Millised olid Keskerakonna kongressi säravamad hetked?

Markus Meier, Hugo Treffneri Gümnaasiumi abiturient

Minu arvates oli kongressi kõrghetk Keskerakonna juhatuse kandidaatide tutvustamine, mille ajal tekkis selline superstaarilik meeleolu. Üldse oli kongressi atmosfäär väga kirglik ja ameerikalik. Seda oli rõõm näha. Erakonna esimehe Jüri Ratase kõnest jäi meelde küsimus: kas me soovime Reformierakonda ikka tagasi? Keskerakond on väga hästi tõestanud, et riiki saab väga hästi edendada ilma Reformierakonnata. Arutades noorte osa üle Keskerakonnas, olen arvamusel, et noortekogu hiilgeajad kvantitatiivses mõttes on möödas. Arvulist kasvu noortekogule ei prognoosi, küll aga tugevamaks saamist vaimult ja tegudes.

Jüri Konrad, Valga abivallavanem

Valgamaalt oli kongressil delegaate 30 ringis. Ise osalesin Keskerakonna kongressil kolmandat korda. Mulle meeldis, et Jüri Ratas rääkis oma kõnes vajadusest püüelda tugeva keskklassi poole. Võrreldes praegusega võiks Eesti keskklass kindlasti suurem olla. Põhjalikult puudutati ka sotsiaalteemasid, mis iseäranis aktuaalsed Lõuna-Eesti maakondades, kus on rohkem vaesemaid inimesi. Juhatuse valimisega seonduvalt on eriti hea meel, et sinna valiti ka Jaanus Karilaid, Jaak Aab ja Mihhail Kõlvart.

Vello Lukk, Jõgeva vallavalitsuse liige

Mulle meeldis, et erakonna esimees ja valitsusjuht ütles oma kõnes selgelt välja, kuidas edasi minna. Ta tõi esile kordaminekud, samuti möödalaskmised, mis enam korduda ei tohi. Käesoleval ajal on Keskerakonnale põhiküsimuseks Riigikogu valimiste võitmine. Selleks tuleb tublisti tööd teha, sest ükski õige võit ei tule kergelt kätte.

Avo Purgas, kauaaegne masina- ja tehnikamees Võrust

Mulle jäi eriti meelde Jüri Ratase ülekaaluka hääleenamusega valimine Keskerakonna esimeheks. Ratas on praegu ikka Eestile parim peaminister ja parim juht Keskerakonnale. Kõik kongressil käsitletud teemad on olulised ja nendega tuleb tegelda.

Vladimir Uustalu, Keskerakonna Tartumaa Puhja osakonna liige

Meeleolu kongressil oli elev ja optimistlik. Tahaksin uskuda, et Keskerakond järgmised Riigikogu valimised võidab. Kas nii ka läheb, ei julge sajaprotsendiliselt prognoosida. Oluline on, et elektroonilised valimised toimuksid ausalt ja ilma võltsimiseta. Kardan, et Vabariigi Valimiskomisjon võib olla Reformierakonna-meelne. Aga loodame Keskerakonnale siiski kõige paremat.

Linda Koll, pensionär Põltsamaalt

Jõgevamaa keskerakondlased sõitsid kongressile suure bussiga, kus kõik istekohad hõivatud olid. Teel ajasime juttu, sest ega me väga palju omavahel ei kohtu. Kongressil seati selged sihid Keskerakonna võiduks 2019. aasta Riigikogu valimistel. Selle eesmärgi täitumiseks peaksid inimesed jõudma veendumusele, millised on erakondade eesmärgid. Kes tahab, et oleks vähem rikkaid ja rohkem vaeseid, valigu Reformierakonda. Kes aga soovib, et paraneks ka majanduslikes raskustes olevate inimeste olukord, eelistagu Keskerakonda.

Endise korrakaitsetöötajana on mul hea meel, et kongressil ka Eesti turvalisusest kõneldi. Selleks peaks aga tõstma politseinike palka. Madalate palkade tõttu ei soovita praegu politseisse tööle minna. Politsei vajaks ka rohkem õigusi; sõel sellesse ametkonda tööle asumisel peaks aga samas tihedam olema.

Nelli Uustalu, Keskerakonna Puhja osakonna eestvedaja

Mulle väga meeldis, kui terve suur saal väga võimsalt laulis Keskerakonna hümni. See oli väga ilus. Sellega tõestasime ka, et Eesti rahvas on laulurahvas.

3 kommentaari
  1. Kongressi meeleolu 6 aastat ago
    Reply

    oli kirglik ja ameerikalik, nagu koolipoiss artikli alguses tabavalt täheldas. Prassai, Edgar1

  2. Miks 6 aastat ago
    Reply

    on mul tunne, et Jurkal on tunne nagu ta koguks koos võimaliku kööstöölepinglasega vähemalt 51 kohta. Aga seda ju ei juhtu. isegi kui europeded koguvad 10 kohta, siis keskbande oma 25 kohaga jääb vajalikust kaugele.

  3. Aivar 6 aastat ago
    Reply

    Ususekt

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.