Jaanus Karilaid: Reformierakonna kollane on minemas kahvatut pronksikarva

Jaanus Karilaid Foto: Scanpix

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaidi hinnangul näitavad tänased reitingud Reformierakonnale kolmandat kohta ning võimalikku lagunemist, sest pärast kehva tulemust valimistel lahkuvad paljud nimekad poliitikud erakonnast.

Karilaid sõnas, et Keskerakond, EKRE ja Eesti200 on tõmbamas endale Reformierakonnas pettunud valijaid. „Majandus, julgeolek ja e-riik on märksõnad, mille monopoli on Reformierakond kaotanud. Keskerakond on näidanud kahe aastaga valitsuses nendes ja paljudes teistes valdkondades tugevat kompetentsi ja paljastanud varasemad propagandavaled, millega tänast peaministrierakonda aastaid rünnati. EKRE on rahvuslikul teljel suutnud Reformierakonna valijad endale haarata ning Eesti200l on ettevõtjad ja pärisspetsialistid vastukaaluks multitalent Jürgen Ligile,“ tõi Karilaid välja.

Ta sõnas, et Reformierakond langes kivina nii EMORi kui ka Turu-Uuringute küsitluses ning tema varasemalt öeldu – teise koha pärast võitlevad EKRE ja Reformierakond – on saamas tõeks. „Mõlema küsitluse järgi eraldab EKREt ja Reformierakonda vaid 3% ehk enam kui 17-aastat Eestit juhtinud seltskonnal tuleb finišis erkkollase asemel leppida kahvatu pronksiga. Kui see juhtub, pole paljudel Reformierakonna tipp-poliitikutel kadunud aupaisteta ja võimuta huvi jätkata ning nimekad poliitikud lahkuvad erakonnast,“ ennustas Keskerakonna aseesimees.

Ta tõdes, et Reformierakonnas tekitavad tänased reitingud kindlasti vihase reaktsiooni, mis viib poliitilise debati tõenäoliselt veelgi teravamaks, kuid mitte sisukamaks. „Kuna nii avalikkuses kui ka Reformierakonnas sees on tekkinud arusaam, et valimised on kaotatud, hakatakse kasutama kõiki võimalusi tagajärgedele ja tõele pikemalt mõtlemata. Ajal, mil majandus kasvab, julgeolek on paremini kaitstud kui varem ja silmakirjalikud katsed vene kaardi mängimisel on luhtunud, on muidugi huvitav näha, mis tuleb suurimalt opositsioonierakonnalt järgmisena, kuid ilus ei saa see paraku olema,“ tõdes Karilaid.

1 Kommentaar
  1. Selge 2 aastat ago
    Reply

    juba mitu aastat, et rehvidel puudub OMA NÄGU. Nad on jäänud kunagisele Ansipi tasemele, Taavike hakkas seda taset alla kiskuma ja nüüd on Kaja jäänud samale mandumisastmele. See ei tähenda, et kajakad ära kaovad, neile jääb kindlasti rahameeste toetus, kuid vähemal määral. Sest keskbande on vastik, sinna üle ei minda ja liitu ei looda. Jääb üle ripsutama hakata konservantidega, kuid senine vastureklaam hakkab nüüd kajakate vastu töötama ehk nad muutuvad konservantide edutuultes veelgi vaesema vennana. Veel paar ebaõnnestunud provikat konservantide vastu ja juba tõuseb nende toetus ligi 30%-ni, mis kohtades tähendab kuni 35.
    Kajakatel pole ka niipalju mõistust, et juba praegu kokku leppida konservantidega, et KOHE pärast valimistulemuste teadasaamist kuulutada oma valitsusliidust. 51 või enam kohti nad kahepeale kokku saavad kindlasti. Las siis jurkad, mailised, jaanad, katad, mišad, kimmid jmt … jääb taas oma käppa lakkuma. Ja kui mingi pedekate punt samuti saab üle piiri tuppa, siis tema koht olgu samuti laua all või nurgas, nägu nurga poole.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.