Keskerakond arvas erakonnast välja 10 kriminaalkorras karistatut

Pildil Tartu maakohus. Foto SILLE ANNUK / SCANPIX

Keskerakonna juhatus arvas täna erakonna liikmeskonnast välja kaheksa seksuaalkurjategijat ja veel kaks kehtiva karistusega inimest.

Keskerakonna peasekretäri Mihhail Korbi sõnul tegi juhatus vastava otsuse täna pärast seda kui Õhtuleht tegi teatavaks, et erakonnas on inimesi, keda on karistatud seksuaalkuritegude eest. „Niivõrd ränkade kuritegude puhul oli juhatuse otsus kiire ja konkreetne – nende inimeste jätkamine Keskerakonnas pole võimalik,“ rõhutas Korb.

Ta selgitas, et eelmise aasta oktoobris võeti erakonna kongressil vastu ka põhikirja muudatus, mille järgi kehtiva karistusega inimesed arvatakse erakonnast välja. „Kui kehtivat karistust pole, teeb juhatus kaalutletud otsuse, kas karistatud või erakonna mainet rikkunud inimene saab erakonnas jätkata või mitte. Antud juhtumite puhul ei pidanud juhatus võimalikuks nende inimeste jätkamist erakonnas,“ selgitas peasekretär.

Korb lisas, et erakond on reageerinud kiiresti kõikidele meedias välja toodud tähelepanekutele erakonna liikmeskonna kohta ning annab oma parima, et suureneks erakonna enda võimekus kontrollida erakonnaga liitujate ja tänaste liikmete tausta. „Erakondade teadmised kriminaalkorras karistatud liikmetest on paraku üsna piiratud ja tuhandete inimeste kontroll vaevaline. Anname parima, et tulevikus seda muuta,“ kinnitas Korb.

Jaanuaris heitis Keskerakond oma valimiskonverentsil välja 14 inimest. «Ükski meie valija ega liige ei soovi lugeda lehest, et tema erakonda on jõudnud mitmeid kriminaale,“ rõhutas erakonna esimees Jüri Ratas toona konverentsi kõnes.

10 kommentaari
  1. Tohohh 6 aastat ago
    Reply

    Siis ei jäägi kedagi järele!

  2. mnjah 6 aastat ago
    Reply

    Oh kui palju kordi on meie meedia esikülgedel toonitatud eelkõige Keskerakonna kriminaalsust ja mis me siis nüüd näeme ja loeme. EKRE arvas välja oma ridadest üle 200 liikme, Isamaal pidi neid olema sadu, sama ka RE ja SDE ridades. Ja nüüd tuleb välja, et KE-s ainult paarkümmend. Aga kõik ju peaks mäletama, et sellel teemal alustati just Keskerakonnast ja kui mitu päeva seda teemat üleval hoiti. Alles hiljem tekkisid teiste erakondade kohta andmed, mis näitavad et konservatiivsetes erakondades on neid kriminaale kümneid kordi rohkem kui KE-s. Palun tehke mulle selgeks, kes rahastab seda Keskerakonna vastast kampaaniat, miks ERR on silmnähtavalt kaldu Reformierakonna poole ja miks võimulolevad erakonnad mitte midagi ei tee, et vähemalt ERR-iltki nõuda neutraalsust. Seda meediakontserni rahastatakse ju maksumaksja raha eest ja maksumaksja eeldab, et kõik asjad oleks tasakaalus. ERR-is ei ole ju tasakaalu enam ollagi. Viimastel kuudel on see oluliselt muutunud.

  3. Aga 6 aastat ago
    Reply

    EKRE juhib 201-ga! Muidugi ajutiselt, sest kui keskbande hakkab oma krimisid välja viskama, siis ei tule enam 500tki täis.

  4. Sherlock Holmes 6 aastat ago
    Reply

    Keskerakond on kord juba kohtus süüdi mõistetud ja kuritegelikuks organisatsiooniks tunnistatud, aga ega see vist ei loe. Kesikud ruigavad rõõmsalt edasi ja juhivad riiki kurat teab kuhu.

    • haha 6 aastat ago

      Ei loe jah, juhivadki riiki ja ikka edasi, mitte tagasi. Kui sulle edasiminek ei meeldi, siis otsi endale parem paik elamiseks ja võta oravad ka kaasa.

    • Sherlock Holmes 6 aastat ago

      See on siiski kurioosum, et meid valitseb mafioosne organisatsioon, kes kohtus ametlikult süüdi mõistetud. Nüüd siin mingi Haha irvitab ja arvab, et kohtuotsus ei loe midagi, ikka tuimalt paneme retside kombel edasi. Milleks sel juhul meil kohtusüsteemi mõtet on pidada, kui suured sulid tõllas edasi sõidavad? Vastust teab vaid Toobal…

    • to Sherlock Holmes 6 aastat ago

      Mulle meeldib see kriminaalne erakond rohkem kui puhaste paberitega Refimaffia kes lasi siin miljardeid pesta ja kelle liikmetel on pidevad mäluaugud kui neilt aru päritakse, rääkimata sellest mis rahade eest see erakond üldse loodi. Eks see olegi meeldimise värk, kellele ema, kellele tütar.

  5. Täielikuks 6 aastat ago
    Reply

    jamaks läheb siis, kui Jurka peab välja heitma need, kes söövad soolapekki ja joovad ananassimahla.

  6. Ott 6 aastat ago
    Reply

    Reformierakond peakv välja arvama oma ridadest terve oma tagatoa tegelased, kes oma laimuga rikuvad inimeste tervist.

  7. Vello 6 aastat ago
    Reply

    Ausalt öeldes ei lähe mulle üldse korda, palju kriminaalkaristuse kandjaid meie erakondadest välja arvatakse vaid hoopis see, mis neid kurjategijaid sellisel hulgal meie erakondadesse meelitab. Tahtmatult jääb mulje nagu oleks tegemist mingi omamoodi maffiaga, kus sellise kalduvusega tegelasi eriti lai tegevuspõld ja avarad võimalused oma kuritegelikke võimeid realiseerida ees ootavad. Ja see on tegelikult enam kui masendav.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.