Ratas: Keskerakonna tulevikuvisioon on tugeva keskklassiga õiglane riik

Foto: Ernest Bondarenko

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas erakonna kongressil peetud kõnes, et erakond vajab veenvat valimisvõitu, et jätkata tugeva keskklassiga õiglase riigi ehitamist.

Ratas sõnas, et riiki, kus nii tööealised kui ka eakad on kindlad oma igapäevase toimetuleku osas, kus hea haridus, õigeaegne ja kvaliteetne tervishoiuteenus ning kõigiks elulisteks vajadusteks piisav pension on kättesaadavad hüved, ei ehita paari aastaga. „Selleks ei piisa 25st kohast parlamendis. Me vajame veenvat valimisvõitu!“ rõhutas Ratas.

Ta selgitas, et Keskerakonnal tuleb valimised võita, et välistada Reformierakonna ja EKRE äärmusparempoolse valitsuse loomine. „See ei teeniks õiglase Eesti ega enamuse Eestimaa elanike huve. Õiglane riik austab kõiki oma inimesi, mitte ei vastanda kogukondi küüniliselt häälte nimel. Meie sõnum on lihtne ja selge – kõik 1,3 miljonit on meie inimesed. Keskerakond ei jäta mitte kedagi maha!“ kinnitas peaminister.

Ta tõdes, et väljakutse saab olema raske, aga kui Eesti kaldub taas paremale, süveneb ebavõrdsus veelgi ning oleme jätkuvalt riik, kus vähesed on jõukad, liiga paljud on vaesed ning keskklass ei suuda oma õiguste eest seista. „Ma palun teid kõiki, kes te siin saalis olete või meid kodudes kuulate – tulge meiega sellele teekonnale. Oodatud on kõik, kes soovivad käed külge lüüa ja koos panustada,“ kutsus Ratas erakonda toetama ning sellega liituma.

Keskerakonna esimees tõi välja, et erakonna visiooniks on kasvava rahvaarvuga riik, mis pärandab puhta elukeskkonna ka tulevastele põlvedele, panustab turvalisse, tugeva kultuuri ja targa majandusega Eestisse, kus hoolitakse kõigist oma inimestest. „Peame suutma oma sotsiaalsüsteemi teha nii targaks, et see aitab inimest seal, kus ta vajab abi tõhusalt ja kiirelt. Mitte ei raiska aega ja raha tarbetule bürokraatiale,“ sõnas Ratas, et jätkuvalt on Keskerakonna jaoks olulised just sotsiaalteemad.

Ratas peatus ka poliitilisel kultuuril, mis peab tema sõnul olema tasemel, kus poliitik, kes õhutab kasutama vägivalda, mõnitab või alandab oma oponente, käitub matslikult ja ebaviisakalt, saadetakse ametikaaslaste ja kogu ühiskonna poolt pingile jalga puhkama. „Sama kehtib ka ebaausate kavatsustega poliitikasse tulnute suhtes. Eesti Keskerakonnas valitseb nulltolerants korruptsioonile,“ ütles erakonna esimees.

Samuti kinnitas Ratas veel kord, et on peaminister igale Eestimaa inimesele. „Teeme üheskoos tööd, kuni saame oma kodumaa kohta uhkusega öelda, et Eesti on õiglane riik kõigile!“

Kesknädal.ee

1 Kommentaar
  1. ? 3 aastat ago
    Reply

    KUIDAS ME SAAME ÜHESKOOS TEHA, KUI MA EI PÄÄSE TEIE JUTULE, JUST NIMELT TEIE, ET RÄÄKIDA TEILE OTSE /kantsleritel ja ametitel pole mõtet, nad uputavad sohu iga tülika info ja nende üles. vaigistada probl. ja tagada teile kurdistav vaikus/ SEADUSTE JA TEGELIKU ELU VASTUOLUDEST, NÜANSSIDEST – MIKS NAD EI TOIMI = TOIMIVAD JUBE VALESTI.
    Ja PARAKU, SEADUSI EI TEE JU TEIE, VAID KOALITS.PARTEI, KEDA OLETE KOHUSTTUD KANNATAMA…
    PEAMINISTER EI SAA TEGELDA IGAPÄEVAELUGA ? AGA KUI TEMA AMETKONNAD SELLEGA EI TEGELE VÕI TEGELEVAD VALESTI ? ET KES??? SIIS TEGELEB??????????????????

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.