Ratas arutas Bill Gatesiga Aafrika arengu toetamist

Jüri Ratas annab Bill Gates'ile üle e-residendi digitaalse isikutunnistuse. Foto: Triin Oppi/valitsuse kommunikatsioonibüroo

Brüssel, Belgia, 18. oktoober 2018 – Peaminister Jüri Ratas arutas täna hommikul Microsofti asutaja ja filantroop Bill Gatesiga, kuidas teadus- ja arendustegevuse kaudu toetada Aafrikat. Lisaks andis Ratas Gatesile üle e-residendi digitaalse isikutunnistuse.

Kohtumisel arutati Bill ja Melinda Gatesi fondi (Bill & Melinda Gates Foundation) kolme Aafrika projekti, mis puudutavad vaktsiinide kliinilisi uuringud, laboriteenuste tõhustamist ja tervishoiusüsteemi parendamist ning Aafrika põllumajanduse arengu ja kliimaeesmärkide toetamist innovatsiooni kaudu.

Ratase sõnul on kõik kolm projekti Aafrika arengule ja inimeste elujärje parendamisele kahtlemata väga suureks abiks ning väärivad põhjalikku kaalumist.

„Eesti kogemus näitab, et lisaks on tänapäeval kestliku arengu nurgakiviks digioskused ja digiareng,“ märkis Ratas ning lisas, et allkirjastas eelmisel aastal Eesti ja Aafrika Liidu hea tahte leppe e-valitsemise arendamiseks. „Eesti digiettevõtted ja eksperdid on kindlasti valmis ka Gatesi fondiga igati koostööd tegema,“ toonitas peaminister.

Eesti on panustanud Euroopa Liidu Aafrika usaldusrahastu ning teiste arengu- ja humanitaarabi projektide kaudu Aafrika arengusse kokku ligikaudu 4,7 miljonit eurot.

Ratas ja Gates rääkisid pikemalt ka arengukoostöö ning teadus- ja arendustegevuse rahastamise ettepanekutest Euroopa Liidu 2021-2027 eelarveraamistikus. Ratas kinnitas, et Eesti toetab teadus- ja arendustegevuste programmi „Euroopa Horisont“ rahastamise suurendamist.

1 Kommentaar
  1. Vean 3 aastat ago
    Reply

    kihla, et Jurka soovitas Billile pakkuda aafriklastele TASUTA arvuteid ja netti. Et Saksamaa ja Eesti maksavad kinni ja siis neegrid enam siia ei tule, sest siin on nett tasuline.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.