Peaminister Jüri Ratas osaleb Dubais kõrgetasemelisel konverentsil ja avab EASi esinduse

Stenbocki maja, 9. veebruar 2019 – Peaminister Jüri Ratas sõidab täna Araabia Ühendemiraatidesse Dubaisse, kus ta peab homme, 10. veebruaril  kõne kõrgetasemelisel konverentsil World Government Summit ja avab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) esinduse Dubais. Eesti on tänavu World Government Summiti ametlik külalisriik.

„Pärsia lahe piirkond muutub meile majanduslikult järjest olulisemaks. Siin tegutsevad juba paljud Eesti ettevõtted ja meie vastu tuntakse suurt huvi. Eesti ja Araabia Ühendemiraatide suhetes on palju kasutamata võimalusi. Riigid võiksid rohkem koostööd teha info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, innovatsiooni, logistika, toidu- ja kaitsetööstuse ning teistes valdkondades. EASi esindaja saab kindlasti meie ettevõtjaid abistada ärikontaktide loomisel ja uuele turule sisenemisel,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

Lisaks kohtub peaminister Dubai šeigi Mohammed bin Rashid Al Maktoumi, Costa Rica ja mitmete teiste riikide esindajatega. Suvel avab Eesti Ühendemiraatide pealinnas Abu Dhabis saatkonna.

Konverentsil ja esinduse avamisel osalevad veel ettevõtlus- ja infotehnoloogia minister Rene Tammist ning riigikantselei, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja EASi esindajad ning Eesti ettevõtjate äridelegatsioon.

World Government Summit on Araabia Ühendemiraatide valitsuse korraldatav avaliku sektori innovatsiooni ja inimkonna tulevikuteemade arutamise kõrgetasemeline konverents, kus osaleb 4000 inimest ligi 150 riigist, lisaks mitmete rahvusvaheliste organisatsioonide esindajad (ÜRO, Rahvusvaheline Valuutafond, Majandusliku Arengu ja Koostöö Organisatsioon).

1 Kommentaar
  1. Nüüd 4 aastat ago
    Reply

    viib Jurka meid 5 rikkama maailma riigi hulka ja mutukaid hakkab sisse voolama nagu eestlasi Siberisse.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.