Keskerakonna Seenioride kogu toetab Ratase jätkamist esimehena

Keskerakonna eakad soovivad erakonna esimehe, peaminister Jüri Ratase jätkamist, sest senine juht arvestab eakate muredega. Samuti on Ratase juhitud valitsus viinud ellu mitu Eestimaa eakate eluolu parandavat otsust.

Keskerakonna Seenioride kogu juht Elmar-Johannes Truu sõnas, et Jüri Ratas on oma tööga näidanud, et mõistab erakonna esimehena ja peaministrina, et elukogenud inimeste muresid ja ettepanekuid tuleb kuulata. „Jüri on alati olnud nõus kuulama meie seenioride kogu mõtteid, mida võiks teha selleks, et muuta elu Eestimaal kõigile, nii noortele kui ka vanematele, elamisväärsemaks,“ rõhutas Truu.

Ta lisas, et Keskerakonna juhitud valitsus on pööranud tähelepanu pensionäridele ja väikese sissetulekuga inimestele ja seda mitte ainult sõnades, vaid ka tegudes. „Tulumaksuvaba miinimumi tõus 500 eurole, tasuta bussisõit maakonnaliinidel, ravimite soodustus, matusetoetuse taastamine ja hambaravi kompensatsiooni tõus,“ tõi Truu välja.

Samas leidis seenioride kogu esimees, et järgmiste sammudena on oluline pensionide märgatav tõus, koduhoolduse ja koduõendusteenuse kättesaadavuse parandamine ja ravijärjekordade lühendamine, aga ka lesepensioni sisseviimine, mida seenioride kogu toetab. „Need on asjad, mille pärast eakad täna kõige enam on avaldanud muret. Loodame, et Jüri Ratas saab võimeka peaministrina nende teemadega aktiivselt tegeleda ka järgmises valitsuses ning seetõttu peab ta kindlasti jätkama ka Keskerakonna esimehena,“ põhjendas Truu.

Seenioride kogu kinnitatud juhatuse kandidaadid on Jaak Aab, Taavi Aas, Enn Eesmaa, Raimond Kaljulaid, Jaanus Karilaid, Aadu Must, Mailis Reps, Kersti Sarapuu, Kadri Simson, Märt Sults ja Toomas Vitsut. Erakonna aukohust nähakse juhtimas Kalle Klandorfi ja Vladimir Šokmani ning revisjonikomisjoni Olev Raju.

Kesknädal.ee

1 Kommentaar
  1. Vaagija 2 aastat ago
    Reply

    Kuidas siis teisiti – kui kõik juba toetavad Jüri Ratase ja tema meeskonna kandidatuuri ülesseadmist, ega siis seeniorid taha viletsamad olla.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.