Suri endine siseminister Jüri Pihl

Jüri Pihl Tallinna abilinnapeana. Foto TOOMAS HUIK/SCANPIX

Pühapäeval suri 64 aasta vanuselt kaitsepolitseiameti endine peadirektor, poliitik ja majandustegelane Jüri Pihl.

Jüri Pihl sündis 1954. aasta 17. märtsil Kuressaares. Aastatel 1993-2003 oli ta kaitsepolitseiameti peadirektor, 2003-2005 riigi peaprokurör. Alates 5. aprillist 2007 kuni 21. maini 2009 oli Pihl Andrus Ansipi teises valitsuse siseminister.

7. märtsil 2009 toimunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) täiskogul valiti ta erakonna esimeheks, vahetades sellel ametikohal välja Ivari Padari. Pihl juhtis SDE-d 2010. aasta 16. oktoobrini.

Pihl oli 2009. aasta novembrist kuni 2010. aasta novembrini Tallinna abilinnapea. Alates 2010. aasta lõpust juhtis ta Andrei Žukovi lennundusettevõtete valdusfirmat Panaviatic Holding AS.

Tallinna linnavolikogu ja linnavalitsus mälestavad ootamatult lahkunud volikogu liiget ja endist abilinnapead Jüri Pihli.

Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart ja linnapea Taavi Aas avaldavad kaastunnet Jüri Pihli lähedastele. Jüri Pihl on olnud Tallinna abilinnapea, linnavolikogu liige, Pirita halduskogu esimees ja Pirita linnaosakogu liige.

“Jüri Pihl oli meeldiv, arukas ja samas ka tagasihoidlik inimene,” vahendas linnavalitsuse pressiteenistus Tallinna linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti sõnu. “Jääme Tallinna linnavolikogus puudust tundma tema alati tasakaalukast jutust ja väärtuslikest nõuannetest.”

“Töötasin Jüri Pihliga koos linnavalitsuses aastatel 2009-2010,” meenutas linnapea Taavi Aas. “Rahulik olek, saarlase humoorikas meelelaad ning pikk kogemus tegid Jürist hea töökaaslase. Suhtlesime tihedalt ka tema volikogu aastatel ning käisime läbi tööväliselt. Jüri oli meile vajalik tugi volikogus Tallinna linna oluliste uute algatuste elluviimisel.”

BNS

1 Kommentaar
  1. Liha 2 aastat ago
    Reply

    praadides on vist kõik meeldivad inimesed.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.