Maaeluminister Tamm lendab Hiina Eesti toidule teed sillutama

Maaeluminister Tarmo Tamm lendas Hiina, kus osaleb Shanghais toimuval rahvusvahelisel messil, kohtub Hiina põllumajandusminister Han Changfuga ja allkirjastab Hiina Tolliameti asepeadirektoriga linnuliha protokolli.

„Ekspordi arendamisel on oluline, et riik toetab ettevõtlust, soodustamaks riikidevahelisi majandussuhteid. Ministri visiit Hiina ja kohtumine Hiina põllumajandusministriga kinnitab Hiinale, et Eesti riik ja ettevõtjad on huvitatud pikaajalisest koostööst,“ ütles Tamm.

Esmaspäeval, 5. novembril kohtub Tamm Hiina põllumajandusminister Han Changfuga, kellega arutatakse Eesti ja Hiina kaubandussuheteid ning koostöövõimalusi teaduse ja tehnoloogia valdkonnas. Samal päeval osaleb Tarmo Tamm Hiina rahvusvahelise messi Import Expo avatseremoonial, mis on Hiina presidendi Xi Jinpingi algatus toetamaks kaubanduse liberaliseerimist, globaliseerimist ning avamaks Hiina turgu kogu maailmale.

Teisipäeval, 6. novembril toimub maaeluministril kohtumine Hiina Tolliameti asepeadirektori Hr Wang Lingjuniga, kellega allkirjastatakse linnuliha protokoll ehk raamdokument, millega määratakse nõuded Hiina eksporditavatele toodetele, käitlemisettevõtetele ning sertifitseerimisele. Teisipäeva õhtul võõrustab minister Tamm Shanghais Eesti toitu ja toidukultuuri tutvustavat vastuvõttu.

Kolmapäeval, 7. novembril suundub Tamm edasi Pekingisse, kus avab Eesti saatkonnas toimuva sihtturuseminari ning külastab Hollandi-Hiina piima arenduskeskust. Samuti kohtub maaeluminister Hiina põllumajandusülikooli professorite ja välissuhete juhiga, et arutada võimalusi teaduskoostööks.

Maaeluministrit saadab 10-liikmeline äridelegatsioon, kuhu kuuluvad toiduainetööstuste esindajad. Hiina rahvusvahelisel messil Import Expo on Eesti ühisstend avatud „Food & Agricultural Products“ paviljonis. Eesti ühisstendil osalevad AS Balsnack International Holding, EBM Grupp AS, Heimtal Spirits OÜ ja Saku Õlletehase AS.

Maaeluminister on tagasi Eestis neljapäeva, 8. novembri õhtul.

Kesknädal.ee

5 kommentaari
 1. Üha 4 aastat ago
  Reply

  rohkem võtab võimu uus sisseütlev: sõitis Hiina, Poola, Lätti. Nagu nimetav oleks Hiin, Pool ja Lätt. Aga eks Kesknädala andekad ajud tea paremini.

 2. Nüüd 4 aastat ago
  Reply

  on ka selge pilt, kes on tulevase Väimela linnusitavabriku tõelised omanikud. Nagu persepühkimise paberi tehaselgi.

 3. Kas 4 aastat ago
  Reply

  Tarmo ei karda, et saab sealt sama pisiku, mis Edgaril jala ära sõi? Mina küll oleks ettevaatlikum.

 4. Elo 4 aastat ago
  Reply

  Palju lihtsam oleks Eeestimaa toidule teed sillutada Venemaale. Oleks odavam ja seal oodatakse väga meie toiduaineid, eriti piimatooteid.

  • Ei 4 aastat ago

   saa. Vankad on vaenlased, hiinlased suured sõbrad. Ka on enamik hiinlasi sealpool müüri, kõik venelased aga siinpool.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.