Eesti hariduse edulugu pälvis Stanfordis palju vastukaja

Foto: Haridus- ja Teadusministeerium

Minister Mailis Reps pidas Stanfordi Ülikoolis avaliku loengu, mis keskendus tuleviku haridusele ja oskustele. Eesti hariduse edulugu pälvis Stanfordi ülikoolis palju vastukaja ning loengul osalenud publiku sõnul on teistel riikidel Eestilt palju õppida.

Ligi 70-pealise publiku ees rõhutas minister vajadust vaadata vähemalt kümme aastat tulevikku. “Oluline on luua selline kool ja haridussüsteem, mis õpetab õppima. 21. sajandi ühiskond eeldab pidevalt uute oskuste ja teadmiste omandamist. Uute ja põnevate õppimisviiside kõrval ei maksa ära unustada ka varasemat, sest parimat saab saavutada vaid sidudes omavahel erinevate põlvkondade lähenemisi, teadmisi ja oskusi õpetamisel,” sõnas Reps. Minister rääkis, et Eesti ühiskond mõistab hariduse olulisust ja vajalikkust, sest näiteks eestlaste osalemine elukestvas õppes ja täiendkoolitusel on väga aktiivne.

“Eesti haridus on kindlasti maailmas eeskujuks, eelkõige digiõpikud, kaasaegsed oskused ja teadmised, suurepärased tulemused rahvusvahelistes võrdlustes. Viimastel päevadel toimunud kohtumised kinnitavad, et maailma tippülikoolid on huvitatud sellest, kuidas me Eestis oma haridussüsteemi oleme kujundanud,” lisas Mailis Reps. Loengul osalenud üliõpilaste, akadeemiliste töötajate, professorite ja haridusjuhtide sõnul on Eesti praktikatest ja kogemustest teistel riikidel väga palju õppida.

Lisaks avalikule loengule kohtus minister Reps Stanfordi Ülikooli raamatukogu juhi Mike Kelleri ning Eesti ja Balti õpingute kuraator Liisi Essega, kellega arutati Eesti-teemalise raamatukogusektsiooni tulevikku. Samuti kohtus minister Eestis õppinud ja praktiseerinud tudengite ja ülikooli professoritega ning kohaliku eestlaskonnaga.

1 Kommentaar
  1. Sisutühi 2 aastat ago
    Reply

    enesekiitus. Kui Mailis käsiks teha aprillis 6ndates ja 9ndates klassides tasemetöö läbitule, siis kolmandik ei saa 50%-gi täis. Ehk: kukuks läbi. See ongi see “edulugu” ehk tasemetus, millega Mailis käib maailmas ennast kiitmas. Et ka seal tubakam kolmandik kedagi ei huvita, siis lähebki pettus kenasti peale.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.