Uuring näitab Keskerakonna ja Reformierakonna toetuse kasvu

TALLINN, 18. oktoober, BNS – Rahvusringhäälingu (ERR) tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlusest selgus, et suurima toetusega parteid Keskerakond ja Reformierakond on oma reitingut veelgi kasvatanud ning Isamaa populaarsus jõudis oktoobris taas valimiskünnise piirile.

Keskerakonda toetas oktoobri esimeses pooles läbi viidud küsitluse kohaselt 30 protsenti ja Reformierakonda 28 protsenti. Mõlema erakonna toetus on Turu-uuringute AS-i andmetel kasvanud augustist saadik, septembriga võrreldes tõusis Keskerakonna reiting kahe ja Reformierakonna reiting ühe protsendipunkti võrra.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetus püsis oktoobris 17 protsendi tasemel nagu see oli ka septembris. Augustis toetas EKRE-t 19 protsenti valijatest.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus oli septembriga võrreldes kahe protsendipunkti võrra langenud ja oli oktoobris 12 protsenti.

Isamaa reiting kasvas septembri kolmelt protsendilt oktoobris viiele protsendile.

Vabaerakonna toetus püsib kolmandat kuud järjest kahe protsendi peal.

Riigikogusse mittekuuluvate rohelise toetus oli oktoobris langenud samuti kahele protsendile, septembris oli see kolm ja augustis neli protsenti.

Nende vastajate osakaal, kes ei hääletaks mitte kellegi poolt või kes ei osanud oma eelistust öelda, kasvas oktoobris viimase kolme kuu kõrgeimale tasemele, märkis ERR. Kui augustis oli selliseid vastajaid 33 protsenti, siis septembris 35 ja oktoobris 39 protsenti.

Turu-uuringute AS küsitles 2. kuni 15. oktoobrini ERR-i uudistetoimetuse tellimusel näost-näkku meetodil tuhandet inimest nende kodudes. Uuringutulemustes on esitatud nende vastajate osakaal, kes omasid poliitilist eelistust. See muudab uuringutulemused võrreldavaks riigikogu valimiste olukorraga. Küsitluse maksimaalne viga on ±3,10 protsenti.

Riigikogu valimised toimuvad järgmise aasta 3. märtsil.

1 Kommentaar
  1. küsimus? 3 aastat ago
    Reply

    Kuidas on võimalik, et hääbuv Reform on vahetult Keskerakonna järgi populaarsuselt teisel kohal?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.