Eestis elab 144 riigi kodanikke, rändekava lähteriikide kodanikke elab 229

Pagulased. Foto: Meelis Meilbaum/Scanpix

Rahvastikuregistri andmetel elab Eestis kokku 144 riigi kodanikke, teiste riikide kodanikest elab Eestis kõige rohkem Venemaa kodakondseid.

Rahvastikuregistri andmetel elab Eestis käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga Eestis 1 146 171 inimest, kel on Eesti kodakondsus. Eelmise aasta 1. jaanuari seisuga elas Eestis rahvastikuregistri andmetel 1 144 369 Eesti kodanikku.

Käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga elas Eestis 88 785 Venemaa kodanikku. Võrreldes möödunud 2018. aasta 1. jaanuari seisuga vähenes Eestis elavate Venemaa kodakondsete arv 948 inimese võrra.

Määratlemata kodakondsusega inimesi elas Eestis käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga 76 148. Möödunud 2018. aasta 1. jaanuari seisuga elas Eestis määratlemata kodakondsusega inimesi 78 406. Seega vähenes aastaga määratlemata kodakondsusega Eesti elanike arv 2258 inimese võrra.

Kui möödunud aasta alguses elas Eestis 8783 Ukraina kodanikku, siis käesoleva aasta alguses elas Eestis 9771 Ukraina kodakondset.

Viiendale kohale platseerusid Soome kodanikud 8800 elanikuga, kuuendale Läti kodanikud 5648 elanikuga, seitsmendale Saksamaa kodanikud 3607 elanikuga, kaheksandale Leedu kodanikud 2534 elanikuga, üheksandale Itaalia kodanikud 2013 elanikuga ning kümnendale Valgevene kodanikud 1974 elanikuga.

Rahvastikuregistri andmetel on Eestis elavate Soome kodanike arv võrreldes möödunud aasta 1. jaanuari seisuga kasvanud 540, Läti kodanike arv 670, Saksamaa kodanike arv 331, Leedu kodanike arv 106, Itaalia kodanike arv 186 ning Valgevene kodanike arv 147 võrra.

Viie Euroopa Liidu rändekava lähteriigi kodanikke elab Eestis rahvastikuregistri andmetel kokku 229.

Rahvastikuregistri andmetel elab käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga Eestis Süüria kodanikke kokku 167, võrreldes möödunud aasta 1. jaanuari seisuga on Süüria kodanike arv langenud kahe võrra.

Iraagi kodanikke elab Eestis 1. jaanuari seisuga 44, mullu 1. jaanuari seisuga 35. Jeemeni kodanikke elab rahvastikuregistri andmetel Eestis 1. jaanauriga võrreldes 14, eelmise aasta 1. jaanuaril aga 12. Eritrea kodanikke elab Eestis kolm (aasta tagasi kuus) ning Liibüa kodanikke elab Eestis üks.

Seega elab Eestis kokku 229 Euroopa Liidu rändekava lähteriikide kodanikku. Seda on pisut rohkem, kui Eestis elab näiteks Iirimaa kodanikke ja pisut vähem, kui näiteks Kreeka kodanikke. Käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga elab Eestis 211 Iirimaa ja 256 Kreeka kodanikku.

Suhtarvult on enim kasvanud Nigeeria kodanike arv

Kui võtta arvesse vaid neid riike, mille kodanikke elab Eestis vähemalt 500, on mullusega võrreldes enim kasvanud Eestis elavate Nigeeria ja India kodanike arv.

Rahvastikuregistri andmetel elab Eestis kokku 144 riigi kodanikke. Kui võtta arvesse vaid neid riike, mille kodanikke elab Eestis vähemalt 500, on möödunud aasta jooksul suhtarvult enim kasvanud Eestis elavate Nigeeria kodanike arv.

Nii elas rahvastikuregistri andmetel käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga Eestis 600 Nigeeria kodanikku. Eelmise aasta 1. jaanuari seisuga elas Eestis 435 Nigeeria kodanikku. Seega kasvas Eestis elavate Nigeeria kodanike arv aastaga 38 protsenti.

India kodanikke elas käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga Eestis 691 ning aasta varem 435. Seega kasvas Eestis elavate India kodanike arv aastaga 30 protsenti.

BNS

2 kommentaari
 1. Kui 2 aastat ago
  Reply

  see ümmarguselt kokku võtta, siis eestlasi on 900000 ja mutukaid 400000 ehk 31%. Tegelikult on mutukaid isegi rohkem.
  Millegipärast on salastatud andmed, paljud mutukatest eesti kodanikud asuks Eesti poolel võitlema, kui Puutin kallale tuleb. Üle kümnendiku võitlusvõimelistest küll ei paku. Nii et eluke püssirohutünnil jätkub.

  • Vello 2 aastat ago

   Sa arvuta parem kokku palju eestlasi asub Eesti poolel võitlema kui Putin kallale tuleb. 1940 aastal leidus selliseid ainult kolm või neli poisikeseohtu noormeest, kes käe püssi järele sirutasid ja sellest ka pauku söandasid teha. Ülejäänud asusid kohe kaunikesti üksmeelselt ENSV-d rajama. Üsna õpetlik eks ole, vähemalt neile kes ajaloost midagi õppima vaevuvad!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.