Ansip: Ennast kiitmast ma ei väsi!

Andrus Ansip esines teles, uhkelt öeldes, et nüüd on rahva valik: kas hindavad tema poolt seni tehtut ja annavad veelkord mandaadi Euroopasse? Vaatame siis, mis on ära tehtud, et küsida rahvalt toetust.

Jätame Ansipi „rikkad riigid“ ja „fooliumide kasutamise“ kõrvale ja vaatame Euroopa-perioodi. Seda ta just esile tõsta soovibki.

„Olete Brüsselis, vaatate minu juures telerit ja võite vaadata ka Eesti Rahvusringhäälingu saateid. Kõik see on muutunud üleöö, ja ma tunnen, et oleme teinud midagi Eesti, kogu Euroopa inimeste jaoks,” sõnas Eesti kunagine peaminister 13. septembril intervjuus ERR-ile.

Huvitav, kui Ansipi koha peal oleks olnud näiteks keegi soomlane-rootslane, kas siis me ei vaataks digitelevisiooni? Telia on ikkagi Põhjamaade pärisomand ja Skandinaavia suurim telekomikontsern, täpsemalt äriettevõte. Pole usutav, et tänu Ansipi Euroopas-istumisele, nad oma äriplaani koostasid.

Aga on ju ütlus „Ennast kiitmast ma ei väsi”!

Kui aga jutt läks ERR-i vahendusel välistööjõule Eestis, mida tuleb läbi Poola vahendajate, seega justkui Euroopa Liidust, jäi Andrus Ansip üsna kidakeelseks. ”Ma ei ole Eesti oludega nii hästi kursis, et hinnata, kas on see probleem.” Huvitav küll, kiidab ennast Brüsselisse televisiooni toojaks, aga Eesti oludega polegi kursis! Mida ta siis sealt vaatab?

Ja viimane küsimine ERR-i poolt: kuidas saab Euroopa kaitsta Euroopa Parlamendi valimisi?

Need ettepanekud on tulnud minu kabinetist; nende autor istub siinsamas. (Näitab näpuga enda peale.) Kui räägime sotsiaalmeediast, näiteks Facebookist või Twitterist, siis nad on rakendanud juba praegu olulisi tõkestusmeetmeid.” Kas sellised keelu-käsu-meetodid ka rahvale meeldivad?

Ansip teab vaid, et „selleks peab Eestis võim vahetuma ning opositsioonist valitsusse pääsema tema kodupartei, Reformierakond”.

Siim Kallast koduerakond ei kaitsnud. Kas nüüd tuleb midagi uut?

Kesknädal

17 kommentaari
  1. ekp kk 3. sekreetär 6 aastat ago
    Reply

    No nüid tuletaevas appi küll! Kommunist jälle ekraanil.
    Fooliumiga kaetud kirvepea tahab veel kallist raha saada.
    Kas rahvas saab jälle loll olema?
    Korobeinik saatis selle erakonna seenele koos ketšupiga segamini.
    Ei usu, et annavad veel Ansipile hääli.
    Mingu udusse hõljuma!

    • Eeskujuks Kommunistile 6 aastat ago

      Danske Banki tegevjuht Thomas F. Borgen astus täna rahapesuskandaali tõttu tagasi. Süüdlaste otsimise mängus jäi tema seega justkui kaotajaks, kuid tema töölepingu eripära tõttu on tagatud vähemalt kuldne käepigistus.
      Kui Borgen vallandatuks, peaks ta lahkuma tühjade kätega. Aga kuna ta lahkub ise, saab ta kaasa aastapalga, mis on u 2,3 miljonit eurot. Lisaks võib ta endale jätta aktsiad, mille sai ametisse astudes nn motivatsioonipaketi osana. Neid aktsiaid on Borgenil enam kui 18 000 ehk tänase kursiga u 455 000 euro eest. Lisaks on Borgenil veel enda soetatud DB aktsiaid, mis teeb tema portfelli väärtuseks kokku enam kui miljon eurot.

    • DANSKE SKANDAAL: 6 aastat ago

      Sisejuurdluse tulemused. Eesti harus toimus “vastuvõetamatu” tegevus. Eesti poolt kahtlustatakse koguni 42 Reformierakonna inimest. Juhtkond ei vastuta.
      Kõik aegub ja rahad maksame ka vällä!

  2. Kuidagi vähe ju 6 aastat ago
    Reply

    200 miljardit Vene pättide raha legaliseeris ära ja ainult kaks milli sai preemiat …
    Danske Peakontor koonerdab

  3. Vaene Reformkond 6 aastat ago
    Reply

    Ligi ei saa enam salata: ainus, kes Danske asjas liigutas ja avastas oli Karilaid minu ajal.
    Värske Taani raport ütleb selgelt välja asja, mida ma pole öelda julenud:
    Danske üle järelevalve oli Taani FI ülesanne, sest Danske Eesti polnud pank, vaid filiaal, mitte juriidiline isik vaid Eesti tegevuskoht. Danske riskijuhi tähelepanujuhtimise panga sees 2013. pani kalevi alla Reformierakonna nõudel Danske. Aga muidugi on talvikutel ja karilaidudel vaja olemasolu õigustust. Minul pole, Danske Eesti pandi kinni, aga veel neli aastat ei algatatud krimasja. Eks jälle Talvik ja Karilaid tea rohkem.

  4. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Ansip on Savisaare kõrval ümmargune null.

  5. Ei pole austust 6 aastat ago
    Reply

    Kas on veel halvemat poliitikut leida siin maamunal? Tema pärast on internetimaailmas meeletu jälitamine, mis sai alguse juba NLKP hiilgeaegu. Ansip oli konfliktis noortega Tartus, kui need meelt avaldasid. Olevat politseil käskinud koerad laste peale ajada!
    Aljošaga vihastas välja venelased,sest oleks võinud ju kirikuisade saatel seda kõike piduliku palverändega teha! Nagu nüüd Paavsti ootame, kes tegelikult on meile võõras.
    Täna on rahanälg nii suur,et palub almust samalt rahvalt,keda koertega laiali ajas.
    Inimesed, olge valvsad!
    Sellist masuurikat me ei saada mitte mingil juhul valgesse Brüsselisse!
    Tema jaoks on üks teine, üsna pime koht! Mingu……P

  6. morda-raamatu verivaenlane 6 aastat ago
    Reply

    Kes teatab Eestist väljapoole, kelle kontosid sulgeda?
    Uus seadus, mille see ansiip peale surus on üks võimalus!
    Siin on oma nuhkide võrgustik. Ja nüüd kerjab ansiip meie raha?
    Tutkit, brat, naxui ne dadim!

  7. Ansipi sigadus Roopas 6 aastat ago
    Reply

    Kaheksa aasta jooksul pesti Eesti kaudu vähemalt 200 miljardit dollarit. Danske panga juht astus tagasi, kaheksale Eesti haru töötajale on esitatud kuriteokahtlustus, kuid Eestis on samal ajal vaikus.
    “See on lihtsalt jälk, milline korruptiivsus ja totaalne varastamine on toimunud ning endine rahandusminister Ligi lõõritas mõned nädalad tagasi, et kõik tema juhtimise ajal toimunud vead toimusid tema teadmata. Idioot,” pahandab Madison. “Kui Danske on võtnud väga selgelt hoiaku, et see räpane pori tuleb maha pesta, siis Eesti just nagu ootaks mingit imet. Imet, mis päästaks meid tohutust mainekahjust ja päästaks terve seltskonna korruptante, kuhu on segatud ka poliitikud.”
    Madisoni sõnutsi on Reformierakond koos Jürgen Ligiga aastaid laulnud regilaulu sellest, kui ilusa renomee ja mainega me oleme välismaal ning kuidas meil on tasakaalus eelarve ja vastutustundlik laenupoliitika.

  8. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    Tuld reformierakonna pihta! Ligi, Ansip…ilged värdjad ju? Huvitav on aga see, et mida rohkem putiniste neid sõimab, seda sümpaatsemaks need mehed muutuvad. Eks osal ole põhjus sellega tähelepanu oma koduerakonna sitalt eemale juhtida, teistel lööb välja ikka see vene patrjankade pesemise igatsus. muuseas, elukunstnik Karilaiul ei oleks ju mingit põhjust kiimelda, kremli rahapesemine vastab täies mahus koostöö ja vastastikuse abistamise koostöölepingule, mis küll väidetavalt pidavar Ratta Jura külmkapis olema…
    Ja on ka põhust vett segada- eesti rahvas vaesustub, hinnad on lakke karanud, lollus järgneb lollusele… huvitav, kas Tshkna ja Ossinovski ka ise aru saavad, mis pasa nad suitsu kimudes kokku keerasid?

  9. Kui tegelinski on vastumeelne 6 aastat ago
    Reply

    Mida sa hing kostad, kui seda meest ei kannata ei pildil ei poliitikat jahumas.
    Silmad ei pilgu, nägu kivirstunud kipspeaks.
    Häbematust veel küllaga!
    Tema pani Faces paljud kinni.
    Ei,sellisele me hääli ei anna!
    Olgu siis juba parem too Ekre!

  10. maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Eelmine Maali Maalt on libaja kirjutatud, kuigi ega ta midagi valesti ei öelnud.

  11. hää elu pääle 6 aastat ago
    Reply

    Seal Brüsselis on viin ja õlu neile saatikutele lausa tasuta. Meie maksame see kinni, vot!
    Nüüd siis neelud mehel naa suured, et ei saa enam pidama.
    Aga peatama selle laristamise peab rahvas!
    Nõukogude Eestist kasvanud rahvas!
    Meie pidime tööd rügama kui tema Tartus parteileival oli.
    Nüüd tahab jälle sama saada.
    EI LASE!

    • Vanamehe mula 6 aastat ago

      Vanad mehed lähevad ikka kliimaksi aegu veidi sassi.
      Kasutada saab meie poodi HOTLIPS!
      Teeme ruttu pakkumise kummimammile ja pole rohkemat vaja.

  12. aitäh ansiip 6 aastat ago
    Reply

    Aitäh kasuliku keelu eest!
    Kui eelmisel nädalal kirjutati, et Facebookis sai ette hoiatamata keelu Varro Vooglaid, siis tegelikult on sama lugu juhtunud säutsupääsuke Keiti Vilmsi, luuletaja Contra ja disainer Jube Jussiga.
    Umbes viis päeva hiljem postitas Vilms Facebooki ühe artikli ERRi kultuuriportaalist, mis rääkis Betti Alveri luulekogumikust. Mõne aja pärast tuli Facebookilt teade, et Keiti konto on 24 tunniks blokeeritud. Mille peale, jäi selgusetuks.
    Jube Juss ehk disainer Juho Kalberg kirjutab oma FB seinal, et sai keelu 2013. aastal tehtud postituse eest. Samas kirjutab ka Contra, et sai ka mitmeaasta vanuse postituse eest hoiatuse. Muuhulgas korjas FB nimetatud Contra postituse avalikkuse silme eest.

  13. kahest tobust kangeim 6 aastat ago
    Reply

    See mees on veel hullem, kui teie lehes too teine, too Talviku kasupoeg.
    Mida nad küll tahavad?
    Miks nad tööle ei lähe? maale ja lihtsat sõnnikut ladustama.

  14. Tõde ongi siin 6 aastat ago
    Reply

    Tartus ajasid 2. veebruaril 1988 Nõukogude Venemaa ja Eesti Vabariigi vahelise Tartu rahu aastapäeva üritustel koertega laiali isamaaliste tegelaste ja üliõpilaste poolt organiseeritud miitingu; selles oli aktiivset osa mänginud EKP Tartu Rajoonikomitee vastutav töötaja, hiljem EV peaminister Andrus Ansip, kes on täna Brüsselis Euroopa Komisjoni digitaalse ühisturu asepresident?!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.