Enn Eesmaa ja Erki Savisaar said Balti Assamblee medalid

BALTI ASSAMBLEE. FOTO PEETER LANGOVITS/ SCANPIX

Neljapäeva õhtul toimus Vilniuses Balti Assamblee (BA) auhinnatseremoonia, kus anti üle BA medalid – Eestist pälvisid medalid riigikogu aseesimees Enn Eesmaa, BA Eesti delegatsiooni aseesimees Johannes Kert ning liikmed Krista Aru ja Erki Savisaar.

BA tunnustas Eesmaad medaliga Eesti, Läti ja Leedu vahelise koostöö tugevdamise eest. Kert sai medali Ukraina territoriaalse terviklikkuse ja Euroopa Liiduga liitumise toetamise eest. Aru pälvis medali Balti riikide kultuuriliste sidemete tugevdamise eest. Savisaar sai medali silmapaistva töö eest digimajanduse ja küberjulgeoleku edendamisel.

BA presiidiumi otsusega autasustatakse BA medaliga isikuid Balti riikidevahelise koostöö ja ühtsuse tugevdamise eest. BA medalit on välja antud alates 2002. aastast.

Lisaks medalitele anti tseremoonial üle ka BA kirjandus-, kunsti-, teadus- ja innovatsioonipreemia. BA kirjanduspreemia pälvis Läti kirjanik Gundega Repše ja kunstipreemia sai Leedu balletitantsija Jurgita Dronina. Teaduspreemia pälvis Eesti füüsik ja Eesti Noorte Teaduste Akadeemia president Els Heinsalu. Innovatsioonipreemia sai teadus-tööstusettevõte Light Conversion Ltd.

Balti Assamblee on Eesti, Läti ja Leedu parlamentide koostööd edendav rahvusvaheline organisatsioon, mis asutati 8. novembril 1991. aastal Tallinnas.

BNS

3 kommentaari
  1. Neist 6 aastat ago
    Reply

    medalitest saaks ma aru alles siis, kui me krimmi Ukrainale tagasi vallutame ja kõik e-teenused ühele kaardile viime. Senine on aga võimalik tasane sosin Sahhaara kõrbes või Taimõri tundras.

  2. Maali Maalt 6 aastat ago
    Reply

    Mille eest see Savisaare loll poeg selle medali sai?

    • Eks 6 aastat ago

      ikka tänu sellele, et tal targa isaga sama perekonnanimi on. Nagu Viljalgi, kes on selle nimega lõiganud vahelt kümneid tuhandeid. Nüüd on ta Toomast ning tühi koht.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.