Karilaid: Reformierakonna juhid avavad Eesti 200le võimaluste akna

Jaanus Karilaid

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid sõnas, et viimased uuringud näitavad, et turumajanduslikud ideed on Reformierakond kaotanud Eesti 200le ja rahvustelje EKREle.

Karilaid sõnas, et Reformierakonna segased sõnumid pole mitte ainult toonud nende tuntud liikmetelt kriitikat ja viinud isegi erakonnast lahkumiseni, vaid panevad kulmu kergitama nii Reformierakonna vastaseid kui ka toetajaid. „Ühiskonna testimine sotsiaalmaksu kaotamisega, jutt erakindlustusest tervishoius ja ebaturvaline nägemus tulevikust, aga ka hiilivad minevikuvarjud ning sisepinged erakonnas on reformierakondlasedki pannud küsima, kas peaministrierakonna vastutust ollakse lähimal ajal võimeline kandma,“ tõdes Karilaid Eesti Päevalehes avaldatud peaministrikandidaatide toetusnumbreid kommenteerides.

Keskerakonna aseesimees leidis aga, et ühe Kallase langus annab tõusuvõimaluse hoopis teisele Kallasele. Eesti 200, mille juhiks pürib Kristina Kallas, potentsiaalne toetus on Turu-Uuringute järgi ligi 9%. „Reformierakonna ladvik on avanud Eesti 200 tulekuks võimaluste akna. Juhul kui moodustatakse erakond, võivad nad saada väga tugeva mandaadi Riigikogusse,“ märkis Karilaid. Ta lisas, et Eesti 200 on Reformierakonna nišši võtmas endale, sest tänased oravaparteilased neid valijaid ei kõneta. „Majanduspoliitikas pole neil enam säravaid ideid ja rahvusteljel ei suudeta EKREga konkureerida ja Vene kaarti tavapäraselt lauale visata ehk mõlemal teljel on häving,“ ütles Karilaid.

Ta põhjendas, et kui Eesti 200 liikmed tegelevad sisuliste küsimustega ja lõid oma ideede väljakäimiseks varivalitsuse, on näiteks Reformierakonna varijuht Kristen Michal ametis hoopis riigisümboolika väntsutamise ja koduteatri mängimisega Tallinna volikogus. „Üks teguviis on paratamatult veidi kaalukam kui teine. Seega mängiks Eesti 200 erakonnana väljatulek nii sisult kui ka matemaatiliselt kaardid poliitilisel maastikul täiesti ümber ja avardaks kahtlemata valitsuse moodustamise võimalusi,“ lisas Karilaid.

Karilaid sõnas, et manööverdamisvõimalust kriitikaks jääb Reformierakonnal samuti järjest vähemaks, mistõttu pole poliitilised rünnakud opositsiooniparteilt usutavad. „Ratase valitsus on teinud erinevaid reforme ja investeeringuid, ette on nähtud vajalikud palgatõusud päästjatele ja politseinikele, keskendume julgeolekule ja tervishoiule. Seejuures on tugev majanduskasv ning rahanduse head seisu kinnitab ka rahvusvaheline reitinguagentuur Fitch, kes hiljuti riigireitingut tõstis,“ tõi Karilaid välja.

Kesknädal.ee

2 kommentaari
  1. mnjah 6 aastat ago
    Reply

    Arusaamatu, miks peavad Keskerakonna poliitikud aina Reformierakonnast rääkima. Rääkige endast, oma ideedest ja mõtetest. Terve see leht on täis lugusid sellest kuidas Reformierakond on halb ja teie head. Miks mul on tunne, et olete selle kõigega liiale läinud. Kui vanasti oravad vastandusid läbi Savisaare KE-le, siis miks arvate et seesama võte peaks nüüd teile edu tooma. Ajad muutuvad ja rahvale ei lähe peale vastandumised. Katsuge ikka omas paadis püsida ja mitte niivõrd teiste paati kõigutada. Sellega võite oma paadi ümber ajada. Ei ütle ühtegi paha sõna kui argumenteeritult vaidlete RE seisukohtadele vastu(sotsmaksu kaotamise teema ja muu jura mida nad teie aadressil lendu lasevad), aga selline üldine teemade käsitlemine kus peategelane on kogu aeg teie peamine rivaal………no ma ei tea, läheb läilaks.

  2. kriibu 6 aastat ago
    Reply

    Karilaid võiks parem oma ööklubiseiklustest pajatada. Et kas külmkapp ka oli või ei olnud ja seepärast tuligi avalikult asju ajada?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.