Reformierakonna raskekahurvägi tulejoonel

Kaja Kallas Foto: Scanpix

Sellal kui Reformierakonna ametlik juht Kaja Kallas kaebleb meedias, kuidas ta oma erakonnas „suurepäraste“ maksuideedega jääb erakonnakaaslastele alla, on oravapartei raskekahurvägi tulejoonele asunud. Tuld eri suundades annavad ekspeaministrid Taavi Rõivas, Andrus Ansip ja Siim Kallas.

Rõivas hoiatab ERR-i intervjuus inimesi Keskerakonna ja tõusva EKRE võimaliku võimuliidu eest pärast järgmisi parlamendivalimisi ning osundab seejuures idanaabrist lähtuvatele ohtudele. Samas on ta ennast koos Ansipiga aga asetanud järgnevateks Europarlamendi valimisteks nimekirja tippu ning sihib mõnd kõrgemat tooli hoopis Brüsselis.

Praegune Euroopa Komisjoni volinik Ansip sihib oma kahuritorust aga Toompea pihta. Ehkki digitaalvolinik peaks kodumaal rohkem selgitama, miks tema eestvõttel Brüsselis ette võetud andmesidereformiga on hoopis kodumaised mobiilsidepaketid kallinenud, valmistab talle enam muret praeguse Eesti valitsuse aktsiisipoliitika ning eriti õlleaktsiis.

Kuku raadiole intervjuud andes oli talle ikka probleemiks kõrge alkoholiaktsiis ning sellest saamata jäänud miljonid. Eestis valitsevat Ansipi sõnul üldse maksekaos ning kui Reformierakond taas võimule tuleb, olevat sel alal väga raske korda luua. Oma järeltulijaks peaministritoolil olnud Rõivasel, kes kõrged aktsiisid algatas, ta süüd aga ei näinud.

Nüüdne Viimsi vallavanem Siim Kallas tulistab kahurist aga hoopis varblasi. Intervjuus Postimehele kurdab ta, kuidas temaga samal tänaval elab üks kröösus, kes ei maksa vallale sentigi. Seepärast tulevadki kehtestada Eestis kinnisvaramaks, et rikkad majaomanikud saaksid ka oma kinnisvara pealt kukrut kergitada. Praegune üldine maksusüsteem tuleks aga teha niisuguseks nagu see oli Reformierakonna ajal, siis oleks see nii ühtlane kui ka õiglane, leiab Siim Kallas.

Kui lisada siia ka Jürgen Ligi iganädalased paugutamised, siis näib kogu oravapartei raskekahurväe kaootilise tule kõrval puudu olevat käskluse „Tuld!“ andja.

Kaja Kallasel võivad sellest kahurikanonaadist olla taas suu kinni ja kõrvad lukus.

Kn

1 Kommentaar
  1. Siimul 6 aastat ago
    Reply

    sula õigus – kõik peavad oma omandi pealt maksma. Ka Siimuke ise. Veel kihvtim oleks, kui peaks maksma ka nende miljonite eest, mille keegi on põhjustanud. Kust Siimuke selle papi võtab?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.