Mu nimi kõlab tuttavalt

Triin Varek

ja ütlen etteruttavalt,

et seisan Virumaa eest –

hingega ja südamest!

Triin Varek, Rakvere abilinnapea, Keskerakond

Väge täis Rakveres on vastu võetud julgeid otsuseid ja edendatud kohalikku elu viimasel aastal silmapaistvalt hästi. Keskerakond on esimest korda koalitsioonis ning saame ellu viia meie antud häid lubadusi. Seisan selle eest abilinnapeana oma igapäevatööd tehes.

Nii kerkib hoogsalt uus Tervisekeskus, kus 2019. aasta sügisest hakkavad inimesi vastu võtma 10 perearsti. Eraldi sissepääsuga ruumid tulevad ka psühholoogidele ja psühhiaatrile.

Valmimisjärgus on kaks jõulinnakut, et linnarahvale luua uusi liikumisvõimalusi oma tervise eest hoolitsemiseks. Rakvere Haigla taga linnametsas sai valmis ketasgolfirada, mis leiab igapäevaselt laialdast kasutust.

9. oktoobril toimus Rakvere linnavalitsuse Valges saalis Arvo Pärdi nimelise muusikamaja projekteerimislepingu pidulik allakirjutamine, kus maestro andis linnale loa kasutada loodava hoone puhul tema nime. Muusikamaja, milles on kontserdisaal, mis mahutab üle 400 inimese, ja on ka mahukas galerii ning harjutusruumid ja tänapäevased riietusruumid ning head pesemistingimused meie linna harrastajatele, on oodatud mitukümmend aastat.

Muidugi on tegemist linnale suure väljakutsega. Me ei ole veel lootust kaotanud, et võimalusel kaasata ka projektirahasid, sest väga oluline on seda maja ehitades luua ka maa-alune parkla 120 autole, ning maapealse osana ehitada valmis endine Vabaduse väljak. Mille äärde ilmselt kerkib uue rajatisena hiljemalt 2022. aastal riigigümnaasium. Ka selle teema osas on lõpuks jõutud riigiga tõsiste läbirääkimiste faasi.

Veel ootavad Rakveret ees ajaloolise Pika tänava rekonstrueerimine ning Vallimäe laululava ehitamine. Seda kõike ESF tõukefondide ja EAS-i toel.

Korda on saanud mitmed tänavad koos valgustusega ning kõnni- ja kergliiklusteedega.

Oleme uhked imeilusa Parkali tänava promenaadi üle, mis Rakvere linnuse juurest turistid mööda nn porganditreppi kindlasti jälle Keskväljakule meelitab. Kolmes erinevas piirkonnas said lõpuks korda laste mänguväljakud.

Aastaga on palju tehtud, aga töö ei saa otsa ja tegemisi jagub veel. Seisan ka edaspidi selle eest, et Rakveres elukeskkond paraneks. Heas korras lasteaiad ja koolid ning väga mitmekesine huviharidus on meil loomulikult ka olemas. Toetame ettevõtjaid, et bürokraatiat oleks asjaajamises vähem ning suhtlus linnaametnikega sujuv ja kiire. Sest Rakvere on hea asukohaga, suurepärase elu- ja töökeskkonnaga turvaline ja kiiresti arenev linn.

Olen põline virukas, sündinud Rakveres. Olin eraettevõtte juht kuni viimaste kohalike omavalitsuste valimisteni, mil mind sügisel 2017 pandi Rakvere abilinnapeaks. Vastutan haridus- ja sotsiaalküsimuste, tervishoiu, kultuuri, noorsootöö ja spordi valdkonna eest.

Aasta abilinnapea-ametis olekut on mulle palju õpetanud omavalitsuse toimimise põhimõtetest. Näen tänu sellele selgemini, mis on need kohad, kus n-ö king pigistab ja kus oleks ka riigi tuge rohkem tarvis.

See on ka põhjus, miks kandideerin 2019. aastal Riigikokku. Minu haridus ja senised kogemused annavad mulle kindluse kandideerida parlamenti, et alati seista iga inimese õiguste ning õiglase riigi eest, et Eestis oleks kõigil hea elada! Igale piirkonnale Eestis on oluline, et need, keda Riigikokku valitakse, oleksid kohalikud inimesed, kes toovad riigi elanikele ja elanikud riigile lähemale.

Valimiskampaania Lääne-Virumaal on alanud. Oleme erinevates piirkondades erakonnatelgiga väljas ning kogume toetusallkirju pensionitõusule ja Lääne-Virumaale tasuta ühistranspordi saamise nimel. Samuti kutsume inimesi Keskerakonnaga liituma, et üheskoos nii piirkonna kui ka kogu Eesti elu edendada.

2 kommentaari
  1. Tüüpiline 4 aastat ago
    Reply

    iseenda juustest ülesupitamine.

  2. tõnn 4 aastat ago
    Reply

    nimi on vägagi tuttav! oli meil tulihingeline keskerakondlane toomas varek, läks hapuks vöi kees üle, aga sattus kogemata reformikate punti. kas sa tütreke eesti rahva vanasöna mäletad, et käbi ei ku,kku kännust kaugele, usun sind siis kui sa oma nime ei palu meelde tuletada! vot tak!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.