Kaja Kallas pääseb ka meeste vahel kandideerima

Kaja Kallas Foto: Scanpix

Aivar Jarne

Reformierakond on sisuliselt paika pannud oma esinumbrid valimisringkondades järgmise aasta parlamendivalimisteks. Maskuliinsesse 12-liikmelisse meeskonda pääseb seekord ka üks naine; selleks pidi Kaja Kallasest kevadel saama erakonna esimees.

Kui Kaja isa, Viimsi vallavanem Siim Kallas sai endale loogilise Harju- ja Raplamaa valimisringkonna asemel Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita, siis Kaja ise suunatakse Harjumaale, kus eelmine kord kandideeris tollane parteiliider Taavi Rõivas. Nüüd aga pagendatakse vahepeal peaministriameti loovutanud ning võõraste naistega vallatusi teinud Rõivas hoopis Lääne-Virumaale.

Päriselus oravapartei üks sisulisi liidreid Kristen Michal võtab endale Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa, kus ta oli esinumbriks ka eelmistel valimistel. Teine parteiliider Jürgen Ligi seab sammud taas Mulgimaale, kus ta viimastel valimistel ikka end esitlenud on.

Oma endises ringkonnas Nõmmel ja Mustamäel ootab valijate soosingut ka Urmas Paet, kes pärast viimaseid valimisi on proovinud nii ministri kui ka Europarlamendi saadiku ametit. Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa esinumbriks saab sel korral arvatavalt Kalle Laanet. Eelmine kord oli siin esinumbriks Urve Tiidus.

Ringkonna-nimekirjade eesotsast on kadumas veel üks naine – Keit Pentus-Rosimannus.

See-eest lisab Ida-Virumaal mehist panust Eerik-Niiles Kross, kes kogub parlamendiliikme tööst vabal ajal teadmisi Ameerikas. Jõgeva- ja Tartumaal on esinumbriks endine Tartu linnapea Urmas Kruuse ning Tartu linnas praegune linnapea Urmas Klaas. Põlva-, Valga- ja Võrumaal seab endiselt atra vahepeal ka erakonda tüürida proovinud Hanno Pevkur ning Pärnumaal jätkab Toomas Kivimägi.

Lõpliku lihvi saab oravate valimisnimekiri lähinädalatel, kuid mõne naise lisandumine nimekirjade tippu lisaks Kaja Kallasele on pigem teoreetiline võimalus.

1 Kommentaar
  1. Kindlasti 4 aastat ago
    Reply

    kõrbeb Pevkur ja Rõivale on keeratud tõeline käkk. Jäid ju sealsed kandidaadid 4 aasta eest ilma igast 5ndast häälest! Pettus ulatus 19,78%-ni. Nüüd saab Taavi täie kaikaga.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.