Taavi Aasa juhitud Tallinna linnavalitsusel täitub esimene tööaasta

Tallinna linnavalitsus

Täna täitub Tallinna linnavalitsuse sellel koosseisul esimene aasta ametis, linnapea Taavi Aasa sõnul on esmatähtis, et linn kasvab ja ehitab rohkem kui kunagi varem. 

“Tallinn on kasvav linn, üks väheseid Eestis. Mul on hea meel, et sel aastal sai Tallinnast 450 000 elanikuga linn,” tõi Aas välja. “Oleme paljudele inimestele Eestist ja kaugemalt magnetiks.”

Aas meenutas, et aasta jooksul on valminud Haabersti sild ja ristmik, uuenes Tammsaare park ja kohe on valmimas uuenenud Gonsiori tänav. „Oleme käima lükanud kauaoodatud Reidi tee ehituse ja uuendanud ohtliku Pärnamäe tee ja Narva maantee ristmiku“, mainis Aas.

Aas tõsi esile veel tänavu sügisel valminud Pirita Kose lasteaia laienduse, Mustamäe tervisekeskuse ja alanud Kalevi staadioni remondi.

Aasa hinnangul on linnavalitsuse edasises töös oluline ka sotsiaalse mõõtme silmas pidamine. Linn on tõstnud pensionilisa eakatele 100 euroni ja seab järgmise aasta eelarve prioriteediks puuetega inimeste toetamise.

Aasa sõnul pakub praegune linnavalitsus head kombinatsiooni kogemustest ja nooruslikust energiast. „Mul on hea meel, et teeme koostööd koalitsioonis Eestimaa Rohelistega ja ma usun, et kaasame varasemast paremini nii teisi erakondi kui ka kodanikeühendusi,“ ütles linnapea.

Taavi Aasa juhitud linnavalitsus astus ametisse 2017. aasta 9. novembril. Sinna kuuluvad lisaks linnapeale abilinnapead Kalle Klandorf (transport ja kommunaal), Vadim Belobrovtsev (haridus, sport ja kultuur), Tõnis Mölder (sotsiaal- ja tervishoiuvaldkond), Züleyxa Izmailova (keskkond ja kaasamine), Eha Võrk (linnavara), Andrei Novikov (linnaplaneerimine) ja Aivar Riisalu (ettevõtlus).

2 kommentaari
  1. Vaagija 6 aastat ago
    Reply

    Edu tallinlastele, olete õigel teel!

  2. Maali maalt 6 aastat ago
    Reply

    Kena kiidulaul küll, kuid kummatigi pole siin Savisaarest silpigi. Ent ometi oli just Edgar see, kes tänasele Tallinnale vundamendi ladus, paekivist ja puha. Praegune linnavalitsus lesib Edgari loorberitel. Kõik need grandioossed ehitised, sillad ja ristmikud on ju Edgari vaimusünnitised. Nüüd tahab tänamatu poliitbroilerite jõuk ennast Edgari sulgedega ehtida, kuigi nad ise keerasid Edgarile käru, keerasid selja ja näitavad nüüd kahjurõõmsalt trääsa ja ei tea veel mida. Nendest intrigaanidest võib kõike oodata.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.