Ansipi valimiseelne raev

Nädalavahetusel nõudis Andrus Ansip aktsiisitõstja äraajamist mitte ainult valitsusest, vaid väljasaatmist sellest riigist! Ometi sattus Eesti Ansipi valitsemise aegu vaesuslõksu. Lubati pensionitõusu, aga seda ei paistnud kusagilt.

Reformierakond tõstis aina ja korduvalt (lugematuid kordi!) kütte, kütuse, maagaasi, elektri, alkoholi aktsiise. Tõsteti trahve ja riigilõive. Kadus hambaravihüvitis, kadus matusetoetus. See oli meeletu hinnatõus, mille reformierakondlased meile korraldasid. Kõike seda on nad alati teinud Venemaaga hirmutamise kurjakuulutava loosungi varjus.

Kui see pole vihakõne, siis mis asi see on? Kas luksuslik elu Brüsselis on Ansipile hakanud halvasti mõjuma?

On ununenud, et 17 aastat reformipartei laostas ja varastas seda riiki paljaks. Paljud Reformierakonna altkäemaksude ja raha kantimise juhtumid mätsisid kinni nn omad poisid.

Praegune valitsus ei tõstnud alkoholiaktsiisi, vaid peatas selle varemplaanitud  tõusu järgmisel aastal.

Läti alkoralli pole ainult õlle järel käimine, vaid üleüldine protest euro tulekust alguse saanud kaupmeeste ulmelise hinnatõusu  vastu. Aktsiiside tõususendid on mitmekordselt võimendatud müügisüsteemide kasumiteks nende omaenese hinnalisadega.

Lisaks kõigele teeb Ansipile peavalu praegune maksusüsteem. Miks peaaegu kogu arenenud maailm ja eranditult kõik kõige edukamad riigid kasutavad astmelist tulumaksu ning miks nad proportsionaalsele tulumaksule üle ei lähe, kui see nii kasulik on, nagu reformikad väidavad? Kas kõikide nende riikide rahandusspetsialistid ja poliitikud on lausrumalad?

Selleks, et Ansip oma valimiseelses raevus pisut taltuks, oleks vaja tema enda fooliumimüts pisut allapoole tõmmata. Küll siis ka kurjad sõnad tagasi suhu mahuvad.

Jüri Ratase hinnangul tulenevad Andrus Ansipi Reformierakonda toetavad kriitilised sõnavõtud lähenevatest Riigikogu valimistest. Küll aga leidis Ratas, et ekspeaministri mõtted väärivad arutamist. “Mina olen valmis Andrus Ansipiga debateerima majandusliku ebavõrdsuse, konservatiivse riigirahanduse, aga ka sotsiaal- ja hariduspoliitika teemadel ning loomulikult Euroopa Liidu ja julgeoleku küsimustes. Vahetaksime mõtteid Eesti elu edendamise, siseturvalisuse ning tugeva regionaalpoliitika üle Häädemeestest ja Kärdlast kuni Võru ja Narvani,” kinnitas Ratas.

Kn

12 kommentaari
 1. Las räuskab 2 aastat ago
  Reply

  Alles see oli, kui rahamaniakk tahtis saada uuesti pääministriks, kuid omapartei saatis ta kukele.Sama teeb partei ka Ansipiga.
  TTV rääkis selgelt, kuidas ta KOERAD tudengite peale ässitas Tartus!
  Lenk oli tunnistajaks kohapeal.
  Nii toimis tollane kõrge Kommunistide juht.

  • Parteileedy isa 2 aastat ago

   Tema jah jäeti julmalt kõrvale.
   Kallase tõrjumine eemale oli midagi sama, mis Etsiga toimus.
   Kas tõesti arvab ansib midagist paremat?

 2. ansipi koerad 2 aastat ago
  Reply

  Ainult inimesi vihkaja saab niimoodi teha.
  Sakslane saatis koertega juute gaasikambrisse.
  Oh Ansip, mine koju!

 3. Üldse 2 aastat ago
  Reply

  ei eita, et Andrus oli õudukas (andis isegi Jaanale kodakondsuse!), kuid keskbande rahvaröövimine käib juba ammu üle mõistuse. Miks keskbande näuteks ei anna loodud väärtuste eest kogu palka kätte? See oleks praegu 2500€ kuus! Ja siis tarbimiselt saaks ikkagi riigikassa täis. Ning välispangad peaks samuti rahaülekande eest tarbimismaksu maksma. Ei meeldi, kuulutagu pankrot välja ja lasku jalga. Nüüd kingib Jurka neile sadu miljoneid.
  ja miks keskbande maksustab nende kaupade sissetoomise eest, mida me ise ei tooda? Miks keskbande rahvast niivõrd vihkab, et ei lase inimestel endil otsustada? Oleks ju selge, et pents ja lõunamaaviljad oleks palju odavamad kui praegu. Üldse ei räägi ma vastumõju tollidest, et tasandada teiste pealemakse oma toodetele, et meil tootmine välja suretada. Seda keskbandiitide aju ei võta kunagi kinni.

 4. kule üldse 2 aastat ago
  Reply

  Saame aru, et oled rehwide valvekoer-tasutud troll.
  Mida sinu sead tegid rahvaga 20 aastat?
  Kas ikka ihkate roosa leiva man?
  Ekres oleme julmalt teie vastu ja läheme teiesuguseid võitma!
  Lööme proxi laiali ja siis alles saate sugeda!

  • Su 2 aastat ago

   aadress on vale.

 5. andruse õnn 2 aastat ago
  Reply

  Oli selline kinuvilm mingi tegelinski oma, kes elas siin aga kirjutas vaid vene keeli.
  LEBERECHT!
  Vot, seal on samasugune andrus olemas.
  Jõhker ja tige.

 6. Maali maalt 2 aastat ago
  Reply

  Ansip on üldse üks äraütlemata kole mees, Savisaarega ei saa teda võrrelda.
  Oleks Edgar meil peaministriks…

  • isadepäeva vello 2 aastat ago

   Sinu isaliku öpetusega edasi komunismi vöidule!
   Ainult nii tulepki kiita seda reformierakonda.
   On vaikuseminut langenud komudele. Teile.

 7. Vello 2 aastat ago
  Reply

  Kui Ansip vana politrukina poleks omal ajal rahvast kindlal käel vaesuslõksu suunanud, oleksid lubjaviltides ja täitanud näljaste tiblade hordid meid juba ammu porri tallanud, kuid nähes, et siin samasugused näljased elavad kellelt midagi peale koidest puretud naha võtta pole, on nad meid tänini rahule jätnud ja tänada võime selle eest üksnes vana politruki teravat mõistust kes tibladega omal ajal seitse puuda soola koos ära söönud, tunneb neid ja nende kurje kavatsusi õnneks paremini kui keegi teine!

 8. ansiip teab seda 2 aastat ago
  Reply

  Valimised kui meelelahutuse erivorm – kerjused kerjavad, vargad varastavad, litsid löövad litsi !

 9. tige nägu 2 aastat ago
  Reply

  Ei ühtegi ausat naeratust!
  Ikka läbi tigeduse riigi ja rahva poole.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.