Keskerakonna fraktsioon toetab ränderaamistiku avaldust Riigikogus

Kuvatõmmis Välisministeeriumi kodulehelt

Keskerakonna fraktsioon otsustas täna toetada ettepanekut, mille järgi võtaks Riigikogu seisukoha ränderaamistiku osas, mis näeb ette suuremat riikidevahelist koostööd rändeküsimustes, ebaseadusliku rände algpõhjustega tegelemist ning ka Eesti inimeste õiguste kaitset.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu rõhutas, et ÜRO Globaalne Ränderaamistik on õiguslikult mittesiduv koostööraamistik ning seda on rõhutanud ka Eesti Vabariigi õiguskantsler. „Keskerakond toetab kindlat põhimõtet, mille järgi otsustab Eesti rändeküsimustes ise, kas, keda ja kui palju riiki lubatakse ning kuidas oma piire kaitseme. Nii praegu kui ka tulevikus peab pagulaste võimalik vastuvõtmine olema vabatahtlik,“ rõhutas Sarapuu.

Ta lisas, et raamistiku eesmärgid aitavad aga kaasa ebaseadusliku rände vastu võitlemisele ja selle vähendamisele. Samuti aitab Sarapuu sõnul Riigikogu avaldus ränderaamistikuga edasiminekul hoida Eesti senist välispoliitilist kurssi, mis toetab riikide suuremat koostööd ja seda ka rändeküsimuste lahendamisel. „Leiame, et illegaalse immigratsiooni asemel tuleb pingutada selle nimel, et ränne oleks võimalikult korrapärane ja reguleeritud ning et ÜRO riigid võtaksid illegaalselt teistesse riikidesse sisenenud kodanikud tagasi,“ selgitas Sarapuu.

Sarapuu tõi välja, et raamistiku eesmärk on parandada rahvusvahelist rändealast koostööd, sealhulgas ennetada ebaseaduslikku rännet ja võidelda inimkaubanduse ja -smugeldamisega ning kaitsta Eesti inimeste õigusi välisriikides.

Lisaks avaldas fraktsioon toetust tänase koalitsiooni jätkamisele, mis on teinud olulisi otsuseid Eesti inimeste heaolu tõstmisel. „Tuleva aasta riigieelarve annab lisaraha muu hulgas tervishoiule, tõstab politseinike-päästjate ning haridustöötajate palkasid, panustab Eesti kaitsele ja valdkondadesse, mis vajavad suuremat tuge. Usun, et Eesti seni suurima riigieelarve vastuvõtmine on kahtlemata oluline ning kõigil erakondadel tuleb selle nimel pingutada,“ ütles Sarapuu.

Kesknädal.ee

9 kommentaari
 1. Äkki 2 aastat ago
  Reply

  oleks parim lahend panna see mutukate sissemeelitamise küsimus RAHVAhääletusele? Siis saaks ka Mikser, Assinovsli, Ratas, BaabaJaana, Kaljujulaid, Kaljurand, Paet, Alatalu ja teised …pead aru, et rahva vastu ei tasu minna. Rahva otsust tuleb vaid täita!

 2. Kriibu 2 aastat ago
  Reply

  Keskerakond on siis massimigratsiooni poolt. Reeturid nagu sotsidki. Tänu sellele otsusele saab Ratas nüüd sotsidelt umbusaldusavalduse. Saate iseoma reeturlikkuse relvaga teiselt reeturilt. Ja ref kihistab naerda.

 3. raamatupidaja 2 aastat ago
  Reply

  Soovin teada selles küsimuses Edgar Savisaare seisukohta.

  • Edgar 2 aastat ago

   lähtub koostööleppest Putiniga ehk on seega igasuguse muude sisserändamise ja eestlaste väljarändamise poolt.

 4. Siin 2 aastat ago
  Reply

  on need eestluse reeturid, kes pooldavad mutukate sissemeelitamist oma rahva arvel:
  Jevgeni Ossinovski, Eiki Nestor, Kalvi Kõva, Marianne Mikko, Jaanus Marrandi, Inara Luigas, Heljo Pikhof, Kersti Sarapuu, Tiit Terik, Mihhail Korb, Heimar Lenk, Erki Savisaar, Märt Sults, Enn Eesmaa, Anneli Ott, Siret Kotka-Repinski, Vladimir Velman, Dmitri Dmitrijev, Mihhail Stalnuhhin, Igor Kravtšenko, Helmut Hallemaa, Marika Tuus-Laul, Eevi Paasmäe, Toomas Väinaste, Valeri Korb, Rainer Vakra, Toomas Paur, Jaanus Karilaid, Karin Tammemägi, Aadu Must, Viktor Vassiljev, Helmen Kütt, Toomas Jürgenstein, Hardi Volmer, Toomas Vitsut, Barbi Pilvre, Hannes Hanso, Monika Haukanõmm ja Tanel Talve.

  • Lisage 2 aastat ago

   sellesse nimekirja ka pedekate ja keskbandiitide ministrid Hurka, Svenn ja muu … . Ning üha enam hakkan kahtlema, kas pole mingi salalepingu alusel Voovaga kööstöhe asunud ka pedekad. Või on Jurka laenanud lepingut Ženkale. Pedekad hakkavad pugemises juba keskbandiite edestama nagu keskbandiidid viivad lollusi ellu isegi agaramalt kui Kaja bande oleks seda teinud.

  • Mitte 2 aastat ago

   Hurka, vaid Jurka muidugi.

 5. KE valija 2 aastat ago
  Reply

  Kas kodanikuühiskonnaga on üldse konsulteeritud? Olete te küsinud oma valijate arvamust?

  Mina sellega nõus ei ole. Kui te Riigikogus selle poolt hääletate, siis ühes häälest olete ilma.
  USA presidendi president Donald Trump teatas juba 2017. aastal, et projekt ähvardab riigipiire ja riiklikku suveräänsust.
  Ametlik tekst, dokumendi projekti valmis juulis 2018. Ungari teatas kohe juulis 2018 eemaletõugatust lepingu üldse, sest see ähvardab Ungari piire ja julgeolekut ning julgustab piirideta globaalse migratsiooni, samas Ungari tahab piirata sisserännet. Ka Ungari, Austria, Austraalia ja Poola on juba ametlikult teatanud, et ei kavatse loobuda oma suveräänsusest, vist ka Tšehhi ja Šveits ei sõida Marokosse. Soome kahtleb.
  Võib-olla on keeldujaid veelgi.

  • Ära 2 aastat ago

   unusta koostöölepingut Voovaga! Voova huvides on külvata segadust igasuguste mutukate sissevoolamisega Euroopasse, sest see nõrgestab Euroopat ja muidugi ka Eestit, Lätit, Leedut, keda hiljem soodsas olukorras on juba kerge oma gulagi kaitse alla tagasi võtta. Sellepärast ka rattad, ivanoovad, simsonid ja muu reeturite pahn nii ülbelt seda sundlepingut kaitsevad ja pooldavadki.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.