Novembris registreeriti 3 uut erakonda

Eesti200 logo

Erakond Eesti 200 (registrikood 80551335) registreeriti reedel, 16. novembril. Järgmisel kesknädalal, 21. novembril lisandusid veel Elurikkuse Erakond (registrikood 80557923) ning ootamatu üllataja – erakond Rahva Tahe (registrikood 80557886).

Novembrikuuga lõppeb aeg erakonna registreerimiseks, et osaleda märtsis 2019. toimuvatel Riigikogu valimistel. Registris tuleb olla valimiste väljakuulutamise päevaks. President kuulutab valimised välja hiljemalt pühapäeval, 2. detsembril.

Erakonnal Eesti 200 on 556 liiget ning juhtide hulgas varasemate erakondade liikmed Margus Tsahkna koos abikaasaga, Igor Taro, Kristina Kallas, Priit Alajõe. Eelmisel nädalal avalikustas ERR Turu-uuringute AS-i novembriküsitluse tulemused, kus esmakordselt oli Eesti 200 neljandal kohal 8-protsendise toetusega (KE, REF ja EKRE järel).

Elurikkuse Erakonna liikmete arv ei ole veel avalik. Nende juht on aasta algul Vabaerakonna esimehe koha kaotanud Riigikogu liige Artur Talvik. Juhatuses on 2007. aastal Eestimaa Rohelistega Riigikogus olnud Toomas Trapido ning kolmandana Rainer Kuuba. Kodulehel elurikkuseerakond.ee on eesmärkideks „mahe ja nutikas Ökoriik Eesti, riigi ümbermõtestamine kogukondade ning neid moodustavate inimeste kaudu./…/ Erakond näeb sotsiaalvaldkonna tugevust julgeolekuküsimusena ja Elurikkuse Erakond soovib olla see poliitiline jõud, kes ei lange tüliõhutamise ja kerge raha lõksu“.

Kolmas üllatav uustulnuk Rahva Tahe eristub eelnevatest, sest selle juhatuses on vaid kaks liiget – abikaasad Eha ja Madis Sütt, kes ei ole varem olnud poliitikast või meediast tuntud. Pühapäeval ütles Madis Sütt Tallinna TV uudistesaates, et nad pole valimistel osalemist veel otsustanud. Kodulehe rahvatahe.ee registreeris eraisik mullu 17. septembril. Ettepanekute hulgas leidub ka „Lõpetame ebaefektiivse II pensionisamba“, millest Madis Sütt rääkis TTV uudistes. Liikmeid koguti sotsiaalmeedia-kampaaniaga, loosides inimeste vahel välja nutitelefone.

Eestis on registreeritud 14 erakonda.

1 Kommentaar
  1. Õnneks 2 aastat ago
    Reply

    Эстония99 ja Elurikutuse banded põhiseadusevastast 5% läve ei ületa. Nende ajutus ja eestlusevaenuliikkus on selgelt näha.
    Rahva umbluu kohta ei oska midagi lähemalt öelda. Kuigi neil on mõni arukas mõte, pole sel tuge. Valijad on ju lollid ega oska sisu hinnata, hääletatakse vormi ehk tunnete järgi nimesid. Seega on ka nende saatus jääda kottu.
    Kui esimesed 2 röövivad hääli eestlusevaenlastelt, siis viimane ehk mõnisada häält ka konservantidelt.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.