Gräzin astus Reformierakonnast välja

Pildil: Igor Gräzin Foto: KRISTJAN TEEDEMA/SCANPIX

Reformierakonna asutajaliige ja praegune Euroopa Parlamendi saadik Igor Gräzin astus neljapäeval erakonnast välja.

“Täna läksin Reformierakonnast ära,” kirjutas Gräzin sotsiaalmeedias, tsiteerides USA kunagist presidenti, vabariiklast Ronald Reaganit, kes Demokraatlikust parteist lahkudes, kirjutas, et mitte tema ei lahkunud erakonnast, vaid erakond lahkus temast.

“Seda Reformierakonda, mille loojate hulgas olin 25 aastat tagasi, ei ole täna enam olemas. Kodanike riigi asemel oleme ehitanud riigiaparaadi, kes hoolib paberitest rohkem kui inimestest. Vaba majanduse asemel on enam kui kümme aastat ehitatud riigikapitalismi. Erakonna algsed liberaalsed väärtused on kustunud ja minu püüded erakonda nende juurde tagasi kutsuda on osutunud tulutuks,” kirjutas Gräzin, kes on ka varem oma koduparteid kritiseerinud.

“Reformierakond on vabaühendus ja erakonna liikmetel on loomulikult vabadus otsustada, kas nad kuuluvad meie ridadesse või mitte,” ütles Reformierakonna peasekretär Erkki Keldo erakonna pressiesindaja vahenduse. Keldo tänas Gräzinit panuse eest Reformierakonda ja Eesti poliitikasse tervikuna.

“Teatavasti on Igoril viimasel ajal olnud üha enam seisukohti, mis erakonna liberaalsest pealiinist erinevad, näiteks skepsis Euroopa Liidu suhtes. Ma siiski usun, et Siim Kallase kirjutatud “Kodanike riigi manifesti” vaim on Reformierakonnas alles, meie jaoks on endiselt võtmeküsimusteks, et Eesti riik ajaks parempoolset majanduspoliitikat, et meil oleks maailma parim ettevõtluskeskkond, et riik sekkuks võimalikult vähe inimeste eraellu ning me austaks inimeste otsuseid ise valikuid teha,” sõnas ta.

Detsembris ütles Gräzin, et plaanib pärast Euroopa Parlamendi ametiaja lõppemist järgmise aasta varasuvel poliitikast loobuda ning riigikogu valimistel kandideerida ei kavatse.

“Reformierakonnale valimisedu soovida oleks ilmselt silmakirjalik. Kuid tänan kõiki erakonnakaaslasi, kellega oleme olnud sõbrad, ja loodetavasti oleme pärast väikest mossitamist ka edaspidi,” lisas Gräzin oma neljapäevases postituses.

Eesti Reformierakond asutati 13. novembril 1994. aastal, samast ajast on erakonna liige ka Gräzin. Äriregistri andmeil lahkus Gräzin Reformierakonnast 3. jaanuaril 2019.

BNS

13 kommentaari
 1. maali maalt 2 aastat ago
  Reply

  Igoril on viimane aeg Hundisilmale minna, seal oodatakse teda.

 2. Eks 2 aastat ago
  Reply

  ta tuulenuusutaja olnud. Võttis sealt kõik ja kui enam polnud midagi võtta, siis lõi ukse kinni. Raha ja pinss olemas, võib vabalt vana tutvuse poolest veel tõrvata keda tahes. Ja TTV-s saateid teha või neis osaleda. Kangesti meenutab viimast USA saadikut eestis, kes kogu aeg õudselt kannatas ja alles vahetu väljavahetamise eel sai ilmutuse, et Donald pole ikka õige part.

 3. kv 2 aastat ago
  Reply

  Seda, et Reformierakonnaga on vist pisdets, kööga.

 4. maali maalt 2 aastat ago
  Reply

  Ega siin midagi imelikku ei olegi, Edgar astus kah just nüüdsama äkast ehk käskärakonnast välja. Nüüd on see tehtud siis.

  • See 2 aastat ago

   on küll uudis. Ülejäänud maailm veel ei teagi.

  • heh 2 aastat ago

   see ilmselt see liba Maali maalt ja valetab nii et suu suitseb. Edgar kenasti nimekirjas olemas ja pole tal kuhugile astuda, pealegi on tal astumisega praegu veidi kehvasti. Kui tahab lahkuda, siis sõidab erakonnast välja.

 5. Delfis 2 aastat ago
  Reply

  juba avaldati Igori kiri Junkrule, et Ansip on shit comrade. Ja et Igor ise kuulub keskbande juhtkonda. See olnud juba paar kuud tagasi. Kooritsa Vahur oletab, et selle paprikese sokutas jommis Igorile ette Jaanake ja Igor ei viitsinud läbigi lugeda, pani kremli karvase käpa alla ja TEHTUD!

 6. Nüüd 2 aastat ago
  Reply

  läheb keskbandes löömaks. Sest Brüsselisse tahavad ju Jaana, Kata, Õudukas, mišad ja valerid ning sõda kohtade üle alles algab. Kuigi sinna pidavat saama ikkagi häälte järgi. Eeldatavalt kuni 3 keskbandiiti. Kuna vankad on Jaanakese seljataga, siis tema on 99% Brüsselis Eestile kahju tegemas kindel. Ülejäänud kohtade pärast saab löömas aga nalja.

 7. Ott 2 aastat ago
  Reply

  Siin on jälle keegi Liba-Maali. Tõeline Maali-Maalt kirjutab targalt ja õigesti. Reformierakond on seadnud omale sisse Reformi tagatoa, kus sepitsetakse intriige, koostatakse valestsenaariume tublide inimeste suhtes, laimatakse ja vassitakse. Ainuke eesmärk on koristada eest inimesed, kes on ees teel võimule, mõjutada kergeusklikke neid valima ilma töötulemusteta. Mis töötulemustest saab üldse rääkida, kui nende valitsemise ajal vaesus aina kasvas. Peavoolumeedia aitab kaasa inimeste meeli mürgitada.Ja näe imet nii saavadki Reformierakonna liikmed hääli. I.Gräzin ausa inimesena ei suutnud seda enam pealt vaadata.

  • Ott, tühi kott... 2 aastat ago

   See on muidugi tore, et Otikene Hundisilma suunas palvetab, aga see ei tee Otist veel kõiketeadjat, prohvetit ja selgeltnägijat, kuna Ott on pideva Edgarikummardamise tõttu pea nii kõvasti ära põrutanud, et siga kah ei söö.

 8. Piltlikult 2 aastat ago
  Reply

  võib igra kohta öelda, et ta astus laudast sitahunnikusse.

 9. Vello 2 aastat ago
  Reply

  Eks seda võis juba ammu oodata, pigem oli küsimus vaid selles millal ta selle otsusega avalikkuse ette astub. Ja vaevalt teda mingis poliitilises meelemuutuses süüdistada tasub, pigem on muutunud aja jooksul hoopis Reformierakond ise nagu muideks ka Keskerakond.

  • Need 2 aastat ago

   2 jõuku on tõesti lähenenud ja põhimõttelageduselt lausa kattuvad. Olen kogu aeg öelnud, et uue ebaseadusliku valitsuse moodustavad Jurka ja Kaja.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.