Taavi Aas: Kaja Kallas peaks valeuudiste levitamise eest vabandama

Taavi Aas

„Puhta ja eetilise jõuna“ esinenud Kaja Kallas peaks vabandama enda ja oma parteikaaslaste levitatud valeuudiste eest, mis moonutavad reaalsust ja külvavad tahtlikult segadust, arvab Tallinna linnapea, Keskerakonna juhatuse liige Taavi Aas.

Eile levitasid Reformierakonna liikmed, teiste seas Kristen Michal libauudist, et Kohtla-Järve linnavalitsus heiskas haridus- ja teadusminister Mailis Repsi visiidi puhul Vene riigilipu. „See osutus valeks, sest minister ei külastanud linnavalitsust ja linnavalitsus heiskas lipu välisvisiidi puhul,“ osutas Taavi Aas.

Aas juhib tähelepanu, et see pole kaugeltki ainus väärinfo juhtum. Nii levitab Reformierakonna esimees Kaja Kallas sotsiaalmeedias valeuudist, et „Keskerakonna tegevuse tulemus on, et Kohtla-Järvel eestikeelset keskharidust (sügisest 2019) enam ei saa.“

„Sellist otsust pole olemas ja Kallas levitab väljamõeldisi. Eestikeelne keskharidus Kohtla-Järvel jätkub,“ selgitab Aas.

Aasa sõnul on valeuudis ka riigigümnaasiumi avamise ja vene õpilaste 60:40 õppe seostamine antud kontekstis Keskerakonnaga, mis on mitmel pool meedias läbi käinud. Otsus rajada Kohtla-Järvele riigigümnaasium langetati seitsme aasta eest Andrus Ansipi juhtud valitsuse ajal. 60: 40 printsiibil õpe aga on olnud erinevate valitsuste poliitika,  neist kõige pikemalt Reformierakonna poliitika.

„Valeuudised on laienenud ka arvudepõhisesse majanduspoliitika valdkonda,“ jätkas Aas. „7. veebruaril levitas Michal Facebookis valeuudist, et Eesti on majanduskasvus kukkunud Euroopa Liidus 12. kohale. Ka see hinnang ja antud numbrid olid laest võetud. Eesti majanduskasv on Euroopas tugevamate gruppi kuuluv, seda eriti olukorras, kus mitmete suurte riikide majanduste kasvutempo on pidurdunud.“

Aas mainis veel, et Kristen Michal on levitanud väiteid, et tema juhitud majandus- ja kommunikatsiooniministeerium oli valmis Tallinna väikest ringteed ehitama lennuvälja radade alla. Michali sõnul jäi see ära Tallinna võimude hilinemise tõttu. „Reaalsus on see, et asekantsleri 2015. aasta kirjas teatati, et see pole kavas ja selleks pole mingeid ressursse ette nähtud ning sellega ei soovitatud edasi tegeleda. (06.02, 02.02 Delfi) Tollane majandusministeerium ei viidanud kordagi ajastusele,“ mainis Aas.

Aas võttis ette ka Kaja Kallase levitatud väited, et tasuta ühistransport on kahjulik, sest enam ei saa pileteid ette osta (18.09.2018, Tartu Postimees). „Maakondlikus transpordis pole ka seni saanud pileteid eelmüügist osta. Kallas levitas täielikku väljamõeldist,“ osutas Aas.

„Kaja Kallas on peaministrikandidaadina tõestanud, et tema enda erakond on muutunud libauudiste ja valede leviku allikaks. Kallas peaks valede eest vabandama ja tuginema poliitikas faktidele, mitte väljamõeldistele.“

10 kommentaari
 1. Aivar 4 aastat ago
  Reply

  Pasapartei on lõpuks aru saanud, et eesti valjale loota on kahtlane ja muidugi panustas kohe oma lemmikvalijaskonnale- sovdeepide haisvale karjale- agressorriigi Venemaa vastaseid sanksioone ei nõuta!
  Muuseas, need Eesti passidega tiblad said need passid just Savisaare siseministriks oleku ajal, kui Suur Vabastaja jagas neid paremale- vasakule, et kindlustada enda võimulolek.
  Pasaerakond jätkab selle vaevatud maa ja rahva venestamist, kiidab “suure venna” headust ja ajab muud paska, nagu ikka. Valima minnes pidage meeles, kas tahate edaspidi elada inimlikult ja oma kodus, või “govori po tzelovetseski, bläd” ja olla osa tiblade “suurest ja enneolematust” kultuurist- sööta prussakaid ja pesta vankade patrjänkasid. valik on sinu!

  • heh 4 aastat ago

   Pasa Aivar on rääkinud…AAMEN. Valik on tõesti minu ja valin kindlasti Keskerakonna, sest Reformierakonna olemuse olen ma juba ammu ammu ära tabanud ja see ei meeldi mulle. Miks ma üldse ei imesta, et sulle öeldakse “govori po tzelovetseski” Ma küsiks sama, kas sa normaalselt ka oma mõtteid avaldada oskad või käibki sul kõik sedaviisi?

  • Ehe 4 aastat ago

   näide keskbandiitide koostöölepingu järgimisest vankadega. Riigikogus oli hääletamisel mõnele vankale sissesõidukeelu kehtestamine Georg Otsa spaasse ja milline oli tulemus? Vastu julges hääletada ainult Stalnuuhhini Miša – vähemalt aususe ja julguse eest AU TALLE!
   Kuid kes pugesid argusest PELDIKUSSE peitu? Toon need püksid täisteinud siin välja:
   Jannukene, Siretikene, Igrake, Heimarike, Aaduke, Anneliike, Helmutike, Ennuke, Diimake, Korbi Mišake ja Valeerake, Märdike, Karinike, Tiiduke, Maarikake, Erkike, Kerstike, 3 Toomakest, Eevike, Õudukas, Vikike, Voovake.
   Poolt ei hääletanud mitte ükski tõeline tibla.

 2. Oi 4 aastat ago
  Reply

  kui paha on see Kalda Kaja. Kasutage nüüd võimalust ja pekske Kaja!

 3. Rein Mark 4 aastat ago
  Reply

  Reformierakonna libafaktid, eriti enne valimisi, ongi olnud ootuspärased. Kui tõesarvest pole midagi võtta, siis valega püütakse seda kompenseerida.Valija pole enam nii rumal nagu lähiminevikus võis veel täheldada, sama kehtib ka Vene kaardi kohta

 4. Jeruusalemma_troll 4 aastat ago
  Reply

  Kui kõik peaks vale pärast vabandama, siis meie elu ainult vabandustest koosnekski.

 5. Pask 4 aastat ago
  Reply

  Sina tolgus ei saa midagi ära tabada, sest kui inimene on idioot, siis kaua. Oma kesklembuses oled tõestanud oma olemusega värdjalikku ellusuhtumist, pahatahtlikust ja kurjategija iseloomu. M.O.T.T.

 6. Kaja 4 aastat ago
  Reply

  peab vabandust paluma, et keskbande saab rahvast petta!

 7. Jeruusalemma_troll 4 aastat ago
  Reply

  Just sain Kalda Kajalt e-ässituse, et peaksin tema või ta jungede poolt hääletama, et tema toob õnne õuele. Igaks juhuks ma päris kirja lahti ei teinudki, ehkki seal võis olla ka soov teada saada arve numbrit mõnes rahapesupangas, et mulle 500€ vene ärikate pappi üle kanda. Küsimus küll tõusis, kust sai Kajake mu e-kirja teada, kuid kuna kõik nuhivad kõigi järelt, siis pidasin seda loomulikuks. Nüüd jään ootama, millal Jurka oma bandega mulle oma soovi 500€ üle kanda saadab. Seni on ainult lubanud.

 8. Sergei 4 aastat ago
  Reply

  VALIGE REFORM – Valige reform. fašistide irvitamine põhiseaduse toimimise üle paljastub maamehe kaustades
  Siim Kallas- Topib maamehel suu kinni: Eestis ei rikuta inimõigusi.
  Märt Rask : Kohtunike tegevus kuulub õiguse mõistmise valdkonda
  Fašist Urmas Reinsalu käsul koristatakse inimesi tänavaalt ( antud kirja koopiat pole kaustades, aga selle on kohustatud teile edastama Siseministeerium
  Kui keegi ei leia antud kaustu- küsige Vladimirilt- tema omab ülevaadet nende pätajalgade toimetamisest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.