Korb: Keskerakond toetab erinevalt EKRE-st Eesti kuulumist Euroopa Liitu

Mihhail Korb. Foto: Ardi Truija/Scanpix

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles Tartumaa piirkonna aseesimehe Heli Jazõkova erakonnast lahkumist kommenteerides, et erinevalt Jažõkovast pooldab Keskerakond Eesti olemist Euroopa Liidus.

„Jažõkova põhjendas oma lahkumist erakonnast vastuseisuga põllusaaduste impordile ning vastandas end sellega Euroopa Liidule,“ ütles Korb. „Keskerakond pooldab Euroopa Liitu ja seal toimivat ühisturgu.“

Korbi sõnul on tänane valitsus teinud varasematest rohkem ka põllumajanduse toetuseks. „Valitsus otsustas suurendada Maaelu Edendamise Sihtasutuse sihtkapitali 20 miljonit euro võrra,“ märkis Korb. „Eelmise aastaga võrreldes suurenevad otsetoetused ligikaudu 10 miljoni euro võrra ja kokku makstakse otsetoetustena välja 133,94 miljonit eurot. Lisaks jätkab valitsus oma lubaduse täitmist ja maksab ka sel aastal riigieelarvest täismahus ehk 18,4 miljonit eurot üleminekutoetusi.“

Korbi sõnul võib Jažõkova erakonnast lahkumist pidada  järelkajaks Peeter Ernitsa lahkumisele EKRE ridadesse Keskerakonna Tartumaa piirkonna esimehe ametikohalt.

„Jazõkova astus Keskerakonda alles eelmisel aastal peale EKRE-st lahkumist,“ ütles Korb. „Ilmselt astub ta nüüd jälle EKRE-sse tagasi, kuna side Keskerakonna euroopalikke väärtustega jäi talle nõrgaks. Kui Keskerakond vaatab Euroopasse, siis EKRE piilub lakkamatult tahavaatepeeglisse.“

Kesknädal.ee

2 kommentaari
  1. Siin 3 aastat ago
    Reply

    pole midagi imestada, keskbande on alati pooldanud kellelegi orjameelset allumist, et mitte ise oma asju otsustada.

    • irw 3 aastat ago

      keegi siin arvab tõemeeli, et see teine bande toob valge laeva. Ära aja naerma, saad selle millest alles mõnikümmend aastat tagasi väljusime. KE võiks neile pidulikult oma koostööleppe Ühtse Venemaaga kinkida. Siis ei peaks see teine bande hakkama ise seda sebima. Erakonna said ka samamoodi ja see leping (sorry protokoll) oleks neile nagu rusikas silmaauku.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.