Keskerakonna Järva- ja Viljandimaa esinumber on varasem minister Jaak Aab

Fotod: Jaan Männik

Keskerakond tutvustas täna kaheksanda valimisringkonna kandidaate ja esinumbrit, kelleks Järva- ja Viljandimaal on varasem sotsiaal ja riigihalduse minister Jaak Aab. Samuti kandideerib riigikogu keskfraktsiooni juht Kersti Sarapuu.

Viljandi Centrumis esinumbrit tutvustanud Keskerakonna aseesimees Mailis Reps ütles, et tervishoid ja sotsiaalküsimused laiemalt on Eesti inimeste jaoks olulised teemad ning endise ministrina on Jaak Aabil nendes valdkondades nii tugev kompetents kui ka kogemused. „Viimati viidi erakorraline pensionitõus ellu just Jaak Aabi ministriks olemise ajal. See oli enam kui 10 aastat tagasi ning Keskerakonna hinnangul on viimane aeg see taaskord ära teha. Usun, et valijad nõustuvad meiega ja toetavad selleks Jaaku ja Keskerakonda,“ tõi Reps välja.

Keskerakonna esinumber Jaak Aab sõnas, et Keskerakond on sotsiaalküsimustes teinud olulisi samme ning seda tõestab ka äsja vastu võetud riigieelarve, kus suurim fookus just sotsiaalvaldkonnal. „Oleme suunanud lisaraha tervishoidu, et arstiabi oleks kättesaadavam, tõstsime lapsetoetust, taastasime muu hulgas hambaravitoetuse, aga ka matusetoetuse, mis on paljude jaoks oluline ja vajalik abi väga raskel hetkel,“ rääkis Aab.

Ta lisas, et Keskerakond on seisnud kahe aasta jooksul peaministrierakonnana selle eest, et majanduskasv jõuaks kõigi inimesteni nii linnas kui ka maal. „Tasakaalukas regionaalareng on olnud oluline märksõna. Elu peab arenema kõikjal Eestis ning mul on hea meel, et Keskerakond on saanud ellu viia tasuta ühistranspordi, tõstnud omavalitsuste tulubaasi ning alustatud on avaliku sektori töökohtade väljaviimist pealinnast,“ rääkis Aab.

Aab jätkas, et Keskerakonna eesmärgid riigikogu uues koosseisus on seista selle eest, et ravijärjekorrad lüheneksid poole võrra. „Me ei luba kaotada solidaarset tervishoiusüsteemi, sest arstile pääsemine ei tohi sõltuda rahakoti paksusest,“ rõhutas ta. Samuti on Aabi sõnul oluline tuua eakad vaesuspiirist välja ja selleks vaid pensionide indekseerimisest ei piisa. „Keskerakonna erakorralise pensionitõusuga kasvab aastaks 2020 pension saja euro võrra ja 2023. aastaks tõuseks keskmine pension ligi 700 euroni,“ selgitas esinumber.

Olulisemate eesmärkidena tõi varasem sotsiaalminister välja veel ka perearsti või –õe vastuvõttude võimaldamise õhtuti ja nädalavahetuseti ning koduhoolduse ja hooldekodukoha kättesaadavuse. Samuti nähakse tema sõnul valimisplatvormis ette omastehoolduse suuremat toetamist, rehabilitatsiooni ja taastusravi võimaluste suurendamist ning kõigi tööealiste inimeste kaasamist tööturule ja puuetega inimestele vajalike teenuste paremat tagamist.

Järva- ja Viljandimaal kandideerivad Keskerakonna fraktsiooni juht Kersti Sarapuu, Mulgi vallavanem Peeter Rahnel, Järvamaa Peetri rahvamaja juhataja Getter Klaas, Viljandi Linnavalitsuse liige Karl Õmblus, riigikogu liige Helmut Hallemaa ja Türi vallavolikogu aseesimees Raivo Matsina.

Vaata ka meeleolukat fotogaleriid!

3 kommentaari
  1. Üks 6 aastat ago
    Reply

    nõmedamaid pugejaid, keda tean. Ja ikka tahab pukki pugeda. Ning lollid teda valivadki. See ongi põhjus, miks meil elu ei edene.

    • kaks 6 aastat ago

      kui kellegil elu ei edene, siis on see eelkõige selle indiviidi enda viga. Teisi süüdistada on nii lihtne, aga et ise pingutada, selleks mõistust ja viitsimist pole. Igavene vinguviiul on ju nii tore olla. Saab oma pruune plekke igale poole jätta. Loodetavasti on sul nüüd vähemalt 15 minutiks hea ja õnnis olla. Asi seegi.

    • Kolm 6 aastat ago

      Loodan samuti, et Jaak sai paraja hunniku pappi kokku, et senitehtud jamade arvel uuesti end rahvale kaela määrida.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.