häbitegu, ja mitte esmane.

Kesknädal

19 kommentaari
  1. tark mees tagataskus 6 aastat ago
    Reply

    Nii palju teab Venemaa spioonidest?
    Ise ka osalt venelane!
    Oli Moskvas ja tegi tutvusi.
    Praegu sõimab siin kõiki ja näitab, kuidas vihkab armsat Venemaad!
    Ja kui veel ametiülenduse ka saab, on palju küsimusi…
    Kas oleks targem, kui too setude major?
    Kas kodumaa kutsub oma pojad tagasi?

    • Vaieldav 6 aastat ago

      on selline venesuse arv nagu 20%. Sest mida võtab Mart aluseks? Kui päritolulikku jaotumist 1 – 0,5 – 0,25 – 0,125 jne, siis oleks võimalik 25% või 12,5%. 20% aga ainult siis, kui juba minna hoopis kaugesse minevikku, et poleks enam ainult venelikku päritolu, vaid segu ka mingite tatarlaste, tšuktšide, nogaide, roomade ja muudega 5 või enam põlve tagasi.
      Samas on ka selline matemaatiline arvestus sisult jama. Seda tõestas oma katsetega Georg Johann Mendel. Kes viitsib, lugegu tema Versuche über Pflanzen-Hybriden 1865.a-st. Siis saab ta teada, et rahvusgeenid ei jaotu sugugi hitlerliku Nürnbergi seaduse järgi aritmeetiliselt pooldumise teel, vaid on olema ska suhted 3:1, 1.2:1 ja 9:3:3:1, kui nende põlvedega piirduda. See tähendab seda, et kaks valget võivad sugulisel teel vabalt sünnitada ka neegrilapse. Muidugi kui varasem põlv on sellise geeni nn ebaseadusliku nikkumise ja sünnituse tulemusel saanud. Kui paarituvad tinglikult puhtad eestlane ja venelane, siis nende laps pole sugugi 50% venelane ja 50% eestlane, vaid see päritolu kõigub 25…75% emma-kumma rahvuse kasuks. Nii et see laps võib olla keenidelt ka 25% eestlane, kuid ka 75%. Seda aga lihtne matemaatika juba ei selgita.
      Seega ärge uskuge seda ilusat ümmargust pakkumist 20% venelane.
      Kuid kardan, et sellest vaevalt ükski keskbandiit aru sai. Jurka ja Kesknädala kuulekad toimetajad kindlasti mitte.

  2. Käesolev 6 aastat ago
    Reply

    “Kesknädala” paskvill on ehe näide, kuidas keskbande peab alluma koostöölepingulise Venemaa GRU käsule.
    Et GRU ja teised nuhid üle ilma tegutsevad, pole mingi uudis. Seda teavad üle ilma KÕIK, ainult Kesknädala jopskidpüüavad nüüd kivist vett välja pigistada, et nemad pole Putinil siin nuhkida lubanud, sest koostööleping ei nägevat seda ette ning vankad kuuletuvad nagu miilenkid Jurka keelule.
    Samuti on Venemaal kogu aeg ajakohastamisel susimis- ja vallutuskavad naaberriikide vastu. Kuidas ja millel mida rünnata ja kuidas vastuhakkajaid hävitada. Vaja on vaid 1930ndate lõpu pohhuistlikku suhtumist, et keegi vahele ei segaks, sest käärib ka iseenese sees ning maailmas on jõuvahekordade muutudes vaja mõjupiirkonnad nagunii ümber jagada. Kuna seda keegi ei tee rahulikult, siis ainus lahend ongi sõda või ulatuslikumalt maailmasõda. Sõltub ju Eestigi käekäik eeskätt sellest, kas suudetakse valida võitja pool ning et võitja suures võidutuhinas sind ennast pärast ära ei söö. Ärasöömise all tuleb mõista ka majanduslikku vallutamist, et sul endal pole võimalustki midagi toota, vaid jääd orjalikult sõltuvaks teise üleliigsest teisejärgulisest toodangust. Seda nimetatakse meil turumajanduseks!
    Loomulikult ei hakka ükski GRU nuhk avalikult oma eesmärkidega lällama. Kuid olematuks neid sellepärast pidada ei saa. Vaenlane jääb alatiseks vaenlaseks. Ka praegune дружба-Freundschaft Voova ja Angela vahel on näiline, järgmises mirovaja vojnas kuuluvad nad endiselt erinevatesse pooltesse ja üksteist tapetakse nagu mullu ja muiste.
    Kui Voova kuulutab, et Venemaa on kõige rahuarmastavam riik maailmas, siis kes seda usub? Kui süüdistada Sovetskij Sojuzi, siis miks pole Venemaa tagasi andnud röövitud maa-alasid Soomele, Eestile, Lätile, Moldovale, Ukrainale, Jaapanile, Mongooliale? Kas tõesti ülimast rahuarmastusest?
    Võimalik, et GRU ei tegutse nullilistes riigikestes, mis ei kujuta endast erilist ohtu (Tonga, Kiribati), kuid kohalikud saadikud ja erikorrespondendid koputavad peremehele ikkagi, milline on olukord kohapeal ja kes kellega käib ja mida oleks võimalik seal susida, et ühed tormaks tapma teisi.
    Nii et pole mingit erinevust Venemaa, USA, Hiina, Iisraeli, Ühendkuningriigi, Prantsusmaa, Saksamaa, India, Koreade ja paljude teiste ihadel ja ettevalmistustel järgmiseks maailmasõjaks. Sest mööda läheb see vaid vähestest nulriikidest. Kuid teenida saab sellest massimõrvamistest oi kui palju, lausa aastakümned saab paljud nõrgemad orjastada.
    Muide, käisin hiljuti ise nädala Moskvas. Loomulikult lävisin kümnete lihtsate inimestega ning sai selgelt tajuda nende tapvat suhtumist väljamõeldud fašistidesse. Sest vaenlast on vaja!
    Eesti on üks neist aladest, millest pole Venemaa kunagi vaimus loobunud. Mis sest, et Venemaa klikk ei suuda oma räpakusega vallutatud alasid juhtida. Juba suurvenelik mõtteviis on selline, et Venemaa piirid peavad kõige vähemalt minema sealt, kus nad on seni kõige kaugemalt käinud. Ja Эстония on selle piiri sees!
    Kui Venemaa massitapulikku rahuarmastust usub tõesti keskbandiit, siis jääb üle tõdeda, et ta kuulub õigesse bandesse!

    • Mets 6 aastat ago

      Ah et käisid hiljuti Moskvas? Mis seal viinapudel maksab?

    • Viina 6 aastat ago

      ei ostnud, kuid suitsujuust oli kohati meie omast kallim. See võeti tänuga vastu. Samuti tunnistati paremaks meie šokolaad.
      Muidugi on omad joogid meie omadest odavamad. Samas kokakoola meiega samas hinnas.
      Mõned toiduained (eriti pirukad) on meie omadest maitsvamad, sest nemad ei pea lähtuma eurokeeldudest.
      Ainus, mis venelastele ei meeldinud, oli meie rahvustoit kama.

  3. ajuvaba ja loll 6 aastat ago
    Reply

    Kahju, et on lolle, kes ei mõista Keskerakonna rahuarmastavat poliitikat.
    Kasulikum on raisata raha sõjardite raua ostmisele, mis kõik ammu roostes.
    Samuti need saamatud poisud seal rivis. Ei suuda lõugagi tõsta!
    Spioonidega on ikka nii, kes kõvasti näiliselt vastu karjub, ISE ongi!
    Kas usaldate toda helmet?
    Oi, varsti saate petta. Jubedasi saate!

    • Praegu 6 aastat ago

      pooldab relvade ostmist just Jurka oma kambaga. Kõik rehvide lollused viiaks ekiirkorras ellu, sest võibolla kevadel enam pole võimalust.

  4. kõige veidram 6 aastat ago
    Reply

    minu jaoks on see, et üks ekreiit pingutab siin kõigest väest, et Keskerakonda(tema väljendid on keskbande ja Jurka, jne) ikka kõiges ilmahädades süüdistada. Aga veidraks teeb selline punnitamine asjaolu, et ta ei suvatse kordagi välja tuua, et mis siis teistmoodi oleks kui see sinu Helme võimul oleks. Kas arvad naiivseke tõesti, et siis oleme kohe Venemaa vaateväljast väljas ja siis ei ole meil ühtegi spiooni ja spiooni juuretist kelle peaümbermõõtu kontrollida. Mina saan siin asjast küll väga üheselt aru, kui Helme peaks võimule saama, siis luuakse siin tingimused, et Venemaal oleks põhjust omasid kaitsma tulla.
    Sa kulla ekreiit keskendu parem sellele, mida teeks Helme paremini või teistmoodi, et temasugust saaks üldse usaldada. Iga jumala päev kedrata oma kulunud plaati, kas sul endal juba läilaks ei lähe. Küll valijad otsustavad, keda nad Toompeal näha tahavad, kas Helmet või Ratast. Sinu mürk ja sapp ei mõju.
    Kas mäletad aega kuidas Laar ja IRL karjusid ja süüdistasid kõiges KE ja Savisaart, aga peale seda kui enda erakonnakaaslased elamislubade müügiga vahele jäid, oli suu vett täis. Oravad samasugused ja vaadake mis kõik päevavalgele ujuma hakkab, vene rahapesu, kütuse pesu, VEB, jne. Kõik venega seotud. Seega, Helme pretendeerib ka suureks Vene sõbraks kui oma räuskamist jätkab. Kui siin kellegi peaümbermõõtu kontrollima peaks, siis esimene võiks olla Helme ise. Õige eestlane ei lõhesta selliselt rahvast.

    • Kindlasti 6 aastat ago

      ei lasta helmetel võimule saada. Sest keskbandega pole liit võimalik viimase koostöölepingu tõttu, rehvid ei võta aga konservante jutule, sest viimased on vastu Kaja bande pedemeelsusele. Seda teab ka Mart ja bande ise ning praegune valitsuse moodustamine on ainult lollidele, et paneks konservantidele suuremaid lootusi ja annaks talle tavalisest enam hääli.
      Kui konservandid koguks 51 või enam kohti, siis tõesti muutused tuleks. Kuid kuna ta jääb alla selle, siis kõik konservantide nukid hõõrutakse maha ja kui helmed reedavad oma bande põhimõtted, siis nad mugavnevad teistesarnaseks. Ehk ei erine mitte milleski, ainult lärmavad, kuid hääletavad vastavalt keldrikokkulepetele ikka poolt. Ja virisevad et vähe pole.

  5. õhuline tühjus 6 aastat ago
    Reply

    On maa pääl palju mõttetusi.
    Üks vaid neist on too Mart pissnolkentolk.
    Ei saa kunagi minna vastu oma inimestele.
    Tema tatikas läks.
    Rahvas ja rahvused on austust väärt.
    Vaid mats ei taipa seda.
    Kõigepäält õppigu sirget pintskut kandma!

  6. to Helme Mart 6 aastat ago
    Reply

    No ja siis, et sina tead, kuidas venkud tegutsevad ja suurriigid ja spioonid. Mis siis sellest?
    Jänes ka teab ,kuidas karu tegutseb ja kui kiirest jookseb. Jänes jutsub koosolekule, kõik ilma jänesed kokku -oli siuke rahvamuistend vist?

  7. mart sai mõttetuselt lapse 6 aastat ago
    Reply

    Oli kunagi üks värsisepp, kes Mardile mõtteid andis.
    Aga tühjas ja vanas peas need ei kippunud kaua püsima.
    Seep ta kogu aeg neid nüüd korrutab,et meelest ei läheks.
    Võiks eeskuju võtta Ivan Oravalt, kes oskas jääda viisakana eestlaste südamesse.
    Marti ei meenuta varsti mitte keegi.
    Kui vaid Venemaa ajaloolased, “et bõl taki duurak!”

    • Mardile teda 6 aastat ago

      Piltlikult öeldes: kuna laste nägemine on parem, siis märkavad nad kohe, kui nende armas esivanem Mart valmistub minema õue lahtise püksilukuga, ja hoiatavad teda selle sammu eest.
      Pigem kipuvad vanainimesed olema isepäised ja kangekaelsed. Nad suhtuvad noorte headesse nõuannetesse põlglikult ja kähvavad üle õla: „Muna õpetab kana!”
      Tead Mart, Tasuks juba aegsasti tähele panna, mida kõnelevad teie lapsed. Istuda maha, vestelda nendega ja võtta neid kuulda, nagu tegi Jaan Männik. Kui kõigil jaguks seda tarkust, siis oleks maailmas palju vähem kõige ja kõigi peale vihaseid vanureid. Munal on kanale tihtipeale nii mõndagi kasulikku öelda.

    • Lastest 6 aastat ago

      saavad täiskasvanud ja siis? Kus maailmas on rahu? Kui mutukad ronivad Euroopasse, siis lastena on nad ju armsad aga juba noortena moodustavad kambad ja ründavad TÄNUtäheks neid toitnuid.

  8. to Mardile Teda 6 aastat ago
    Reply

    SU JUTUS ON IVA .
    AGA MITTE KÕIK VANURID EI OLE TUIMAD JA TIGEDAD JA RUMALAD. KUI NAD SEDA ON, SIIS OLID NAD INIMESTENA SEDA TERVE ELU. NOORTENA KA…VIST.
    KANAL ON, MIDA MUNALE ÕPETADA, SEST TA ON TEE LÄBI KÄINUD.
    OLULINE ON, ET KANA KUULAKS MUNA, SEST MUNA ON UUE AJA KANA, KUULAKS JUHUL, KUI MUNA POLE TÜHINE VÕI TIGE VÕI TUIM JA LOLL. KUULAKS ÄRA, MITTE EI KUULETUKS.
    ON KAHJU, KUI PÕLVKONDADE PARIMAD ESINDAJAD KAOVAD ÄRA OMA TARKUSTEGA TUNDMATUSSE, ÜKSKÕIKSUSSE, KÕRKUSE PÜSTITET TARADE TAHA.
    MEENUTAGEM TAASKORD ELMAR SAAGI – FILOSOOFI, TEOLOOGI -JA KÕIGE TÄHTSAM _ TÕESTI ARENENUD, TARKA, VÄGA TARKA, HARITUT – RÄÄKIMAS ÜLIÕPILASTELE AASTAKENE ENNE SURMA. TA NALJAD OLID NII LIHVITUD, ET TUDENGID SAANUD MÕNIKORD PIHTAGI.
    SAMA TARKA JT. TARKU OLEN NÄINUD OMAS ELUSKI, KES POLE ÜLDSE ÜLIKOOLIS KÄINUD, DIPLOMIT SAANUD, INTELLIGENTS JA EMPAATIAVÕIME= EMOTSIONAALNE INTELLIGENTSUS ARENENUD, NAD ON HARITUD -ISE HARISID END, LÄBI ELU SAANUD KOGEMUSI, TEISENDANUD SELLE TARKUSEKS JA OLEKS KAHJU KUI SEE KADUMA LÄHEB:
    SAMAS LOOMAKAITSE NÄIT. ON LÄBIMURRE VANA AJA NEGATIIVSUSEST JA SEDA KANNAVAD NOORED.
    NOORTE PAREM OSA.
    SAAGEM SIIS KUSAGIL KOKKU !

  9. n.78 6 aastat ago
    Reply

    Loen kommet.,tuleb kohe meelde tšuksi-rahvapalve,”ärge laske eesti-rahvast ära surra,siis me jääme kõige lollimaks rahvaks anekdootides”2.lugu ka hea põrgus,kuidas 3.katlas Eeslasi keedetakse,valvur(noor-kurat)puhta magab,mis on sellepõhjus?

  10. kõik oleks hea 6 aastat ago
    Reply

    Kui vaid suur Mart selle väikese Mardist Ummelase ikka enda tiiva alla võts, saab poisu äkki ka parlamendesse!
    Siis oleks kaks kraaklejat ilusamini koos!
    Ega nad muidugi spionid ei oleks aga kisa kui palju.

    • Männik 6 aastat ago

      juba puges EKREsse, et saab nuhkida aga tema nina ees löödi kohe saladuste uks kinni, et ega ikka ei saa küll. Ja Jaanike kohe hüppas pettunult välja tagasi.

  11. tõnn 6 aastat ago
    Reply

    proov

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.