Õpetajate keskmine palk tõuseb järgmisel aastal 1500 euroni

Foto: HTM

Valitsus kiitis heaks haridus- ja teadusminister Mailis Repsi ettepaneku tõsta täiskohaga õpetaja töötasu alammäär järgmisel aastal 1250 euroni, mis tõstab õpetajate keskmise töötasu prognoositavalt 1500 euroni.

„Koos omavalitsuste panusega jõuab õpetajate keskmine palk järgmise aasta prognoosi kohaselt 1500 euroni. Õpetajad peavad tundma, et neid väärtustatakse ning kindel töötasu kasv on osa sellest. Õpetajate palgatõus on kogu valitsuse jaoks prioriteet,“ ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Õpetaja töötasu alammäär suureneb võrreldes 2018. aasta 1. jaanuariga 100 eurot, praegu on õpetaja töötasu alammäär 1150 eurot kuus.

Õpetajate töötasu alammäär lepitakse kokku läbirääkimistel, millest võtavad osa õpetajate ühendused ja kohalike omavalitsuste liitude esindajad.

Eestis on 533 üldhariduskooli ja 2018. aasta novembri seisuga on üldhariduskoolide õpetajate ametikohti 12 868.

1 Kommentaar
  1. Aivar 3 aastat ago
    Reply

    Muidugi tore uudis! Aga nüüd selgub, et kohalikele omavalitsustele ei ole see otsus siduv. Ehk “valitsus2tegi suurepärase otsuse ,aga need vaenlased seal kohapeal…
    Kas eestis on olnud veel valelikumat valitsust kui praegune? Samas lehes endine svanskopiimeja ja praegune minister kiidab ennast tubli töö eest! Mida te teinud on? Ega riigijuhtimine ei ole Savisaare liikme lutsutamine, millega iga noor parteilane hakkama saaks, ikka midagi enamat1

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.