14. november 2014

Jaan Toots: Tänase Keskerakonna juures meeldib mulle nulltolerants korruptsiooni suhtes

Kesknädalale andis intervjuu endine kõrge politseijuht ja ärimees Jaan Toots, kes kandideerib eelolevatel valimistel Keskerakonna nimekirjas Tartu maakonnas.

Hiljuti tuli uudis, et liitud Keskerakonna meeskonnaga ja kandideerid eelolevatel Riigikogu valimistel Tartu maakonnas. 1990-ndate algul oli sul kokkupuuteid Keskerakonna eelmise esimehe Edgar Savisaarega. Palun meenuta seda aega.

Olin tollal valvepataljoni pealik. See üksus turvas kõiki strateegiliselt olulisi objekte – ENSV oli siis veel olemas. Valvepataljoni kaitse alla käisid nii Kadrioru residents kui ka Toompea loss, teletorn, telemaja, valitsusasutused jne.

JUHTKIRI. Valimised tulekul: kes kellega hiljem koalitsiooni teeb?

Paar viimast kuud on selgesti näha, kuidas meie poliitilisel maastikul on aktiviseerinud peaaegu kõik erakonnad. Veelgi enam – luuakse uusi parteisid, et järgmisel aastal osaleda parlamendivalimistel. Paljude jaoks on eelolevad valimised suisa eksistentsiaalsed, kuna nii mõnigi erakond võib valimistel ebaõnnestudes vaikselt pille kokku panema hakata.

Kalev Kallo: Toome laevad tagasi Eesti lipu alla

Meretransport oli, on ja jääb veel pikaks ajaks maailma majanduse selgrooks. Kahjuks ei pidanud üle viieteistkümne aasta Eesti valitsuste juhtivparteiks olnud Reformierakond seda valdkonda majandusstrateegiliselt ja poliitiliselt oluliseks. Eesti merendusest ei hoolitud ja asjadel lasti omasoodu minna. Reformistliku tegevusetuse tagajärjel lahkus viimasena Eesti lipu alt kaubalaev „Kalana“ 2014. aasta aprillis. Võib öelda, et sellega kaotas Eesti mereriigi staatuse ja muutus lihtsalt mereäärseks riigiks. Samas on teada, et Eesti laevaomanike omanduses või mõjupiirkonnas on üle 60 kaubalaeva, kuid maksud laekuvad teiste riikide eelarvesse.

Natalia Malleus: Muudame iga-aastase arstikontrolli vajalikuks

Endine telediktor ja saatejuht Natalia Malleus kandideerib valimistel Keskerakonna nimekirjas Põhja-Tallinna, Haabersti ja Kristiine valimisringkonnas. Praegu peaministri nõunikuna töötav Malleus peab vajalikuks iga-aastase tervisekontrolli sisseseadmist.

Aadu Jõgiaas: Iseseisev piirivalve – nostalgia või vajadus?

Iseseisvat piirivalvet ei ole meil juba 8 aastat, kuid sellele vaatamata kohtuvad endised piiriga seotud inimesed ühiseks tähtpäevade tähistamiseks. Samuti on senini tegevuses Eesti Piirivalve Ohvitseride Kogu, kes on igal aastal tähistanud piirivalve sünnipäeva ning korraldanud endiste ja praeguste piirikaitsjate suviseid kokkutulekuid, samuti teisi tähtpäevadega seotud sündmusi.

Enn Eesmaa: ALDE valmistub Euroopa parlamendi valimisteks

Aastast 1976 tegutsenud ALDE – Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu – 39. kongress toimus sedakorda Madridis. Kohal oli enamik ALDE-sse kuuluvate ligi 70 partei volitatud delegaate. Eesti Keskerakonda esindasid Kätlin Joala, Raimond Kaljulaid, Mihhail Korb ja siinkirjutaja.

Kõigest pikemalt ja palju muud huvitavat 14.novembri Kesknädalas. Kesknädal.ee veebilehel ilmuvad Kesknädala paberlehe artiklid nädala jooksul. Lisaks avaldatakse olulisi uudiseid igapäevaselt.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.