Ratas kohtus New Yorgi eestlaskonnaga

Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo
New York, USA, 23. september 2018 – Peaminister Jüri Ratas kohtus täna New Yorgi Eesti Majas kohaliku eestlaskonnaga, et vestelda nendega eestluse hoidmisest ja tulevikust, vabariigi juubeliaasta tähistamisest ning Eesti üha kasvavast rollist ja vastutusest maailmas.

 

New Yorgis on eestlaskonna pidepunktiks ja eestluse hoidjaks olnud aastakümneid Eesti Majas tegutsev kool, mis on üks vanimaid eesti täienduskoole maailmas. „Mõistan, et New Yorgi Eesti Koolil on olnud raskeid aegu, kui on olnud puudust nii õpetajatest, õppematerjalidest kui ka ruumidest. Teie pingutused Eestiga sideme hoidmiseks ja eestimeelsuse edasi kandmiseks on imetlusväärsed,“ tunnustas Ratas kooli tegevust.

Eesti toetab praegu väliseestlasi rahvuskaaslaste programmi kaudu, pakkudes neile tuge keeleoskuse säilitamisel, eesti rahvuskultuuri ja identiteedi hoidmisel ning võimalikul Eestisse tagasipöördumisel. „Eestluse, eesti keele ja meele põlvest põlve edasi kandmine oluline nii kodu- kui ka välismaal. Teadke siiski, et Eesti ootab teid. Olete alati kodumaale teretulnud – olgu see siis põgusaks külaskäiguks laulu- ja tantsupeo ajal või jäädavalt koju tagasi,“ ütles Ratas.

 

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.