Keskerakonna viib valimistele uus juhatus

Mihhail Korb. Foto: Ardi Truija/Scanpix

Mihhail Korb, Keskerakonna peasekretär

Sel laupäeval toimub Pärnus Keskerakonna kõige olulisem sündmus – erakonna kongress. Erakonna esimehe kandidaadiks on erinevad piirkonnad 17. kongressiks üles seadnud senise esimehe, peaminister Jüri Ratase. Selline ühtsus ja kindlameelsus näitab ühelt poolt loomulikult seda, et Jüri Ratas on teinud head tööd nii erakonna arendamisel kui ka riigi juhtimisel. Teisalt näitab see erakonna ühtsust, mis enne Riigikogu valimisi on eriti oluline.

Erakonna peasekretärina võin kinnitada, et täie hooga käib valmistumine mitte ainult kongressiks, vaid tulevasteks Riigikogu valimisteks. Meil on olemas meediapartner ja tublid erakonnakaaslased, kellega koos tõime eelmisel aastal kohalikel valimistel võidu, ning loomulikult lähme ka neil valimistel taas esikohta püüdma. See on vajalik selleks, et jätkuks poliitika, mis pöörab tähelepanu ka neile, kellest paljuräägitud Eesti edu seni on mööda läinud – meie eakad ja madalamat palka teenivad inimesed, aga ka parem tervishoid, haridus ja maaelu areng.

Täna kuuleme Reformierakonna esimehelt Kaja Kallaselt lennukaid ideid sotsiaalmaksu kaotamisest, mille kohta majandusteadlane Viktor Trasberg on öelnud, et see tähendaks sisuliselt üleminekut erameditsiinile ja pensionikindlustusele ehk kindlustuspõhist sotsiaalteenuste rahastamist. Ta lisas, et vabatahtlikel sissemaksetel põhinev tervishoid on oma olemuse poolest mitu korda kallim kui maksudel põhinev tervishoid. Keskerakond kindlasti ei luba arstiabi kättesaadavust jätta vaid rikkamate võimaluseks! Niisamuti tuleb meil vastu seista tasuta ühistranspordi kaotamisele ja maksureformile, mis oponentide rõõmuks teeks 100-eurose maksukingituse vaid jõukamatele.

Tööd on seega teha kõvasti meil kõigil nii tänavatel, kodudes, erinevatel üritustel kui ka meedias. Küsimus pole lihtsalt võidus või kaotuses, vaid sisus – milline on äsja juubelit pidanud Eesti tulevik ja suund. Kas tagasi või edasi? Kas EKRE ja Reformierakonna suund või jõukam ja tugevam, põhjamaine ühiskond?

Siinkohal on väga oluline roll loomulikult ka erakonna juhatusel, kuhu hakkab kuuluma 14 kongressil valitud saadikut. Kandidaate on aga 35, kel kõigil kindlasti omad mõtted ja prioriteedid, kuid silmas erakonna parimad huvid. Valik juhatusse saab olema oluline ning seepärast kutsun kõiki üles tegema kaalutletud otsus. Tänan juba täna praegust juhatust tema panuse eest ning soovin laupäeval valitavale uuele juhtkonnale töökust, häid ideid ja ühist meelt Keskerakonna tugevdamisel!

1 Kommentaar
  1. Soovitan 3 aastat ago
    Reply

    ninamees ja juhatus kohe algul ära valida, muidu maakad vajuvad linna peale laiali alesid otsima ja pärast ei saada vajalikku kampa kokku. Siis jälle teised süüdi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.